Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για το οπαδικό ασανσέρ στο οποίο ανεβοκατέβηκε πρόσφατα ο Γιώργος Σπανός, για τον Αναστό, τους «λίγους» που έγραψαν ιστορία και το... «παράρτημα» που κράτησε ανέγγιχτο το ρεκόρ του ΠΑΟ!
 Αυτοί οι ίδιοι που έσπευσαν να αποδοκιμάσουν την ομάδα του Ατρομήτου πριν από μία εβδομάδα, καθώς είδαν την ομάδα τους να χάνει από έναν βελτιωμένο τον τελευταίο καιρό Παναθηναϊκό, ίσως να είναι οι ίδιοι, που θα σηκώνουν στις πλάτες τους τους ποδοσφαιριστές. Ποδοσφαιριστές, και προπονητής που έγραψαν ιστορία και κατάφεραν ό,τι δεν είχαν πετύχει μέχρι τώρα οι υπόλοιπες ομάδες στη Σούπερ Λίγκα επί 19 αγωνιστικές!
       Ο πρόεδρος Γιώργος Σπανός που εκνευρισμένος από τη φωνή της αδικίας, θέλησε να τα βροντήξει, επτά μέρες μετά από εκείνο το ξέσπασμά του, έκανε υπερήφανο τον κόσμο της ομάδας του. Μεσολάβησαν σε αυτές τις ημέρες η πώληση του Ιτάνζ και η απόκτηση του Ναπολεόνι, έναν ποδοσφαιριστή που ήθελε και ο Παναθηναϊκός. Άλλο το θέλω όμως, κι άλλο το μπορώ! Ο Σπανός το μπόρεσε και πήρε ίσως το καλύτερο δώρο από την ομάδα για την οποία έχει πονέσει οικονομικά και ψυχολογικά. Η ανακοίνωση στήριξης των ποδοσφαιριστών προς το πρόσωπο του προέδρου τους μεσοβδόμαδα, ήταν λόγια, τα οποία αποτυπώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στο… χορτάρι!
Ο δε Νίκος Αναστόπουλος ο οποίος δέχτηκε σκληρή κριτική για το κλείδωμα που του είχε κάνει ο Φάμπρι στο Περιστέρι, έριξε στον… κουβά όσους πίστεψαν ότι επειδή δεν αγωνίζονταν οι  Φυτανίδης, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Σουμπίνιο και Μάντζιος που έχει πρόβλημα με την κάρτα του, ο allenatore θα έχανε εύκολα ή δύσκολα. Αμ δε! Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που και προηγούμενες χρονιές (με τον ΟΦΗ) είχε κάνει ζημιές στους Ερυθρόλευκους, απέδειξε για άλλη μία φορά τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του. Ακόμη κι αν η τύχη ήταν με το μέρος του, ήταν τολμηρός, καλά διαβασμένος και έκανε ματ στον Αντώνη Νικοπολίδη, που έχει να φάει πολλά ψωμιά ακόμη για να φτάσει στο επίπεδο του Αναστό! Άλλωστε, το τελευταίο δίμηνο ο Ολυμπιακός παίζει με τη φωτιά, οι πτήσεις του είναι χαμηλές και προχωρούσε με… δεκανίκια!
      Ο Ολυμπιακός που δεν είχε καν ισοπαλία εντός έδρας, δέχτηκε τρία γκολ από την ομάδα του Ατρομήτου, που έδειξε εκπληκτική ωριμότητα, έτρωγε σίδερα και δεν «μάσησε» ούτε στα τελευταία λεπτά, όταν υπήρξε αγωνιστικός τσαμπουκάς των Πειραιωτών. Ο Ατρόμητος ώρες-ώρες έδειχνε αγωνιστικά… καλοντυμένος και στην πένα,  όπως ο προπονητής του!
      Το παιχνίδι όμως είχε και δύο άλλους έμμεσους νικητές: τον Θανάση Καραγκούνη και τον Ελίνι Δημούτσο.  Αν υποθέσουμε ότι ο δεύτερος είχε ταβάνι στον 1ο όροφο, η κίνησή του στο γκολ, ήταν για ρετιρέ σε επταόροφη πολυκατοικία! Ο βελτιωμένος Δημούτσος με το γκολ αυτό είναι σαν να πέρασε μία… πίστα στην οποία κολλούσε για χρόνια. Ανέβηκε πολλά επίπεδα, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι μόνο για να κουβαλάει τη λάσπη, αλλά μπορεί να παίξει και το ρόλο ενός καλού χτίστη!
Ο Θανάσης Καραγκούνης για τον οποίο ακούγονταν πολλά καλά λόγια σε μεταγραφικές περιόδους (στα 19 του είχε ενδιαφερθεί η Τζένοα), δείχνει ότι αν σταθεροποιήσει την απόδοσή του θα φτάσει πάρα πολύ ψηλά. Αυτό μπορεί να ήταν μία βολίδα, έχει όμως εκπληκτικές εμπνεύσεις αυτός ο 22χρονος κατά καιρούς, που έχουν εκπλήξει ευχάριστα.
Θυμάστε εκείνο το γκολ έμπνευσης και υψηλής τεχνικής στο ματς Κυπέλλου κόντρα στην Αναγέννηση Επανομής τον Δεκέμβριο του 2011; Είχε στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ… ραμπόνα! Φέτος όταν ο Ατρόμητος είχε… κολλήσει και είχε να γευτεί τη χαρά της νίκης για έξι ματς, ο «Κάρα» του Περιστερίου είχε καθαρίσει για την ομάδα του Ντούσκο όταν μπήκε αλλαγή (με Πανθρακικό)!
ΥΓ. Το «παράρτημα» του Ατρομήτου έσβησε το ερυθρόλευκο όνειρο για αήττητο πρωτάθλημα. Το ρεκόρ  της ομάδας του ΠΑΟ του 1963-'64 παρέμεινε ανέγγιχτο...