Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Το… οχυρό της Εθνικής!

Επόμενος σταθμός της Εθνικής και ελπίζουμε όχι τελευταίος, η Φορταλέζα ή διαφορετικά οχυρό στην ελληνική μετάφραση. Η «γαλανόλευκη» ελπίζει να της φέρει γούρι και να έρθει η πρόκριση.

Το… οχυρό της Εθνικής
Η Φορτάλεζα βρίσκεται στη βορειανατολική πλευρά της Βραζιλίας και για να δώσουμε μια γεωγραφική εικόνα λίγο πιο ψηλά από το Νατάλ. Οι παραλίες που βλέπουν στον Ατλατικό Ωκεανό είναι εντυπωσιακές και την καλοκαιρινή σεζόν συγκεντρώνουν πολλούς τουρίστες από κάθε σημείο του κόσμου, λόγω της φυσικής ομορφιάς και της γιορτής μικαρέτα.


Στην περιοχή της Φορταλέζας το 1603 ιδρύθηκε ένα πορτογαλικό οχυρό, το οποίο το 1726 έλαβε το καθεστώς πόλης, ενώ το 1799 επιλέχθηκε για πρωτεύουσα της νεοσύστατης πολιτείας Σεαρά. Στην πραγματικότητα, η Φορταλέζα πήρε τα πάνω της, τον 20ό αιώνα χάρη στην εμπορική και βιομηχανική ανάπτυξη στο κέντρο της πόλης.

Είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη στη χώρα με πληθυσμό περίπου 2,4 εκατ. κατοίκους, ενώ είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της βραζιλιάνικης πολιτείας Σεαρά. Να αναφέρουμε ότι η μητροπολιτική περιοχή έχει 3,6 εκατ. κατοίκους και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στα βορειοδυτικά, ενώ βρίσκεται περίπου 2.300 χιλιόμετρα βορειανατολικά της πρωτεύουσας Μπραζίλια. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: