Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ήταν αλήθεια οι ματσάρες ή μπερδέψαμε τα κανάλια;

«Ντου στα Αποδυτήρια» και δώστε μπάλα στον λαό μετά από αυτό το μαγικό σαββατοκύριακο. Γράφει ο γνωστός – άγνωστος του sportdog.
Τώρα για να το καταλάβω κι εγώ. Ελληνικό πρωτάθλημα είδαμε αυτό το σαββατοκύριακο ή primera division; Τι ματσάρες ήταν αυτές, ρε μάγκες;
Σχεδόν κάθε αγωνιστική λέμε «βόηθα Παναγιά» μ’ αυτά που βλέπουμε στην Superleague. Κλωτσοσκούφι προπολεμικό, δηλαδή. Η αποθέωση της γιόμας, του προβλέψιμου ποδοσφαίρου και της βαρεμάρας. Και δέκα ώρες ύπνο να έχεις τραβήξει πριν, με το που βάζεις μπροστά την τηλεόραση για Α’ εθνική, γλαρώνεις θες, δεν θες.
Μας λυπήθηκε ο θεός
Αυτό το σαββατοκύριακο, όμως, μας λυπήθηκε κι εμάς τους ποδοσφαιρόφιλους ο καλός θεούλης. Έτριβες τα μάτια σου, δηλαδή. Τσιμπιόσουνα. Ρε, είναι αληθινό αυτό που βλέπω ή μπερδεύτηκαν τα κανάλια της Nova και δείχνει ξένα πρωταθλήματα, αντί για ελληνικό;
Απολαύσαμε…
Μιλάμε για ματσάρες τώρα. Για ρυθμό πάνω – κάτω η μπάλα, για τρέξιμο, για άπειρες φάσεις, για κάτι γκολάρες που αν τις βλέπαμε από πρωτάθλημα του εξωτερικού στην τηλεόραση θα λέγαμε «είδες εκεί τι γίνεται;». Απολαύσαμε και λίγη μπάλα, βρε αδερφέ.
Φοβερό πάθος στο Βικελίδης
Από πού να ξεκινήσεις και πού να τελειώσεις, λοιπόν; Από το Άρης – ΠΑΟΚ; Ντέρμπι με τα όλα του. Όχι, όμως, κλωτσοπατινάδα. Όχι το μυαλό στο ταμπούρι. Με ευκαιρίες. Με δημιουργία. Με όμορφα γκολ. Με διάθεση για νίκη κι από τις δυο πλευρές. Με ανατροπές. Σκύλιασαν και ο Άρης και ο ΠΑΟΚ για το τρίποντο. Φοβερό πάθος και μάχες σώμα με σώμα.
Οι γκολάρες στο Καραϊσκάκη
Γιατί, όμως; Ο Ολυμπιακός – Ατρόμητος άσχημο ήταν; Ματσάρα κι εκεί. Άσε τα γκολ. Το ένα πιο ωραίο από το άλλο. Κι έγινε δυο φορές ανατροπή. Από 0-1 σε 2-1 και από 2-1 σε 2-3. Σασπένς στο φουλ. Έσπασε, μάλιστα, και το αήττητο του Ολυμπιακού που κρατούσε 20 αγωνιστικές.
Με Τρίπολη, ΟΑΚΑ
Το Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός; Κι αυτό ωραιότατο παιχνίδι. Μια χαρά αγώνας έγινε, όπως έγραψα και χθες. Όπως καλή μπαλίτσα έπαιξε και η ΑΕΚ με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ στο α’ ημίχρονο.
Να χορταίνει
Εδώ, λοιπόν, σ’ αυτά τα τέσσερα παιχνίδια και τι δεν είδαμε; Και μόνο ότι μπήκαν τόσα γκολ λέει πολλά. Και τι γκολ, έτσι;
Και κάθεσαι και λες. Χάθηκε ο κόσμος να είναι έτσι κάθε αγωνιστική; Να παρακολουθεί ο κόσμος τέτοια ματς επιπέδου ευρωπαϊκού. Δεν θα γεμίζει τα γήπεδα μετά; Δεν θα χορταίνει ποδόσφαιρο και να μην τρέχει από πριμέρα σε πρέμιερ κι από μπουντεσλίγκα σε καμπιονάτο για να δει κανένα παιχνίδι της προκοπής; Τι ζητάμε, ρε παιδιά; Δώστε μπάλα στον λαό…

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: