Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Παντελίδης: «Πιο πειθαρχημένη η Εθνική μας σε σχέση με την Ακτή»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο γνωστός προπονητής Σάββας Παντελίδης και αναφέρθηκε στον αποψινό αγώνα της Εθνικής ομάδας με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

Για την διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στην Εθνική μας ομάδα και την Ακτή Ελεφαντοστού: «Εγώ θα έλεγα ότι εμείς είμαστε η καλύτερη ομάδα. Ατομικά σίγουρα έχει καλύτερους παίκτες η Ακτή. Αυτό δεν μπορούμε να το παραλείψουμε. Έχουν παίκτες που μπορούν να πάρουν έναν αγώνα μόνοι τους. Όταν βρίσκονται όλοι μαζί, όμως, δεν παρουσιάζουν αυτό που πρέπει, ίσως γιατί είναι τέτοιος ο χαρακτήρας τους. Για να το πω πιο σωστά, εμείς έχουμε πιο πειθαρχημένο σύνολο».

Για την τακτική της ομάδας δεδομένου ότι η νίκη είναι μονόδρομος: «Δεν μπορούμε να παίξουμε φουλ επίθεση. Δεν μας ταιριάζει. Πιστεύω ότι θα πάμε σε ματς υπομονής και θα αρχίσουμε να ρισκάρουμε αν το αποτέλεσμα δεν μας βολεύει πιο αργά. Δεν είμαστε η ομάδα που θα βγει από το πρώτο λεπτό να πνίξει τον αντίπαλο, δεν μας βολεύει, άλλωστε, γιατί στις προσωπικές μονομαχίες θα έχουμε πρόβλημα. Θα οδηγήσουμε το ματς σε αργό τέμπο και θα χτυπήσουμε όταν πρέπει».

Για την χρησιμοποίηση του Σαμαρά στην κορυφή της επθεσης: «Έχει τους λόγους του ο Σάντος. Ίσως επειδή τακτικά δεν είναι καλή η Ακτή και με την κίνηση αυτή επιδιώκει να χτυπήσει από τα άκρα».

Για την εικόνα της Εθνικής: «Δεν περίμενα ούτε κάτι περισσότερο, ούτε κάτι λιγότερο. Αυτην την εικόνα που βλέπαμε στα προκριματικά, αυτή βλέπουμε και στο Μουντιάλ. Απλά στο πρώτο ματς μας χάλασε το πλάνο το γρήγορο γκολ και δεν μπορέσαμε να βγάλουμε κάτι καλύτερο».

Για τα πολλά γκολ στα παιχνίδια του Μουντιάλ: «Θεωρώ πως το γεγονός πως πολλά παιχνίδια άνοιξαν από την αρχή της διοργάνωσης, παρέσυρε πολλές ομάδες σε αυτόν τον ρυθμό».

Για τις ομάδες που πιστεύει ότι θα προχωρήσουν στην διοργάνωση: «Πιστεύω ότι θα αλλάξουν τα πράγματα στα νοκ άουτ. Πολλές ομάδες που δείχνουν σε καλή κατάσταση τώρα ίσως δεν έχουν ανάλογη συνέχεια και το αντίθετο, γιατί στα νοκ άουτ μετρούν κυρίως οι προσωπικότητες. Δεν έχω ξετρελαθεί με καμία ομάδα. Υπάρχουν, απλά, ομάδα που περίμενα λιγότερα και βλέπω περισσότερα, όπως η Ολλανδία»Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: