Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Έρχεται «καταιγίδα» για στημένα ματς!!

Στοιχεία για 380 «ύποπτα» ματς ανά την Ευρώπη έχει συγκεντρώσει σε έρευνά της η Europol. Στη λίστα αγώνες του Champions League, ματς προκριματικών Μουντιάλ και Euro. Καμία αναφορά για την Ελλάδα.

Έρχεται «καταιγίδα» για στημένα ματς

Τα στοιχεία προέκυψαν από έρευνα που διεξάγει σε συνεργασία με πέντε ευρωπαϊκές χώρες τους τελευταίους 18 μήνες σε όλη την Ευρώπη. «Έχουμε αποκαλύψει ένα εκτεταμένο δίκτυο παρανομίας. Πρόκειται για δουλειά ενός συνδικάτου του οργανωμένου εγκλήματος από την Ασία που λειτουργεί σε συνεργασία με άλλα κέντρα σε ολόκληρη την Ευρώπη», δήλωσε ο διευθυντής της Europol, Ρομπ Γουέινραϊτ, σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στη Χάγη. «Μιλάμε για τη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει στην Ευρώπη πάνω στα στημένα παιχνίδια και έχει αποφέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Πιστεύουμε πως αποκαλύψαμε ένα μεγάλο πρόβλημα για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, αλλά φοβόμαστε πως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το κύκλωμα έβγαλε κέρδη 8,5 εκατ. ευρώ από στημένα παιχνίδια, ενώ υπολογίζεται πως περίπου 8 εκατ. ευρώ δόθηκαν σε δωροδοκίες, με το μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε σε ένα άτομο να αγγίζει τις 140.000 ευρώ!

Συνολικά υπάρχουν υποψίες πως ήταν στημένα 380 παιχνίδια, στα οποία εμπλέκονται 425 διαιτητές, παράγοντες ομάδες, ποδοσφαιριστές και άλλα άτομα από 15 χώρες, ενώ ήδη έχουν γίνει 50 συλλήψεις. Ανάμεσα σε αυτές σε πρώτη φάση δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα.

Όπως έγινε γνωστό, ονόματα υπόπτων ή φερόμενων ως εμπλεκομένων δεν θα ανακοινωθούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες και να προκύψουν αδιάσειστα στοιχεία σε βάρος τους.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: