Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Μιχαλήτσος: «Τα σφυρίγματα έπαιξαν ρόλο»

Δυσαρεστημένος από την διαιτησία του Μιχάλη Βοσκάκη στο παιχνίδι του Άρη με τον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε Γιάννης Μιχαλήτσος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Μιχαλήτσος: «Τα σφυρίγματα έπαιξαν ρόλο»
Παράπονα για τη χθεσινή διαιτησία του κ. Βοσκάκη στο ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ είχε ο Γιάννης Μιχαλήτσος, τα οποία εξέφρασε στη συχνότητα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Όλα τα σφυρίγματα ήταν εις βάρος μας. Έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να μην έχουμε την μπάλα στα πόδια μας», τόνισε ο προπονητής των «κίτρινων».

Στη συνέχεια, ο 56χρονος τεχνικός ανέφερε: «Αν δεν πίστευα στην παραμονή, δεν θα αναλάμβανα την ομάδα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Μιχαλήτσος στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

Για εκείνους που τον αποκαλούν «στρατιώτη» του Άρη

«Δεν μου αρέσει η έκφραση “στρατιώτης”, επειδή συνήθως όταν πάω στον Άρη οι καταστάσεις είναι στο απροχώρητο και πηγαίνω σαν… καμικάζι στην ομάδα. Πέρασαν τα βατά παιχνίδια και τώρα ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα, αφού ακολουθούν οι αγώνες με Πλατανιά, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Βέροια και Λεβαδειακό. Όσες φορές αναλαμβάνω η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Δεν είναι παράπονο, αλλά λέω την πραγματικότητα…».

Για την δουλειά του Γιαννιώτα απέναντι στον Καμαρά

«Πριν από την αλλαγή του Γιαννιώτα με τον Τριανταφυλλάκο και πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου έγινε μία αλλαγή: πήγε ο Διαμαντάκος από την άλλη πλευρά. Κάναμε μία εσωτερική αλλαγή, αφού θέλαμε καλύτερη αμυντική συμπεριφορά απέναντι στον Λίνο. Πέρα από την αξία του Καμαρά, ο οποίος είναι καλός στο 1-1, συνήθως οι αντίπαλοι έβγαιναν 2-1».

Για τον Δημήτρη Διαμαντάκο

«Μπορεί να παίξει ως σέντερ φορ και στις πλευρές μπορεί να παίξει. Έχει χαρακτηριστικά του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Επειδή έχουμε τον Αγκάνθο, δεν μπορούμε να τον βάλουμε στην κορυφή και για αυτό τον χρησιμοποιούμε στα άκρα».

Για το ρόστερ των «κίτρινων»

«Όλοι σχεδόν οι παίκτες του ΠΑΟΚ από τη μεσαία γραμμή και πάνω είναι διεθνείς και πιο έμπειροι από τους δικούς μας, ενώ μαζί με τις προσθήκες που έγιναν, ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει διαφορετικά συστήματα. Εμείς έπρεπε να βρούμε λύσεις μετά την τελευταία μεταγραφή του Κοτσαρίδη. Είναι πολύ δύσκολο αυτό. Έχω στάνταρ παίκτες και βάλαμε έναν παίκτη που με τέσσερις προπονήσεις, καλείται να παίξει σε ένα ντέρμπι. Προσπάθησα να έχω δύο αμυντικά χαφ, τα οποία έπρεπε να καλύπτουν τα προβλήματα που θα έχουμε ως ομάδα. Το μεγάλο μας πρόβλημα ήταν στην άμυνα και όχι στην κατοχή της μπάλας».

Για τον αν ο Άρης μπορούσε να πάρει τη νίκη

«Αν έχεις μία ομάδα που προπονείς και ξέρεις πόσο αντέχει, πιστεύεις ότι μπορεί να πάρει τη νίκη. Στο μυαλό, όμως, κάποιων παικτών να υπήρχε η σκέψη ότι δεν πρέπει να ρισκάρουμε για το κάτι παραπάνω μήπως χάσουμε. Εκεί έχω ένα παράπονο, για να έχεις την μπάλα πρέπει να κάνεις επιθέσεις. Όλα τα σφυρίγματα ήταν εις βάρος μας. Έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να μην έχουμε την μπάλα στα πόδια μας. Αν ήταν πέναλτι και τα υπόλοιπα, τα κρίνετε εσείς στα βίντεο που βλέπετε. Αν, όμως, δεν έχεις την κατοχή της μπάλας, αυτό επηρεάζει την απόδοση της ομάδας σου»

Για το αποτέλεσμα του χθεσινού ντέρμπι

«Τα πιο πολλά παιδιά που είναι φέτος στον Άρη δεν ήταν την περσινή σεζόν. Οι πιο πολλοί πρώτη φορά βιώνουν στο πετσί τους τα ντέρμπι και δεν ξέρουν πως είναι η ψυχολογία σε τέτοιου είδους ματς. Παλιά λειτουργούσαμε διαφορετικά. Τώρα πρέπει να μπεις στην ψυχολογία των παιδιών για να καταλάβεις τι σκέφτονται για το ντέρμπι. Περάσαμε το βατό πρόγραμμα, αν και καμία ομάδα δεν είναι εύκολη φέτος για τον Άρη. Πέρασαν τα παιχνίδια με ομάδες που ήταν κοντά σε εμάς και έπρεπε να πάρουμε βαθμούς για να ελπίζουμε πως θα παραμείνουμε στην κατηγορία».

Για τις πιθανότητες του Άρη να παραμείνει στην κατηγορία

«Αν δεν πίστευα κάτι τέτοιο, δεν θα αναλάμβανα την ομάδα. Πρέπει, όμως, να βγάλουμε καλύτερη εικόνα στους αγώνες και να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Όποιος μπαίνει πρέπει να δίνει αμέσως τον καλύτερό του εαυτό. Τα παιδιά που μπήκαν, όπως ο Τριανταφυλλάκος, ο Κοτσαρίδης και ο Διαμαντάκος, έδειξαν κάποια πράγματα και συμπεριφέρθηκαν σαν έμπειροι παίκτες. Ο Ζαραδούκας και ο Τάτος, από την πλευρά τους, είναι πιο έμπειροι, αλλά δεν έχουν ματς στα πόδια τους και δεν έχουν δυνάμεις. Παιχνίδι με το παιχνίδι θα είναι καλύτεροι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: