Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Αρχίζει να… σοβαρεύει το Μουντιάλ!!

Καλοί οι όμιλοι, ματσάρες είδαμε, αλλά το πραγματικό Μουντιάλ ξεκινά από τα νοκ-άουτ ματς! Οι νίκες Βραζιλίας και Μεξικού τις πέρασαν… αέρα στην επόμενη φάση και σχημάτισαν τα πρώτα ζευγάρια των «16».

Αρχίζει να… σοβαρεύει το Μουντιάλ
Αν πούμε ότι έχουμε οποιοδήποτε παράπονο απ’ το θέαμα που παρακολουθούμε ως τώρα στο Μουντιάλ θα πέσει… φωτιά να μας κάψει. Κακά τα ψέματα όμως. Τα παιχνίδια-φωτιά ξεκινούν από τη φάση των «16».

Εκεί όπου τα πρώτα ζευγάρια σχηματίστηκαν απόψε κιόλας. Μετά λοιπόν το άνετο 4-1 επί του Καμερούν, η Βραζιλία τερμάτισε πρώτη στον Α’ όμιλο. Με το άγχος πάντως του Μεξικού, που λύγισε 3-1 την Κροατία και παρόλο που… απείλησε ακόμα και για κορυφή, πέρασε ως δεύτερο.

Έτσι, η «σελεσάο» θ’ αντιμετωπίσει πλέον τη Χιλή (που τερμάτισε δεύτερη μετά την ήττα 2-0 από την Ολλανδία). Ένα παιχνίδι που θα γίνει για τρίτη φορά μεταξύ τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο, το προσεχές Σάββατο 28 Ιουνίου στο Μπέλο Οριζόντε.

Μια μέρα αργότερα δε -την Κυριακή 29 Ιουνίου στη Φορταλέζα- το Μεξικό θα βρεθεί αντιμέτωπο με την ισχυρή και θριαμβεύτρια του Β’ ομίλου Ολλανδία.

Όσο για τα επόμενα ζευγάρια, που θα προκύψουν από τα παιχνίδια της Τρίτης, τα κουκιά είναι μετρημένα. Σε περίπτωση που δε χάσει απ’ την Ιαπωνία (ή το κάνει και η Ακτή Ελεφαντοστού δε νικήσει την Ελλάδα), η Κολομβία θα τερματίσει πρώτη απ’ τον όμιλό μας. Θ’ αντιμετωπίσει, έτσι, τον 2ο του Δ’ ομίλου, που θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ένας εκ των Ουρουγουάης και Ιταλίας.

Κι αυτό διότι η εκπληκτική Κόστα Ρίκα χρειάζεται έναν μόλις πόντο απέναντι στην αδιάφορη Αγγλία (ή απλώς να προστατέψει το μεγαλύτερο συντελεστή που έχει από τους άλλους) για να τερματίσει πρώτη και να κλείσει θέση για τις 29 Ιουνίου στο Ρεσίφε. Εκεί όπου όλοι ελπίζουμε να βρει… την Εθνική μας! Με την πολυπόθητη νίκη επί της Ακτής και αφότου η Κολομβία δεν θα έχει χάσει απ’ την Ιαπωνία.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: