Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Δώνης: «Δεν νιώθω πίεση, πιστεύω σε ‘μας»

Καμία πίεση δεν αισθάνεται ο Γιώργος Δώνης, όπως επέμεινε μετά το ντέρμπι με τον Άρη (2-2), που άφησε τον ΠΑΟΚ για ένα ακόμα παιχνίδι χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

Δώνης: «Δεν νιώθω πίεση, πιστεύω σε ‘μας»
Πίστη στην προσωπική του δουλειά, των συνεργατών του και συνολικά του ΠΑΟΚ, εξακολουθεί να έχει ο Γιώργος Δώνης. Μιλώντας μετά το τέλος του παιχνιδιού στο "Κλ. Βικελίδης", ο τεχνικός του "Δικέφαλου του Βορρά" αφού σχολίασε την αναμέτρηση με τον Άρη, κι έπειτα από σχετική ερώτηση, τόνισε ότι δεν αισθάνεται πίεση, καθώς έχει τη βεβαιότητα ότι θα δημιουργήσει μια πολύ ομάδα. Τι ανέφερε για το θέμα που προέκυψε με τον Πάμπλο Γκαρσία.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Νομίζω ότι για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πήγαμε το παιχνίδι έτσι όπως το σχεδιάσαμε. Δεν θέλαμε να αφήσουμε κενούς χώρους. ξεκινήσαμε την πίεσή μας από τα 70 μέτρα από την εστία μας για να κλέψουμε πολλές μπάλες, μια κι ο Άρης ξέραμε ότι δεν ήταν καλός σε οργανωμένη άμυνα.

Είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, πετύχαμε δύο γκολ και θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε δείχνοντας ότι είμαστε μια καλή ομάδα και ότι παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Στο δεύτερο μέρος έγιναν ορισμένα τακτικά λάθη. Οι δυο μας επιθετικοί μάς δημιούργησαν προβλήματα, μια και πήγαν πιο πίσω και ξεκινούσαμε την άμυνα από το κέντρο, παρά το γεγονός ότι δε δεχόμασταν φάσεις από τον Άρη. Επίσης με αυτόν τον τρόπο όταν κερδίζαμε την μπάλα έπρεπε να διανύσουμε περισσότερα μέτρα για να βρεθούμε στην αντίπαλη εστία. Πάντως δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα, παρά μόνο στην κεφαλιά του Αγκάνθο στο πρώτο ημίχρονο. Αν ο Αθανασιάδης είχε καλύτερη συνεργασία με τον Σαλπιγγίδη στο πρώτο 45λεπτο θα κάναμε το 1-3 και στο δεύτερο μέρος έγινε κάτι ανάλογο με τον Σαλπιγγίδη να μην αφήνει την μπάλα στον Αθανασιάδη. Μετά πληρώσαμε μια κακή αντίδραση. Δεν ξέρω αν ήταν πέναλτι του Κωνσταντινίδη ή η άλλη φάση. Πάντως ο κόσμος είδε ένα μας με πολύ καλό ρυθμό».

Για το αν αισθάνεται πίεση: «Πιο πολύ, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η πίεση έρχεται από αλλού, μια και δεν υπάρχει υπομονή. Για τα πάντα φταίνε οι προπονητές ακόμη και για την… οικονομική κρίση. Δεν αισθάνομαι καμία πίεση γιατί πιστεύω στις δυνατότητές μου, στους συνεργάτες μου και στην ομάδα. Θα φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα που θα έχει κι ορισμένα άσχημα αποτελέσματα. Θα κάνουμε κάτι πολύ δυνατό, το οποίο δείχνουμε τώρα κατά διαστήματα».

Για το θέμα του Πάμπλο Γκαρσία: «Αυτό που θα πω είναι ότι γενικώς στην χώρα μας πουλάει το φθηνό μάρκετινγκ. Ο κόσμος δεν πρέπει να παρασύρεται. Για τον Πάμπλο θέλω να πω ότι από τη μέρα που ήρθα σέβομαι ανθρώπους σημαίες για τον ΠΑΟΚ, όπως έχω κάνει σε όλες τις ομάδες που έχω βρεθεί στον πάγκο τους. Αξίζουν το σεβασμό και τον έχουν από μένα. Έτσι συνέβη και με τον Πάμπλο Γκαρσία. Τον σέβομαι και του συμπεριφέρομαι με τον καλύτερο τρόπο.

Εγώ ξέρω ότι έχουμε τις καλύτερες σχέσεις. Υπάρχουν, όμως, πραγματικά γεγονότα που δεν αμφισβητούνται από πουθενά. Καταρχάς δεν είχαμε ποτέ φραστικό επεισόδιο με κανέναν ποδοσφαιριστή στον ΠΑΟΚ. Αυτό συνέβη σε άλλες ομάδες κι ήμουν αυτός που βγήκα και το είπα. Ο κόσμος αγαπάει πολύ τον Πάμπλο, όμως υπάρχουν πραγματικά γεγονότα. Δηλαδή ότι ταλαιπωρήθηκε για 6 μήνες. Είχε παίξει μόνο σε ένα φιλικό προετοιμασίας και τον έβαλα βασικό στο ματς με την Μπνέι Γεχούντα. Εκεί υπέστη θλάση. Γύρισε κι έπαιξε βασικός με την Ραπίντ, μετά έπαθε ξανά θλάση. Αγωνίστηκε μετά με τον Πανιώνιο κι ύστερα από 4 μέρες υπέστη θλάση. Του έδωσα παραπάνω άδεια στις γιορτές, επέστρεψε κι ήταν άρρωστος για ορισμένες μέρες. Θέλω να πω ότι όλο αυτό είναι ένα φθηνό μάρκετίνγκ και δεν αναφέρομαι ότι προέρχεται από τον Πάμπλο».

Για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα: «Πλέον έχουμε πραγματικούς μεσοεπιθετικούς, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από άλλους παίκτες μας. Είδαμε την ποιότητα του Καμαρά και του Σέκου. Ο δεύτερος θα χρειαστεί περισσότερες μέρες για να είναι απολύτως έτοιμος, αλλά μπορεί να παίξει και πλάγια και ως δεύτερος φορ. Θα μας κάνουν πολύ δυνατούς στη συνέχεια».

Για το αν έπρεπε να αντικατασταθεί ο Κωνσταντινίδης επειδή είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα από το πρώτο ημίχρονο: «Οχι δεν σκέφθομαι με τέτοιον τρόπο. Είχε καλή συμπεριφορά, απλά είχε μια λανθασμένη τοποθέτηση στο πέναλτι. Δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα στον αγώνα, δεν υπήρχαν δυνατά μαρκαρίσματα για να βγάλω τον Κωνσταντινίδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: