Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Tο απρόβλεπτο που χρειάζεται η Εθνική!

O Kώστας Μιαούλης, γράφει για τις καινοτομίες στις οποίες δείχνει, πως είναι έτοιμος να προχωρήσει ο Σάντος στον "τελικό" με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Tο απρόβλεπτο που χρειάζεται η Εθνική
Εστω κι αν έπρεπε να φτάσουμε στις παραμονές του τελευταίου παιχνιδιού για τη φάση των ομίλων και με τις ελπίδες ακόμα ζωντανές για πρόκριση, ο Φερνάντο Σάντος, δείχνει, τουλάχιστον σύμφωνα με αυτά που προκύπτουν από τις τελευταίες προπονήσεις, να έχει διάθεση ν’ ανακατέψει την τράπουλα. Να προσπαθήσει να δώσει στην ομάδα, περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει με κάποιες αλλαγές που θα κάνουν την Εθνική να έχει περισσότερη ισορροπία και να έχει τύχη να δημιουργήσει επιθετικά.

Η δεδομένα όχι καλή κατάσταση του Γκέκα και του Μήτρογλου, τον υποχρεώνει να σκεφτεί τη λύση του «Σαμ» για την κορυφή. Κατά την ταπεινή μου άποψη, θα μπορούσε να είχε κάνει το ίδιο και με την Ιαπωνία. Ωστόσο πιστεύω πως ο Σαμαράς, θα πρέπει να παίξει κορυφή για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι πως κανένας από τους παίκτες που προορίζονται για την θέση του φουνταριστού, δεν είναι σε θέση να βγάλει όλο το ματς. Ο δεύτερος είναι πως ο Χολέβας, ίσως βρει έναν παίκτη που θα είναι πιο κατάλληλος για να γυρνά και να τον βοηθάει στα μαρκαρίσματα.

Η Ελλάδα πέραν του Μανιάτη, λογικά θα πάει να παίξει με δύο χαφ που θα μπορούν και να δημιουργήσουν. Ο Κονέ μέχρι τώρα στο σύνολο των δύο αγώνων, ήταν ο πιο σταθερός παίκτης και νομίζω από τις επιλογές που δικαίωσαν ως τώρα τον Σάντος. Από την άλλη ο Καραγκούνης, σε ένα ματς που παίζεις μόνο για τη νίκη, είναι πιο απαραίτητος από τον Κατσουράνη. Και μπάλα θα κρατήσει και φάουλ ξέρει να κερδίσει, που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα φάουλ που μπορεί να κερδίζει ο «τυπάρας» για να πάρει κάποιο γκολ η Εθνική.

Αν γινόταν και η σούπερ έκπληξη, με τον Βύντρα δεξιά και τον Τοροσίδη μπροστά του, τότε θα μιλούσαμε για «επανάσταση» Σάντος, έστω και στο, πιθανόν, τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο της Εθνικής.

Ο Πορτογάλος και όσοι αγωνιστούν στο ματς με την Ακτή, θα πρέπει να κυνηγήσουν το απρόβλεπτο. Κι αυτό συνεπάγεται πως πρέπει να ρισκάρουν πιο πολύ. Στο ποδόσφαιρο, για να κερδίσεις κάτι, ειδικά αν δεν έχεις τίποτα να χάσεις, το ρίσκο μπορεί ν’ αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: