Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Και τώρα οι δυο τους!!

Κόντρα στην Κόστα Ρίκα τα βρήκαν σκούρα. Αφού ξεμπέρδεψαν όμως απ’ το εμπόδιο της Αγγλίας με συνοπτικές διαδικασίες, ήρθε η ώρα για τον… τελικό νικητή ανάμεσα στην Ιταλία και την Ουρουγουάη.

Και τώρα οι δυο τους!
Μόνο ένας θα μείνει ζωντανός στη μάχη της Ιταλίας με την Ουρουγουάη (19.00), που ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση του τέταρτου ομίλου με τρεις βαθμούς. Οι δύο ομάδες θα ανοίξουν την αυλαία της τρίτης αγωνιστικής, δίνοντας μεγάλη μάχη για την πρόκριση στους «16», αφού η μία θέση έχει εξασφαλιστεί απ’ την Κόστα Ρίκα. Θεωρητικά μπορούν να πάρουν ακόμη και την πρώτη θέση, αλλά εκτός από νίκη, θα χρειαστούν ήττα της Κόστα Ρίκα και να έχουν στο τέλος καλύτερη συνολική διαφορά τερμάτων.

Η πορεία τους μέχρι τώρα στον όμιλο είναι κοινή. Δεν κατάφεραν να σταματήσουν την Κόστα Ρίκα, που έχει τσεκάρει ήδη το εισιτήριο για την επόμενη φάση, ενώ ξεπέρασαν το εμπόδιο της Αγγλίας με 2-1 έκαστη.

Προβάδισμα για την πρόκριση πάντως διατηρούν οι Ιταλοί, αφού η διαφορά τερμάτων την ευνοεί, ώστε να θέλει μόνο την ισοπαλία στο σημερινό παιχνίδι. Στην προσπάθεια αυτή θα απουσιάσει ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι, λόγω τραυματισμού, ενώ τη θέση του θα πάρει ο Μάρκο Βεράτι. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αλλαγές στο σχήμα που θα παρατάξει ο Πραντέλι, ο οποίος δοκίμασε τον Ιμόμπιλε δίπλα στον Μπαλοτέλι σε σχηματισμό 3-5-2, προκειμένου να περιορίσει το όπλο της Ουρουγουάης, τον Λουίς Σουάρες.

Ο Ουρουγουανός άσος απουσίασε απ’ την πρεμιέρα με την Κόστα Ρίκα, όμως στο ματς κόντρα στην Αγγλία έδειξε έτοιμος να το πάρει πάνω του και να οδηγήσει την ομάδα του στους «16» καλύτερους του κόσμου. Εκτός δράσης για την «Σελέστε» θα μείνει ο Ντιέγκο Λουγκάνο, ο οποίος έμεινε εκτός και στο ματς με την Αγγλία, ενώ επιστρέφει απ’ την τιμωρία του ο Μάξι Περέιρα.

Ιταλία και Ουρουγουάη έχουν συναντηθεί 9 φορές στο παρελθόν, με την «Σελέστε» να κρατάει το προβάδισμα στις νίκες με τρεις, έναντι δύο των Ιταλών, ενώ το κυρίαρχο αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία, που έχει έρθει τέσσερις φορές.

Πιθανές συνθέσεις

Ιταλία (Πραντέλι): Μπουφόν - Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Μπονούτσι - Ντε Σίλιο, Πίρλο, Βεράτι, Μαρκίζιο, Καντρέβα - Μπαλοτέλι, Ιμόμπιλε.

Ουρουγουάη (Ταμπάρες): Μουσλέρα - Μ.Περέιρα, Χιμένεθ, Γκοντίν, Κάσερες - Λοδέιρο, Γκαργκάνο, Αρέβαλο Ρίος, Ροντρίγκες - Καβάνι, Σουάρες.

Διαιτητής: Μάρκο Ροντρίγκες (Μεξικό).

Βαθμολογία

1. Κόστα Ρίκα 6 (4-1)
2. Ιταλία 3 (2-2)
3. Ουρουγουάη 3 (3-4)
4. Αγγλία 0 (2-4)Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: