Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Γαλανός στο Metropolis: «Μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε»

Παρών στο στούντιο του Αθλητικού Metropolis για να αναλύσει ενδελεχώς το πλάνο του για τον Άρη στη Γ’ Εθνική, ήταν ο Γιώργος Γαλανός, μαζί με τους στενούς του συνεργάτες, Περικλή Τράιο και Τάσο Αναστασίου.

Στη δίωρη εκπομπή που «ταρακούνησε» τον κόσμο του Άρη εν όψει και της γενικής συνέλευσης της Τετάρτης (25/6), ο Γαλανός έκανε κάλεσμα ενότητας, στάθηκε στην επιστροφή της αξιοπρέπειας και της τιμής στην ομάδα, μίλησε για ξεκίνημα από το μηδέν, υποσχέθηκε πως οι «κίτρινοι» το 2016 θα είναι στη Σούπερ Λίγκα, ενώ αποκάλυψε επίσης πως δέχεται να αναλάβει την ομάδα, χωρίς καν (!!) να αγοραστούν διαρκείας από τον κόσμο μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Συν τοις άλλοις, απάντησε και σε όλα τα ερωτήματα που του έθεσαν φίλοι ακροατές, είτε μέσω μηνυμάτων είτε και τηλεφωνικά.

Αναλυτικά όσα ακούστηκαν στο δίωρο της εκπομπής:

«Το μήνυμα που θέλω να περάσω με την πρότασή μου είναι πως ο Άρης πρέπει να κινηθεί ενωμένος, χωρίς γκρίνια. Είδατε τι έγινε στην ΑΕΚ πριν μια εβδομάδα; Πήγαν όλοι οι οπαδοί στο δημοτικό συμβούλιο και έδειξαν ενότητα. Έγινε χαμός. Έτσι πρέπει να προχωρήσουμε κι εμείς. Προσωπικά, δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τη γενική συνέλευση, αν είναι να ψηφίσουν 100-200 άτομα. Το ζητούμενο είναι να υπάρξουν τουλάχιστον 1000 ψήφοι για το μέλλον του Άρη. Το θέμα είναι να επανέλθει η αξιοπρέπεια και η τιμή στον σύλλογο. Να πάμε στη Γ’ Εθνική, επειδή το επιλέγουμε. Είναι ντροπή εν έτει 2013 ο Άρης να πέφτει αγωνιστικά, με μία μόλις νίκη στην έδρα του

Τον πρώτο χρόνο θα δημιουργήσουμε τριμελή επιτροπή παλαιμάχων που θα ελέγχει τα πεπραγμένα της διοίκησης. Όταν ανέβουμε στη Β’ Εθνική, σκοπεύουμε να κάνουμε πράξη το όνειρο μας. Να δημιουργήσουμε δικλείδες ασφαλείας, ούτως ώστε να μην έρθει ποτέ ξανά κανείς, να λυμάνει την ομάδα μας. Ζητούμενο είναι να ξεκινήσουμε από το μηδέν και να είμαστε το 2016 στην Α’ Εθνική. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ούτως ώστε τότε να έρθει ένας επενδυτής, να πάρει την ομάδα. Αυτό θα είναι τιμή και χαρά για μένα. Να ανοίξω τον δρόμο για τον ερχομό κάποιου σοβαρού και αξιόπιστου.

Δυστυχώς, φτάσαμε στο σημείο ο κάθε Αρειανός, να έχει ξεχάσει τι πραγματικά σημαίνει Άρης. Είναι σίγουρο πως θα περάσουμε δύο δύσκολα και πικρά χρόνια. Υπάρχει όμως το δεδικασμένο της ΑΕΚ, που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει ανεκμετάλλευτο. Ο Άρης θα είναι στη φυλακή για δύο χρόνια, αλλά θα τα περάσει με ψηλά το κεφάλι. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς, πως τα πρώτα μου λεφτά, από τον Άρη τα έχασα. Προσωπικά όμως πιστεύω πως ο σύλλογος δεν έχει πιάσει πάτο ακόμη. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω όμως, είναι πως όσοι διοίκησαν από το 2004 κι έπειτα, δεν έχουν την παραμικρή θέση στον Άρη που ονειρεύομαι. Με όλους τους υπόλοιπους, δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα να συναντηθώ και να προσπαθήσω να βρω λύσεις».

Στη συνέχεια, ο Γαλανός απάντησε και σε ερωτήματα που του έθεσαν με κάθε τρόπο οι φίλοι ακροατές του Αθλητικού Metropolis:

Για το αν έχει εγγυητική επιστολή στα χέρια του: «Είναι ένα θέμα που έχει ξανασυζητηθεί. Για να υπάρξει εγγυητική, θα πρέπει να υπάρχει εμπορική συναλλαγή. Εγώ δεν αγοράζω κάτι από τον Άρη, ούτως ώστε να μπορεί η τράπεζά μου να εκδώσει τέτοια. Ας με διαψεύσει όποιος δικηγόρος θέλει».

Για το αν υφίσταται κίνδυνος παραμονής 3 χρόνων στη Γ’ Εθνική: «Είναι ένας από τους φόβους μας. Γι’ αυτό και δήλωσα και ξαναλέω ότι αποσύρω την πρόταση μου στις 30 Ιουνίου. Δεν πρόκειται να ρισκάρω τον Άρη στα χέρια μου».

Για το αν είναι σίγουρος για την επιτυχή εκκαθάριση: «Επειδή πολλά ακούγονται, η Λάρισα βρίσκεται στην τελευταία φάση της εκκαθάρισής της. Καθυστέρησε εξαιτίας ορισμένων ακινήτων που είχε ως περιουσία. Εμείς, αποφασίσαμε να τραβήξουμε το δρόμο της ΑΕΚ, γι’ αυτό και έχουμε έρθει σε απόλυτη συνεννόηση και συμφωνία με το νομικό της επιτελείο. Έχουμε έναν εκκαθαριστή, μόλις πάρουμε τη σκυτάλη, θα υπάρξει και δεύτερος».

Συν τοις άλλοις, ο υποψήφιος χρηματοδότης του Άρη στη Γ’ Εθνική, αποκάλυψε πως θα ανακοινώσει προπονητή στη γενική συνέλευση της Τετάρτης, θα παρουσιάσει οργανόγραμμα και πλάνο. Στις σκέψεις του είναι η βέλτιστη δυνατή οργάνωση των ακαδημιών και η δημιουργία μουσείου του Άρη.

Στον επίλογο της τοποθέτησής του μάλιστα ο Γαλανός αποκάλυψε κάτι που έκανε αίσθηση σε όλους, λέγοντας: «Δεν πρόκειται να ζητήσουμε να βοηθήσει ο κόσμος με διαρκείας. Εμείς θα βάλουμε τα λεφτά, θα έχουμε στρωμένη ομάδα τον Σεπτέμβρη και μετά θα ακολουθήσει και ο κόσμος».
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: