Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Κερδισμένοι και οι δύο…!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το νέο συμβόλαιο του Κάρλος Ζέκα και τα κέρδη για τον Πορτογάλο μέσο και τον Παναθηναϊκό.
Όταν ήρθε το καλοκαίρι του 2011 από την Βιτόρια Σετούμπαλ ήταν ένας άσημος παίκτης , ένα στοίχημα για τον τότε Παναθηναϊκό, που άρχισε να μειώνει το μπάτζετ. Ο Ζέκα του 2011 μετατράπηκε σε έναν απαραίτητο παίκτη του σημερινού Παναθηναϊκού. Μπορεί ο Φερέιρα να τον έφερε στους «πράσινους», αλλά ο προπονητής, που τον εξέλιξε , του βρήκε ρόλο στην ομάδα και τον έκανε απαραίτητο είναι ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Ζέκα όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό έτρεχε παντού , πολλές φορές άσκοπα και έπαιζε σε διάφορες θέσεις.
Πότε δεξί εξτρέμ, πότε εσωτερικό χαφ, πότε αμυντικό χαφ , μέχρι και δεξί μπακ τον είχαμε δει να παίζει στην διάρκεια του αγώνα. Ο Αναστασίου του βρήκε τον ρόλο του στην ομάδα(εσωτερικός χαφ και σε κάποια ματς δεύτερο αμυντικό χαφ) με αποτέλεσμα ο Ζέκα να είναι πλέον από τους παίκτες, που δύσκολα αντικαθίστανται σε αυτή την ομάδα. Μπορεί να του λείπει το γκολ, αλλά μόνο αυτό του λείπει. Σημαντικό μεν, αλλά σημαντικά είναι και όλα τα άλλα στοιχεία που έχει. Αστείρευτες δυνάμεις, πρέσινγκ που πνίγει τον αντίπαλο, κλεψίματα που βοηθάει την ομάδα του να εχει κατοχή της μπάλας(με 93 συνολικά στο πρωτάθλημα που τελείωσε βγήκε πρώτος στην κατηγορία).
Επίσης πολύ καλός στην μετάβαση από την μία περιοχή στην άλλη, είτε επιθετικά, είτε αμυντικά, που δημιουργεί ισσοροπία και στην ομάδα και με πολύ καλή κίνηση χωρίς την μπάλα... Η ανανέωση του συμβολαίου του Ζέκα ήταν απαραίτητη. Το συμβόλαιό του μπορεί να έληγε το 2015, αλλά αν δεν ανανέωνε, η έπρεπε να τον πουλήσει αυτό το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός( με ρίσκο να βρει τον αντικαταστάτη του , που μπορεί να μην έδενε με την ομάδα), η έπρεπε να παίξει για άλλο ένα χρόνο στην ομάδα και ο Παναθηναϊκός να τον έχανε χωρίς να πάρει ούτε ένα ευρώ. Δεν ήταν εύκολη η παραμονή του Ζέκα, αλλά τελικά ανανέωσε για άλλα τρία χρόνια.
Ο Πορτογάλος μέσος εκτός του ότι είναι πολύ αγαπητός στα αποδυτήρια-δεν είναι τυχαίο ότι είναι και αρχηγός-έχει και ένα πολύ μεγάλο προσόν. Παίζει συνέχεια, δεν χάνει παιχνίδι και –χτύπα ξύλο- δεν έχει τραυματισμούς. Όλα αυτά τα στοιχεία μαζί είναι δύσκολα να τα βρεις σε άλλον παίκτη, όταν σαν Παναθηναϊκός δεν έχεις και την δυνατότητα να ανεβάσεις το μπάτζετ.
Η παραμονή του ίσως αποδειχθεί μία εξαιρετική «μεταγραφή» . Έναν αντίστοιχο Ζέκα από το εξωτερικό ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να τον βρει με λιγότερα από 700-800.000 ευρώ τον χρόνο, μόνο για το συμβόλαιό του αν υπολογίσουμε, ότι θα ήταν ελεύθερος. Από την άλλη και ο Ζέκα δύσκολα θα έβρισκε μία μεγάλη ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό , να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, να τον αγαπήσουν τόσο πολύ οι οπαδοί της και να τον πιστεύει τόσο πολύ ο προπονητής. Οπότε αμοιβαία τα αισθήματα και απόλυτα φυσιολογική η ….κατάληξη με κερδισμένους και τους δύο. Και τον Παναθηναϊκό και τον Ζέκα….
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: