Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Η θέση της FIFA για τα... στημένα

Η FIFA τοποθετήθηκε την Δευτέρα τόσο για τις... τσουχτερές αποκαλύψεις για την Γκάνα όσο και για τα παράπονα των Κοσταρικανών για το ντόπινγκ κοντρόλ.
Η FIFA που την Δευτέρα έδωσε συνέντευξη Τύπου με αφορμή το θέμα της Γκάνας εξέδωσε και επίσημη δήλωση. Επιβεβαίωσε πως έχει επικοινωνήσει με την Ομοσπονδία και ότι θα ερευνήσει τα όσα έχουν καταγγελθεί. Πιο αναλυτικά εκ μέρους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τονίστηκε πως «γνωρίζουμε πολύ καλά τις αναφορές των media. Μιλήσαμε με την Ομοσπονδία της Γκάνας για το θέμα. 
Θα ακολουθηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες. Το ειδικό τμήμα της FIFA θα αξιολογήσει την κατάσταση. Αυτήν την στιγμή είναι σημαντικό να τονίσουμε πως δεν θεωρούμε ότι απειλείται η ακεραιότητα και η αξιοπιστία του Μουντιάλ. Δεν υπάρχουν στοιχεία τέτοια που να καταδεικνύουν το αντίθετο. Μιλώντας γενικότερα η αξιοπιστία του ποδοσφαίρου είναι η νούμερο 1 προτεραιότητα της Ομοσπονδίας.
Παίρνουμε πολύ σοβαρά τέτοιες κατηγορίες και πάντα υπάρχουν ενέργειες». Από μεριάς FIFA ξεκαθαρίστηκε και η λογική των πολλαπλών ελέγχων ντόπινγκ για τις οποίες παραπονέθηκε έντονα η αποστολή της Κόστα Ρίκα.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: