Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Φερ-τε το!!

Με τον Φερ να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει τη λύση η Ολλανδία νίκησε 2-0 τη Χιλή, έκανε το 3Χ3 και έδειξε γιατί είναι από τα φαβορί για την κούπα! Το άλλο γκολ από τον Ντεπάι στις καθυστερήσεις

Φερ-τε το!
Πήρε φόρα!

Η Ολλανδία δεν σταμάτησε ούτε απέναντι στη Χιλή και παίρνοντας τη νίκη με σκορ 2-0, κατέβαλε την πρώτη θέση του β' ομίλου και όπως όλα δείχνουν αποφεύγει τη Βραζιλία στη φάση των "16"!

Ο Φερ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους "οράνιε" στο 77' και ο Ντεπάι στις καθυστερήσεις εξανέμισε τις ελπίδες των αξιόμαχων Λατινοαμερικάνων.

Η βαθμολογία του β’ ομίλου:

1. Ολλανδία 9
2. Χιλή 6
3. Ισπανία 3
4. Αυστραλία 0

Το ματς:


Με τα παιχνίδια του α’ ομίλου, όπου βρίσκεται και η Βραζιλία, προγραμματισμένα το βράδυ ήταν κάπως σχετικό αν βόλευε η πρώτη θέση. Για να την κατακτήσει πάντως η Ολλανδία βολευόταν και με την ισοπαλία, έχοντας το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τη Χιλή.

Η διάθεση να μην ρισκάρουν κράτησε μόνο λίγα λεπτά. Η Χιλή ξεδιπλωνόταν όμορφα στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της. Οι Ολλανδοί όμως δημιουργούσαν πιο εύκολα τελική ενέργεια μπροστά από την εστία του Μπράβο.

Ο Ρόμπεν με μια από τις χαρακτηριστικές ατομικές ενέργειες, έτρεξε το μισό γήπεδο, πέρασε όποιον αντίπαλο βρέθηκε στην πορεία του, και λίγο έλειψε να δώσει το προβάδισμα στην Ολλανδία. Η απάντηση των Χιλιανών ήρθε λίγο πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο με την γυριστή κεφαλιά του Βάργκας να αγχώνει τον Σίλεσεν.

Όπως και στην αναμέτρηση με την Αυστραλία, η λύση για τους Ολλανδούς έμελλε να έρθει από τον πάγκο. Ο Λουίς Φαν Χααλ πέρασε τον Φερ κι αυτός μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, έδωσε τη λύση στους «οράνιε».

Οι Χιλιανοί πείσμωσαν κι έψαξαν την ισοφάριση, τα έπαιξαν όλα για όλα, αλλά δεν έβγαιναν οι προσπάθειές τους. Κι έχοντας ανοιχτεί στο φινάλε δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα. Ο Ρόμπεν έκανε τη μισή δουλειά κι ο Ντεπάι τελείωσε τη φάση διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις:

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χααλ): Σίλεσεν, Φλααρ, Ντε Φρέι, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Γιάνμαατ, Σνάιντερ (76’ Φερ), Ρόμπεν, Κάουτ (89' Κονγκολό), Λενς (69’ Ντεπάι), Βαϊνάλντουμ.

Χιλή (Χόρχε Σαμπάολι): Μπράβο, Μένα, Ίσλα, Σίλβα (70’ Βαλντίβια), Σάντσεζ, Βάργκας (81’ Πινίγια), Γκουτιέρεζ (46’ Μποσεζούρ), Μεντέλ, Χάρα, Αρανγκίζ, Ντίαζ.

Διαιτητής: Μπακαρί Γκασαμά (Γκάμπια)
Γήπεδο: Arena Corinthians (Σάο Πάολο)
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: