Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Απίστευτα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη!


Νίκος Πασιαλής Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στον αγώνα των Νέων ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αρη, που έγινε στη Σουρωτή για το Κύπελλο της ΕΠΣΜ. Στο ημίχρονο του αγώνα, που δεν είχε γκολ, ομάδα 50 περίπου ανδρών με κράνη και κουκούλες που έκρυβαν τα πρόσωπα τους εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και με λοστούς και άλλα αντικείμενα άρχισαν να κτυπούν και να κυνηγούν φιλάθλους και άλλους παράγοντες του Αρη.

Από την απρόκλητη αυτή επίθεση τραυματίστηκε ο υπεύθυνος των ακαδημιών του Αρη, Νίκος Πασιαλής, με μαχαίρι ενώ μετά τα όσα συνέβησαν ο διαιτητής της αναμέτρησης Γιάννης Παπαδόπουλος, διέκοψε τον αγώνα.

«Τους γνωρίζουμε ποιοι είναι. Τους ξέρουμε όλοι και μάλιστα πολύ καλά», μονολογούσε ο Νίκος Πασιαλής, μέλος της ομάδας σκάουτινγκ του Αρη και ένα από τα θύματα της απρόκλητης, άνανδρης επίθεσης.

Ο Πασιαλής διακομίσθηκε στο νοσοκομείο ΑΣΧΕΠΑ με μαχαιριά στο γόνατο και σπασμένη μύτη. Υπολογίζεται ότι θα παραμείνει στο νοσοκομείο για σήμερα.

«Εγώ είδα περίπου 30. Οι ποδοσφαιριστές ήταν κλεισμένοι στα αποδυτήρια γιατί υπήρχε ημίχρονο», αναφέρει τρομοκρατημένος.

Και συνέχισε: «Αφού επιτέθηκαν σε όποιον άλλον βρήκαν στο γήπεδο, ανέβηκαν στην κερκίδα και κτυπούσαν τους φιλάθλους του Αρη».

Στη συνέχεια, αφού ολοκλήρωσαν το έργο τους. αποχώρησαν με μηχανάκια και αυτοκίνητα.

Καυστική ανακοίνωση του ΠΑΟΚ
Σε ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για την δολοφονική επίθεση, αναφέρει: «Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. καταδικάζει με αποτροπιασμό την επίθεση αγνώστων κατά φιλάθλων που παρακολουθούσαν τον αγώνα για τη 2η φάση του κυπέλλου ΕΠΣΜ ανάμεσα στις ομάδες Κ-21 του Αρη και του ΠΑΟΚ.

Όσοι βιοπραγούν επικαλούμενοι τον ΠΑΟΚ ως κίνητρο για τη δράση τους θα μας βρουν σκληρά απέναντί τους. Όπως τους έχουμε αποβάλει από το γήπεδο μας, πρέπει να αποβληθούν και από την κοινωνία.

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ δείχνει μηδενική ανοχή σ' όσους προσπαθούν (άγνωστο με ποια κίνητρα) να αμαυρώσουν την εικόνα της.

Περιμένουμε από την Ελληνική Αστυνομία, η οποία ήταν προκλητικά απούσα από το γήπεδο κατά την τέλεση ενός αγώνα με τις ιδιαιτερότητες ενός τοπικού ντέρμπι, να εντοπίσει τους ενόχους».


Ανακοίνωση και από τον Αρη
Για ανθρωποειδή κάνει λόγο η ανακοίνωση της ΠΑΕ Αρης, μετά την δολοφονική επίθεση:

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δηλώνει την αγανάκτηση και την αηδία της για την δολοφονική επίθεση των «γνωστών-αγνώστων» κατά την διάρκεια του αγώνα κυπέλλου της ΕΠΣΜ ανάμεσα στον ΑΡΗ και τον ΠΑΟΚ στον Σουρωτή.

Σε ένα παιχνίδι νεαρών παιδιών κατά την διάρκεια του ημιχρόνου έκαναν την εμφάνισή τους περίπου 50 άτομα με τσεκούρια (!!!!!!!), λοστούς, γκλομπ, πέτρες και καδρόνια με καρφιά και επιτέθηκαν στους προπονητές και τους παίκτες του ΑΡΗ, το ΔΣ και υπαλλήλους της ΠΑΕ, όπως επίσης και σε γονείς και συγγενείς τους στο γήπεδο. Μαχαίρωσαν στο πόδι τον υπεύθυνο σκάουτινγκ της ομάδας Κ-21 Νίκο Πασσιαλή (διακομίσθηκε στο ΑΧΕΠΑ), ενώ χτύπησαν νεαρούς φίλους της ομάδας (ένας 19χρονος διακομίσθηκε με χτυπήματα στο κεφάλι και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία). Επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές της ομάδας Μπουγαίδη και Γραικό που ήταν εκτός αποστολής με μαχαίρια και λοστούς, με τους νεαρούς αθλητές μας να προσπαθούν να τους. αποκρούσουν!

Τα ανθρωποειδή που έφεραν σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες διακριτικά του ΠΑΟΚ, δε δίστασαν να επιτεθούν σε γυναίκες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά. Μάλιστα μία από αυτές στην κυριολεξία πέταξε την πεντάχρονη κόρη της από τις κερκίδες στον αγωνιστικό χώρο για να την σώσει από την «οργή» των ανθρωπόμορφων τεράτων.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δηλώνει τον αποτροπιασμό και την έντονη δυσφορία της για την παντελή έλλειψη αστυνομικών δυνάμεων από το παιχνίδι, αλλά και τον έντονο προβληματισμό της για το γεγονός ότι οι δύο (!!!!!!!!!!!!!) αστυνομικοί που ήταν παρόντες αποχώρησαν λίγο πριν την έλευση των δολοφονικών στοιχείων.
Καλεί τον αρμόδιο εισαγγελέα να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να συλληφθούν αυτοί που έχουν φτάσει στο σημείο να απειλούν εμπράκτως και να θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Επειδή όμως και στο παρελθόν έχουμε ακούσει λόγια, περιμένουμε ΠΡΑΞΕΙΣ. Και η μοναδική πράξη είναι η σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία τους. Εκτός κι αν πρέπει κάποια στιγμή να θρηνήσουμε θύματα για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι. Εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν αποτραπεί τέτοιες καταστάσεις, και πρέπει επιτέλους οι ένοχοι να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ.

  • Η Λέσχη Φίλων Αρη, πρόσθεσε με ανακοίνωσή της:
    "Η άνανδρη και δολοφονική επίθεση των ίδιων «γνωστών-αγνώστων», ετούτη τη φορά σε ποδοσφαιρικό αγώνα εφηβικών ομάδων, αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο και σαφή τρόπο τη νοσηρότητα κάποιων εγκεφάλων.
    Οι αφορισμοί, οι νουθεσίες, τα ευχολόγια και οι δημοσιοσχετίστικες δηλώσεις που θωπεύουν τα αυτιά, δυστυχώς δεν πείθουν τα μάτια. Τα μάτια της πεντάχρονης Σοφίας που κατά τύχη σώθηκε από το σιδηρολοστό και τα μάτια του τρίχρονου Βαγγέλη που είδε τον πατέρα του αιμόφυρτο από τη σιδηρογροθιά του κρανοφόρου. Τα μάτια των εφήβων ποδοσφαιριστών του ΑΡΗ που είδαν τον προπονητή τους μαχαιρωμένο από το χέρι στυγνών εγκληματιών.
    Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Τα ίδια ασπρόμαυρα διακριτικά χρόνια κοσμούν αυτούς τους «γνωστούς-αγνώστους» και οι ίδιες άναρθρες κραυγές και ύβρεις εκστομίζονται κάθε φορά.
    Απαιτούμε επιτέλους η Ελληνική Πολιτεία και η Ελληνική Αστυνομία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποφασίσει να δώσει τέλος στη μάστιγα της πόλης και στην ατέρμονη, προκλητική ασυδοσία. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη και φημίζεται για την ευαισθησία του σε σχετικά θέματα.
    Καλούμε το λαό του ΑΡΗ να παραμείνει ψύχραιμος στον κατήφορο που κάποιοι έχουν επιλέξει".
  • Δεν υπάρχουν σχόλια: