Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Μποροβήλος: «Προβληματίζει η διαιτησία»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την εκτίμηση ότι η απόδοση των διαιτητών το τελευταίο διάστημα είναι προβληματική εξέφρασε ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ωστόσο, ο πρώην διαιτητής εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δεν θα χρειαστεί να επέμβει η ΚΕΔ. «Η διαιτησία ξεκίνησε καλά, όμως στις τελευταίες αγωνιστικές έχει προβληματίσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Superleague. Τι είπε για τον Νίκο Θανόπουλο και το νέο γήπεδο του Αστέρα στην Τρίπολη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Μποροβήλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

«Το ποδόσφαιρο και τη διαιτησία μπορεί να την κρίνει ο κόσμος. Η διαιτησία ξεκίνησε καλά, όμως στις τελευταίες αγωνιστικές έχει προβληματίσει. Ελπίζω να είναι θέμα συγκυρίας και χρειάζεται να επέμβει άμεσα η ΚΕΔ», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Όσον αφορά το σύστημα της UEFA (με τους πέντε διαιτητές), βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο. Σε αμφισβητούμενες φάσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα βοηθούσε και είμαι σαφέστατα υπέρ αυτού του συστήματος. Θα το εισηγηθούμε στην ΕΠΟ, η οποία είναι αρμόδια για τα θέματα της διαιτησίας, και θα μπορούσε να εφαρμοστεί άμεσα στο πρωτάθλημά μας».

Στη συνέχεια, εξέφρασε την άποψη ότι η διαιτητολογία κάνει κακό: «Ανεξάρτητα από τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ομάδες από τη διαιτησία, αυτό μόνο κακό μπορεί να κάνει. Μπορεί σε πρώτη φάση να μιλάμε για δικαιοσύνη, αλλά στα προηγμένα κράτη δεν ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα. Εφόσον φτάσουμε στο σημείο που υπάρξει “αποδοχή” από όλους τους εμπλεκομένους, τότε θα λέμε ότι ο καθένας κοιτάει τη δουλειά του. Αυτό, όμως, προϋποθέτει ότι το κομμάτι διαιτησία λειτουργεί για τη βελτίωσή της».

Για την ποιότητα του φετινού πρωταθλήματος, ανέφερε: «Θα θέλαμε καλύτερη ποιότητα. Οι ομάδες δεν έχουν βρει τους εαυτούς τους. Θα θέλαμε να παίζουν καλύτερο ποδόσφαιρο. Οι ομάδες δεν έχουν μονταριστεί ακόμα».

Για τις διαθέσεις του κ. Θανόπουλου, ο οποίος ενδέχεται να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Superleague, σχολίασε: «Εκείνο που έχω να πω είναι ότι ο κ. Θανόπουλος είναι ένας άριστος συνεργάτης. Δεν γνωρίζω κάτι που να έχει να κάνει με την παραίτησή του. Δεν μου έχει πει κάτι. Εκπροσώπησα εγώ τη Σούπερ Λίγα στη χθεσινή συνάντηση, αφού εκείνος είχε υποχρεώσεις με την ΑΕΚ. Δεν γνωρίζω το παραμικρό για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Για τους στόχους του Αστέρα Τρίπολης τη φετινή σεζόν: «Δεν περιμέναμε να ξεκινήσουμε έτσι. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Όταν ξεκινάει ένα πρωτάθλημα είμαστε όλοι χαρούμενοι. Ο δικός μας στόχος ήταν να φτιάξουμε μια καλή ομάδα και να σταθεροποιηθεί στη συνέχεια στη Σούπερ Λίγα. Είναι ο τρίτος μας χρόνος στην πρώτη κατηγορία».

Ερωτηθείς για όσα είχαν ακουστεί περί αποχώρησης του Μάριο Γκόμες στην αρχή της σεζόν, απάντησε: «Το θέμα είχε ως εξής: Έγινε μια σύσκεψη για το αν η ομάδα είναι πλήρης και αν χρειαζόμαστε κάποια ενίσχυση. Είχε βγει ότι παραιτείται ο προπονητής. Έγινε μια κουβέντα για την εικόνα της ομάδας. Από εκεί και πέρα, είμαστε ακόμα στην αρχή του πρωταθλήματος».

Καταλήγοντας, ο κ. Μποροβήλος μίλησε για το νέο γήπεδο του Αστέρα: «Αντιμετωπίζουμε κάποια θέμα, τα οποία ελπίζουμε μέσα σε έναν ορίζοντα έξι μηνών να έχουμε επιλύσει. Πρέπει να πούμε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν γήπεδο ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για να έρθει ο κόσμος και να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: