Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

«Σε βαθιά κρίση το ποδόσφαιρο της Γκάνας»

Οι Γκανέζοι διαψεύδουν και απειλούν με μηνύσεις όμως τα ΜΜΕ της χώρας έχουν ξεκινήσει τις έρευνές τους. Τι στοιχεία φέρνουν στο φως.
Οι Γκανέζοι τα αρνιούνται όλα. Όσες πληροφορίες διοχέτευσε η Telegraph και όχι μόνο. Είναι όμως έτσι; Μήπως τελικά το ποδόσφαιρο στη Γκάνα μαστίζεται από μεγάλη κρίση και τα άτομα που εμπλέκονται στο story είναι σε επιτελικά πόστα; Το Allsports.com.gh -όπως και αρκετά άλλα ΜΜΕ της χώρας- έχουν αρχίσει να ψάχνουν για να βρουν το τι γίνεται και τι ισχύει.
Τα δύο επίμαχα πρόσωπα που βιντεοσκοπήθηκαν να μιλούν με λεπτομέρειες για το... στήσιμο αγώνων είναι ο Obed Nana Kwame Nketsia και ο Christopher Antoh Forsyth. Ο πρώτος είναι εδώ και πολλά χρόνια παράγοντας του ποδοσφαίρου, επιχειρηματίας, εκτελεστικός διευθυντής στην παλιά πρωταθλήτρια, Berekum Chelsea, και (σημειώστε το αυτό) επιτελικό στέλεχος της U20 της Γκάνας. Άρα έχει πόστο στην Ομοσπονδία...
Ο Christopher Antoh Forsyth είναι αναγνωρισμένος από την FIFA ατζέντης. Είναι εκτελεστικός διευθυντής στην ForSports Management Limited, στέλεχος της Sillsports Africa και ιδρυτής της Ακαδημίας του Glentoran μαζί με τον αστέρα και μέσο της Γκάνας, Αφρίγιε Άκουα. Ακόμα μία... σύνδεση λοιπόν με την Εθνική. Στην υπόθεση έρχεται να προσταθεί και η Vera Productions Ltd, εταιρεία με έδρα στην Αγγλία.
Τι έκανε η Vera Productions Ltd; Σε συνεργασία με την Telegraph έστησε την Diamond Capital Management, μία εταιρεία... φάντασμα που χρησιμοποιήθηκε ως δόλωμα στις έρευνες και τις συζητήσεις. Η ιστορία ξεκινάει ουσιαστικά από τις 13 Μαϊου. Ο Obed Nana Nketsia και ο Forsythe κάνουν μία πρώτη συνάντηση με υψηλόβαθμο στέλεχος της Ομοσπονδίας της Γκάνας και ενημερώνουν μετά τους επενδυτές. Κάνουν γνωστό στην Ομοσπονδία ότι έχουν την πρόθεση και την ευχέρεια να αγοράσουν τα δικαιώματα των φιλικών της Γκάνας για έναν χρόνο.
Έχουν στα χέρια τους και ένα συμβόλαιο το οποίο παρουσιάζουν. Οι εκπρόσωποι της Γκάνας απαιτούν να μιλήσουν με την εταιρεία. Έτσι γίνεται μία επαφή μέσω Skype και άπαντες συμφωνούν να γίνει μία ακόμα συνάντηση. Στα τέλη Μαϊου στην Ολλανδία. Το συμβόλαιο που παρουσιάστηκε παραδίδεται προς εξέταση στη νομική επιτροπή της Ομοσπονδίας.
Στα τέλη Μαϊου τόσο ο Nketiah όσο και ο Forsythe μαζί με τους φερόμενους ως επενδυτές δεν εμφανίζονται ποτέ στο μίτινγκ της Ολλανδίας, όπου οι Γκανέζοι έκαναν προετοιμασία για το Παγκόσμιο. Στις 6 Ιουνίου το... δίδυμο ξαναχτυπά. Εμφανίζεται στο Μαϊάμι και το ξενοδοχείο St.Regis όπου είχε καταλύσει η Γκάνα. Βρίσκουν τον Nyantakyi, πρόεδρο της Ομοσπονδίας με τον οποίο έχουν μιλήσει ξανά και ζητούν νέα συνάντηση. Ο ισχυρός άνδρας της Π.Ο. συμφωνεί για επαφή στις 7 Ιουνίου.
Στις 7 Ιουνίου εμφανίζονται στην συνάντηση δύο ερευνητές που υποδύονταν τους επενδυτές της εταιρείας μαζί με τους Nketsia και Forsythe. Η συζήτηση με τον Nyantakyi γίνεται. Ο πρόεδρος των Γκανέζων είναι έτοιμος να υπογράψει όμως η νομική επιτροπή της Ομοσπονδίας δεν έχει δώσει ακόμα το τελικό ΟΚ. Παρόλα αυτά σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Γκανέζων οι δύο πλευρές κάνουν το deal. Μετά την συνάντηση αυτή έμενε να γίνει και μία κουβέντα με το νομικό επιτελείο για να προχωρήσουν ακόμα πιο πολύ οι συζητήσεις.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως στην πιο δύσκολη θέση απ' όλους είναι ο Nyantakyi. O Kwesi Nyantakyi που είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Γκάνας από το 2005. Μένει πλέον να φανεί το πως θα κλείσει αυτή η ιστορία... Και φυσικά θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το εάν προκύψει ότι τελικώς οι Γκανέζοι δεν έχουν και τόσο δίκιο για μία έρευνα που διενεργήθηκε και με την συμβολή της FIFA.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: