Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Η γιορτή έξω από το γήπεδο!!

O Τάσος Χαλκιόπουλος μας μεταφέρει το κλίμα της Fan Fest που ξεσηκώνει σε γιορτή όλη τη Βραζιλία.

Η γιορτή έξω από το γήπεδο!
Ο παλμός, το πάθος, η υποστήριξη, η γιορτή... Τα προαναφερθέντα είναι στοιχεία που εντοπίζονται στις Fan Fest της FIFA.

Για τους αδαείς, Fan Fest είναι η γιορτή που διοργανώνει η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου στις πόλεις που διεξάγονται αγώνες για το Μουντιάλ, όπου φίλοι του ποδοσφαίρου μπορούν να απολαύσουν τους αγώνες του Μουντιάλ σε μια γιγαντοοθόνη που είναι στημένη γι αυτόν τον λόγο, και να πανηγυρίσουν με χιλιάδες άτομα.

Το sport-fm.gr βρέθηκε σε μία αππ τις Fan Fest, και συγκεκριμένα σε αυτή του Σαλβαντόρ, για την αναμέτρηση ανάμεσα στη Βραζιλία και το Καμερούν.

Γράφει από τη Βραζιλία ο Τάσος Χαλκιόπουλος

Το γεγονός αυτό στο Σαλβαντόρ, διεξάγεται στην περιοχή Μπάρα (ή Μπάγα, όπως την προφέρουν οι ντόπιοι), μια παραθαλάσσια συνοικία, τουριστική, γνωστή για τον φάρο της. Σε εκείνο, ακριβώς, το σημείο διεξάγεται και η Fan Fest της πόλης.

Χιλιάδες άτομα περίμεναν στην ουρά για να μπουν στον χώρο του γεγονότος, με τα χρώματα της Βραζιλίας να κυριαρχούν. Η είσοδος είναι δωρεάν, και αυτό βοηθάει στο να υπάρχει μαζική προσέλευση.

Στην είσοδο μοιράζονται δωρεάν προφυλακτικά, καθώς το κέφι, σε συνδυασμό με τη μπίρα και το γιορτινό κλίμα, ευνοούν το φλερτ και οι διοργανωτές θέλουν να περάσουν το μήνυμα για ασφαλές σεξ. Οι φίλαθλοι φρόντισαν να πρωτοτυπήσουν, αφού πολλοί φορούσαν περίεργα καπέλα και στολές και είχαν βαφτεί στα χρώματα της Βραζιλίας. Στο μέρος μπορούσε να διακρίνει κάποιος και άτομα από άλλες χώρες, οι οποίοι όμως ήταν μειοψηφία. Μερικοί από αυτούς, μάλιστα, ντύθηκαν και αυτοί με πράσινο και κίτρινο χρώμα.

Πολλή υποστήριξη και λίγη γκρίνια ήταν τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης εξέδρας, η οποία ξεσηκώθηκε όταν ο Νεϊμάρ έκανε μερικά από τα κόλπα του. Ο κόσμος του έχει αδυναμία, πανηγύρισε τα τέρματά του και τον αποθέωσε όταν έγινε αλλαγή για να μπει στη θέση του ο Γουίλιαν. Ο γυναικείος πληθυσμός, πάντως, φάνηκε να έχει αδυναμία στον Χουλκ, λόγω των σωματικών του προσόντων...

Το κλίμα ευφορίας με βοήθησε να κάνω και καινούριους φίλους, αφού μια παρέα ατόμων με είδε μόνο μου και μου προσέφερε φυστίκια και μπίρες. Οπότε, αν βρεθείτε σε ένα τέτοιο μέρος και θελήσετε να κάνετε νέες φιλίες, μη διστάσετε να μιλήσετε σε αγνώστους. Ειδικά με την ατμόσφαιρα που επικρατεί, δεν θα σας παρεξηγήσει κανείς. Αν οι αγώνες, μάλιστα, κυλούν όπως το χθεσινό 4-1 της Βραζιλίας επί του Καμερούν , τότε άπαντες θα έχουν καλή διάθεση.

inner

Η FIFA καθιέρωσε τον συγκεκριμένο θεσμό από το 2006 στο Μουντιάλ της Γερμανίας, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το γεγονός, ως ανεπίσημο, στο τουρνουά της Ιαπωνίας και της Κορέας. Επιτυχία που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, αν κρίνουμε από αυτά που ζήσαμε στο Σαλβαντόρ και από τις τηλεοπτικές εικόνες που έχουμε δει από Fan Fest άλλων πόλεων.

Η συγκεκριμένη γιορτή ήταν στον αέρα όσον αφορά το Σαλβαντόρ, μέχρι και λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Δήμος αρνούταν να διαθέσει τα χρήματα για το γεγονός, από το ταμείο του και υπέδειξε στους υπεύθυνους να βρουν χορηγούς για την εκδήλωση. Ο ¨εκβιασμός¨ αυτός του Δημάρχου της πόλης απέφερε καρπούς, αφού η FIFA, μαζί με ιδιωτικές επιχειρήσεις, που λειτούργησαν ως χορηγοί, ανέλαβαν τα έξοδα για τη γιγαντοοθόνη και το ηχοσύστημα. Ανάμεσα στις εταιρίες-χορηγούς είναι μερικές πολύ γνωστές διεθνείς φίρμες όπως η Coca Cola, η Kia Motors και η Sony, αλλά και βραζιλιάνικοι κολοσσοί όπως η Brahma (μπίρες, αναψυκτικά), Itau (τράπεζα) και Oi (τηλεπικοινωνίες). Από τις προαναφερθείσες εταιρίες, μόνο η Kia και η Brahma δεν είναι και επίσημοι χορηγοί της διοργάνωσης. Πάντως-για τους καλώς καχύποπτους-δεν υπήρχε κάποιος περιορισμός στη μάρκα μπίρας που ήθελε κάποιος να πιει μέσα στον χώρο της εκδήλωσης.

Η Fan Fest, λοιπόν, όχι μόνο πραγματοποιείται, αλλά έχει και την αποδοχή του κόσμου. Είναι μια ευκαιρία για γιορτή και ένας χώρος συνέρευσης για τους φίλους του ποδοσφαίρου, όπου μπορούν να απολαύσουν τα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε μια γηπεδική ατμόσφαιρα.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: