Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Διώξεις σε πέντε ΠΑΕ για «στημένα»!

Ποινική δίωξη κατά των ΠΑΕ Καλλονή, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος και Πλατανιάς άσκησε ο αθλ. εισαγγελέας εξετάζοντας την ευθύνη παραγόντων και ποδοσφαιριστών σε ύποπτα προς χειραγώγηση παιχνίδια.

Διώξεις σε πέντε ΠΑΕ για «στημένα»
Ο εισαγγελέας πρωτοδικών και επικεφαλής της αθλητικής εισαγγελίας, Χάρης Λακαφώσης, άσκησε ποινική δίωξη κατά των ΠΑΕ Καλλονή, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος και Πλατανιάς, εξετάζοντας την ευθύνη παραγόντων και ποδοσφαιριστών σε ύποπτα προς χειραγώγηση παιχνίδια.

Η απόφαση αυτή ήρθε κατόπιν της εξέτασης των φακέλων με ύποπτα ματς της Super League, που είχαν σταλεί από την UEFA. Οι ευθύνες που πιθανώς προκύψουν δεν έχουν προσωποποιηθεί και νομικές ευθύνες θα προκύψουν ή όχι μετά από έρευνα του ανακριτή.

Οι ΠΑΕ είναι οι εξής:
- ΚΑΛΛΟΝΗ: για κατ’ εξακολούθηση χειραγώγηση αγώνων και συγκεκριμένα για τα ματς: Καλλονή-Παναθηναϊκός 0-4, Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5, Καλλονή-Αστέρας Τρίπολης 0-2, ΟΦΗ-Καλλονή 0-1 (Κύπελλο).

- ΟΦΗ: για πιθανή εμπλοκή ποδοσφαιριστών και παραγόντων στο ματς Κυπέλλου με την Καλλονή.

- ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: για το Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1.

- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: για το Πανιώνιος-Πλατανιάς 0-0.

- ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: για το Πανιώνιος-Πλατανιάς 0-0.

Σε κάποια ματς δεν έχει κινηθεί νομική διαδικασία σε βάρος και των δύο αντιπάλων (π.χ. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας), προφανώς επειδή κρίθηκε πως η ευθύνη βαραίνει τη μία εκ των δύο ομάδων κι όχι αμφότερες. Η υπόθεση θα διαβιβαστεί σε ανακριτή και εκείνος θα αποφασίσει ποιους θα καλέσει και ποιους όχι.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: