Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Το Μουντιάλ του Βίγια!

Έφυγε όπως του αρμόζει! Χαιρέτησε την εθνική Ισπανίας, την οποία τίμησε και με το παραπάνω, με δάκρυα αλλά και μια γκολάρα για το «αντίο». Αυτός είναι ο Νταβίντ Βίγια!

Το Μουντιάλ του Βίγια
Τελικά ίσως ήταν νωρίς, αλλά η στιγμή της αποχώρησης του Νταβίντ Βίγια από την εθνική Ισπανίας ήρθε! Το «αντίο» του το φανταζόταν διαφορετικά… αφού oι «φούριας ρόχας» έκαναν στη Βραζιλία μία από τις χειρότερες πορείες τους σε τελική φάση μεγάλων διοργανώσεων.

Πάντως, ο ίδιος έφυγε με το κεφάλι ψηλά και τη στιγμή της αλλαγής του απέναντι στην Αυστραλία, τα δάκρυα - που δεν γινόταν να συγκρατήσει – του θύμισαν τα όσα είχε ζήσει από την πρώτη του συμμετοχή, τον Φεβρουάριο του 2005 απέναντι στο Σαν Μαρίνο , μέχρι σήμερα.

Τουλάχιστον, μέσα από την δραματική επίσκεψή τους στη «χώρα του καφέ» οι «φούριας ρόχας» θα έχουν να θυμούνται τον Βίγια. Ο 32χρονος επιθετικός άφησε το στίγμα του στην μία και μοναδική του συμμετοχή στην διοργάνωση.

inner

Η γκολάρα με το τακουνάκι απέναντι στα «κανγκουρό» τον έκανε τον 4ο παίκτη της εθνικής που βρίσκει δίχτυα και στα τρία Μουντιάλ που έχει αγωνιστεί. Έτσι μπήκε στην «elite» της Ισπανίας, πίσω από Χούλιο Σαλίνας, Φερνάντο Ιέρο και Ραούλ.

inner

Παράλληλα, έγινε ο πρώτος σκόρερ των «φούριας ρόχας» σε Παγκόσμιο Κύπελλο, πετυχαίνοντας συνολικά 9 τέρματα σε 12 ματς.

Ήταν… παντού! Αφού από τα τελευταία 11 τέρματα της ομάδας του Βιθέντε Ντε Μπόσκε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο «Guaje» ήταν αυτός που είχε πετύχει τα 7!

inner

Τέλος, γκολ με τακουνάκι στο Μουντιάλ είχε να σημειωθεί από το 1982, με τον Πετσάι να το πετυχαίνει για την Αυστρία.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: