Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

«Nα ξαναδώσουμε χαρά στον κόσμο μας»

Την πεποίθηση ότι η Ξάνθη μπορεί να δώσει χαρά στον κόσμο της, κόντρα στον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Κώστας Φλίσκας.

«Nα ξαναδώσουμε χαρά στον κόσμο μας»

Ο αμυντικός χαφ της ακριτικής ομάδας τόνισε ακόμη πως παρά τις τελευταίες καλές εμφανίσεις – οι οποίες έχουν βελτιώσει την ψυχολογία της ομάδας- δεν μπορούν να επαναπαυτούν, δεδομένης της κατάστασης του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

Για την αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής και τον τραυματισμό του:
«Γνωρίζαμε από την αρχή ότι ήταν ένα δύσκολο και καθοριστικό παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, χρειαζόμασταν τους βαθμούς για να ξεφύγουμε από τις τελευταίες βαθμολογικές θέσεις, κάτι που δεν καταφέραμε στον προηγούμενο αγώνα κόντρα στην Κέρκυρα. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι και με πάθος στην αναμέτρηση και κάναμε αυτά τα οποία δουλέψαμε μέσα στην εβδομάδα κι έτσι καταφέραμε να κερδίσουμε. Όσο αφορά τον τραυματισμό μου ήταν μία άτυχη στιγμή, που θα με κρατήσει για 2-3 εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Η ομάδα μας έχει άξιους και ικανούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να καλύψουν οποιαδήποτε θέση».

Για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο:
«Στο πρώτο παιχνίδι δεν μπήκαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί αυτό η Βέροια και να καταφέρει να πετύχει το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο συγκεντρωμένοι, είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά από μια στημένη φάση δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ. Στη συνέχεια του παιχνιδιού πιέσαμε τον αντίπαλο προσπαθώντας να πετύχουμε κάποιο γκολ ώστε στον επαναληπτικό αγώνα να μας δώσει την πρόκριση.
Στο δεύτερο παιχνίδι ενώ χρειαζόμασταν μία νίκη με 1-0, δυστυχώς δεν παίξαμε καλά, με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί αυτό η Βέροια και να πάρει δίκαια την πρόκριση».

Για το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου :
«Σίγουρα δεν ήρθαν αυτά που περιμέναμε ξεκινώντας το πρωτάθλημα, απ’ ότι φάνηκε εκ του αποτελέσματος, δεν είχαμε υπολογίσει σωστά τη δυσκολία των αντιπάλων. Αυτό φάνηκε από το γεγονός πως χάσαμε αρκετούς βαθμούς σε παιχνίδια, στα οποία δεν μπήκαμε δυνατά και αποφασιστικά. Στο δεύτερο γύρο ξέραμε ότι βρισκόμαστε σε πολύ άσχημη βαθμολογική θέση και έτσι έπρεπε να αντιδράσουμε και να κάνουμε «τα αδύνατα – δυνατά» για να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις. Έτσι ήρθαν κ οι νίκες.

Για την αμυντική λειτουργία της ομάδας και τη θέση της στο πρωτάθλημα:
«Σίγουρα έχει ανεβεί η ψυχολογία μας, δουλεύουμε καθημερινά και στην αμυντική και την επιθετική τακτική και όλη αυτή η προσπάθεια βγαίνει μέσα στο γήπεδο και μας έχει δώσει τα τελευταία αποτελέσματα.

Δεν θα έλεγα ότι μας δίνουν ασφάλεια ώστε να επαναπαυτούμε. Παρατηρώντας κανείς τον βαθμολογικό πίνακα, αντιλαμβάνεται εύκολα πως με μια νίκη μπορεί να βρεθείς στην διεκδίκηση των play off και με μια ήττα μπορεί να παλεύεις για την παραμονή. Αισιοδοξώ ό,τι με βάση την αγωνιστικότητα που δείχνουμε στους τελευταίους αγώνες, ότι το μέλλον της ομάδας μου θα είναι καλύτερο».

Για τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό:
«Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας, με τον Παναθηναϊκό. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι στο παιχνίδι μας και κάνουμε αυτά που θα μας υποδείξει ο προπονητής, πιστεύω ότι θα μπορούμε να δώσουμε - γι’ ακόμη μία φορά - χαρά στον κόσμο μας».

Για τις μεταγραφές:
«Σίγουρα έπαιξαν ρόλο οι μεταγραφές που έκανε η ομάδα, αλλά τις επιτυχίες τις οφείλουμε στην ομαδικότητα και στο σύνολο που έχει η ομάδα».

Για το αν περίμενε να έχει τόσες συμμετοχές με την ομάδα της Ξάνθης:
«Προσωπικά αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που ανήκω τόσα χρόνια σε μία υγιής ομάδα που διακρίνεται για την οργάνωσή της και έχει γράψει και γράφει την δική της ιστορία στην κορυφαία κατηγορία της χώρας μας. Ερχόμενος στην ομάδα της SKODA ΞΑΝΘΗ δεν περίμενα η θητεία μου να είναι τόσο μακροχρόνια αλλά με τη σκληρή δουλειά και το πάθος που έδειξα για το ποδόσφαιρο απέδειξα ότι επάξια βρίσκομαι εδώ».

Για το ποιες είναι οι συμβουλές του στους νεότερους:
«Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι στο ρόστερ της ομάδας συγκαταλέγονται νεαροί παίχτες από την Ακαδημία. Η συμβουλή μου είναι να δουλεύουν σκληρά και περισσότερο στις προπονήσεις, να είναι συγκεντρωμένοι 100% σε αυτό που κάνουν γιατί η προπόνηση είναι ο καθρέφτης του αγώνα. Επίσης βοηθάει πολύ και η προσωπική αυστηρή κριτική με τον εαυτό τους».

Για το ποιες είναι οι φιλοδοξίες του:
«Καταρχήν θέλω είναι να είμαι υγιής χωρίς τραυματισμούς, να συνεχίσω την καλή μου πορεία και να πάρω κάποιο τίτλο με την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: