Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Μισιρλής: «Υποχρεωμένοι να βάλουμε όλες τις πιθανές λύσεις στο τραπέζι»

Στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού μίλησε ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη Άγγελος Μισιρλής και αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον σύλλογο, ένα 24ωρο πριν την γενική συνέλευση που θα κρίνει το μέλλον του Άρη.

Αναλυτικά:

Πρόεδρε, είμαστε ένα 24ωρο πριν την κρισιμότερη γενική συνέλευση της ιστορίας της ΚΜΑ. Πως προετοιμάζεται ο φορέας γι αυτό το σημαντικό γεγονός;
« Είμαστε έτοιμοι. Έχουμε ετοιμάσει τα πάντα για να υποδεχτούμε τον κόσμο. Είμαστε περήφανοι γιατί με τη συμπλήρωση 100 χρόνων του συλλόγου, ο Άρης είναι μια δημοκρατική ομάδα, δίνοντας το λόγο ακόμα και σ΄ αυτούς που με τις πράξεις τους ,τα τελευταία χρόνια, την έφεραν σ΄ αυτό το σημείο.
Ο κόσμος είναι παντελώς απογοητευμένος και δυστυχώς ανενημέρωτος. Εμείς τον καλούμε ν΄ αναλογιστεί τις ευθύνες του. Δεν είναι δυνατόν να μη θέλουμε Β΄ Εθνική, να μη θέλουμε Γ΄ Εθνική, να μη θέλουμε ΑΦΜ, να μη θέλουμε Στεφανίδη, να μη θέλουμε Γαλανό, να μη θέλουμε Λέσχη, άρθρο 99, άρθρο 106. Τελικά, τι θέλουμε; Δυστυχώς τα τελευταία 10 χρόνια, ο Άρης έγινε άφιλος. Δημιούργησε μόνο εχθρούς, ήρθε σε κόντρα με όλους του θεσμούς του ελληνικού ποδοσφαίρου, δημιούργησε χρέη  και δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να έχει φύγει από τον Αρη και να έχει πει καλά λόγια για την ομάδα. Αυτοί που μιλούσαν για Βόρεια Κορέα τα προηγούμενα χρόνια, γίνανε οι ίδιοι Βόρεια Κορέα! Πρέπει να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας».

Προκλήθηκαν αντιδράσεις από το ότι η ΚΜΑ, σ΄ αυτή της συνέλευση, τα βάζει όλα στο τραπέζι. Και κυρίως τον ΑΦΜ…
« Είμαστε υποχρεωμένοι, αφουγκραζώμενοι τον κόσμο, να τα βάλουμε όλα στο τραπέζι. Ο κόσμος δεν αποφασίζει για τα θέματα που θα συζητηθούν, ο κόσμος θα ακούσει τους νομικούς, θα ακούσει εμάς και εμείς θα βάλουμε τα θέματα, γιατί εμάς ψηφίσανε. Εμείς δεν θα ρίξουμε το μπαλάκι στον κόσμο. Παίρνουμε την ευθύνη των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Θα συζητηθούν, λοιπόν, όλα! Δεν  μπορεί να μη θέλουμε τίποτα. Κάτι πρέπει να πούμε και κυρίως κάτι ν΄ αποφασίσουμε για τα μέλλον της ομάδας. Καλώ τον κόσμο να έρθει μαζικά, να τακτοποιηθεί, να εγγραφεί και να περάσει μήνυμα».

Αυτή τη στιγμή πόσοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής, όντας οικονομικά τακτοποιημένοι;
« 580 άτομα!».

Επί συνόλου 11 χιλιάδων;
« Προσέξτε. Κάποτε γίνονταν πάρτι για συμμετοχή και η ΚΜΑ έφτασε σ΄ αυτά τα επίπεδα, εξαιτίας των προσώπων που τη διοίκησαν. Εμείς μπήκαμε σε δύσκολη στιγμή, γνωρίζοντας το τι θα εισπράξουμε και φυσικά δεν περιμένω ν΄ ακούσω «ευχαριστώ». Να ξέρετε, πάντως, ότι 100 και 150 δεν θα πάρουν αποφάσεις».

Ναι, αλλά εκεί οδηγούμαστε. Οι λίγοι καλούνται να αποφασίσουν για τους πολλούς. Έτσι δεν είναι;
« Γι αυτό, λοιπόν, καλώ όλους τους πρώην οικονομικά τακτοποιημένους να παραβρεθούν στην ιστορικότερη γενική συνέλευση που έρχεται. Ελάτε, τακτοποιηθείτε οικονομικά και όλα θα πάνε βάση καταστατικού. Οι λαϊκισμοί των περασμένων ετών ανήκουν στο παρελθόν».

Το βράδυ της Τετάρτης θα υπάρξει απόφαση; Θα ξέρουμε που θα παίξει ο Άρης τη νέα περίοδο;
« Η απόφαση θα παρθεί στα γραφεία της Κοινωνίας Μελών σε έκτακτο ΔΣ και ο κόσμος θα ενημερωθεί για την απόφαση που θα μεταφέρουμε στη γενική συνέλευση των μετόχων».

Κάλπες θα στηθούν;
« Εάν χρειαστεί θα γίνει και αυτό, αλλά όχι την ίδια μέρα. Τουλάχιστον μετά από δύο ημέρες. Αλλά αυτή τη φορά θα ζητήσουμε εγγυητικές και αποδείξεις. Είδαμε τι έγινε με τον κ. Ηλιάδη ο οποίος με ψέματα διοίκησε τον Άρη και τον έριξε στα βράχια. Το ίδιο έγινε με τον κ. Σκόρδα και τον έδιωξε ο κόσμος. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε  τον θεσμό της Λέσχης ψηλά».

Ένα σχόλιο για την  παραίτηση του κ. Ψηφίδη ο οποίος δημιουργεί θέμα υπόστασης και λειτουργίας της νυν διοίκησης της ΠΑΕ;
« Δύο ημέρες  πριν την κρισιμότερη γενική συνέλευση της ιστορίας του Άρη, δεν παραιτείσαι. Ήταν λάθος του. Θα μπορούσε να παραμείνει και να πει αυτά που είπε στην επιστολή του, ενώπιον του σώματος. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα ».

Τόσα χρόνια καταγράφεις τα γεγονότα με την κάμερά σου. Τώρα εσύ καταγράφεσαι ,ως πρόεδρος της ΚΜΑ. Τελικά, τι είναι πιο δύσκολο;
« Σίγουρα να καταγράφεσαι, γι αυτό και αποφεύγω τα πολλά λόγια για να μην υποπίπτω σε λάθη!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: