Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Ρεχάγκελ: «Η καρδιά μου θα χτυπάει πιο δυνατά»

Το σύνθημα της νίκη έδωσε ο Ότο Ρεχάγκελ στην συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης κόντρα στη Ν. Κορέα, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά.

Ο Γερμανός προπονητής υπογράμμισε, πως συμμετέχοντας σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο αντιμετωπίζει μία μεγάλη πρόκληση, ενώ επισήμανε πως εκπλήξεις όπως του 2004 δεν επαναλαμβάνονται στη ζωή.

«Είμαστε εδώ και προετοιμαζόμαστε για τέσσερις εβδομάδες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιτέλους αύριο παίζουμε. Έχουμε προπονηθεί αρκετά. Όχι όσο θα θέλαμε, αλλά και οι άλλες ομάδες δεν είχαν περισσότερο χρόνο. Αύριο θέλουμε τη νίκη. Παρόλα αυτά το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, αφού άλλες μεγαλύτερες δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν σε αυτό», είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός και στη συνέχεια απάντησε στις ακόλουθες ερωτήσεις.

Πιστεύετε να κάνετε την έκπληξη όπως το 2004;
Αυτά δεν επαναλαμβάνονται στη ζωή.
Έχετε κάνει τα πάντα και όμως στα 70 σας φτάνετε για πρώτη φορά στο Μουντιάλ. Πως αισθάνεστε;

Μερικά πράγματα θέλουν το χρόνο τους. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ να αντιμετωπίσω αυτή την πρόκληση.

Θα προσαρμόσετε αύριο την τακτική σας στη Ν. Κορέα; Τι εντύπωση σας δίνει;

Τους είδαμε στην Αυστρία σε δύο αγώνες και θα έλεγα πως είναι πολύ καλοί στο να ακολουθούν οδηγίες. Όταν ο προπονητής τους πει τρέξτε, τρέχουν κλπ. Θα δούμε με ποια στρατηγική θα κατέβουν στο γήπεδο.
Τι συμβουλή θα δίνατε στη Βραζιλία για το παιχνίδι με τη Β. Κορέα;

Καλό θα ήταν οι Βραζιλιάνοι να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο. Οι Βορειοκορεάτες έχουν πολύ καλούς παίκτες. Θυμηθείτε τι έγινε το 66' με την Ιταλία.
Πότε χτυπούσε πιο πολύ η καρδιά σας; Στα πρώτα δυο EURO ή τώρα.

Είμαι ευτυχής που είμαι εδώ. Η εμπειρία αυτή είναι φανταστική, όπως φανταστική χώρα είναι και η Ν. Αφρική. Αύριο η καρδιά μου θα χτυπάει ακόμα πιο δυνατά. Κατεβαίνουμε για να κερδίσουμε.
Πως βλέπετε τη Ν. Κόρεα;

Από πλευράς τακτικής πιστεύω οι Κορεάτες έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Το 1962 είχα ταξιδέψει στην Ασία και είχα παίξει σε αγώνες, όπου η ομάδα μου κέρδιζε εύκολα. Έχουν όμως περάσει πάρα πολλά χρόνια. Είναι εκπληκτικό το πόσο έχουν βελτιωθεί.
Τι θα πείτε αύριο στους παίκτες πριν τον αγώνα;
Τι θα πω στους παίκτες; Δώστε τον καλύτερό σας εαυτό. Να είστε συγκεντρωμένοι. Θυμηθείτε το σχολείο. Όποιος δεν είναι εκεί συγκεντρωμένος θα πρέπει να γράψει τιμωρία εκατό φορές. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι.

Όποια ομάδα προηγηθεί, πιστεύετε θα κερδίσει;

Δεν μπορείτε να το πείτε αυτό. Και η Λίβερπουλ έχανε 3-0 (στον τελικό με τη Μίλαν στην Κωνσταντινούπολη) και εν τέλει το γύρισε. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο, πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν.
Χαριστέας: Περιμένουμε πως και πως…
Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο Άγγελος Χαριστέας, ο οποίος από τη μεριά του τόνισε:

«Μετά από μια προετοιμασία που ξεκίνησε από την Ελλάδα, συνεχίστηκε στην Ελβετία. Βρισκόμαστε πλέον εδώ και περιμένουμε πως και πως να ξεκινήσει ο αγώνας. Ήδη είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα ξεκίνησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πιστεύω πως άξια βρισκόμαστε εδώ και ελπίζουμε σε μια καλή συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό η ομάδα να απαρτίζεται από πολύ ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές όπως ο Σωτήρης Νίνης. Έχουμε κάνει ένα πολύ καλό μείγμα στην ομάδα μας.Η Κορέα δεν βασίζεται σε έναν ή δυο παίκτες, αλλά στο σύνολο και αυτή είναι η δυναμική της. Όλοι οι παίκτες μαζί κάνουν μια πάρα πολύ καλή δουλειά και η φιλοσοφία τους είναι να παρουσιάζονται ίσοι στον αντίπαλο.

Καραγκούνης: Να χαρούμε το Μουντιάλ

Τέλος, ο αρχηγός της εθνικής, Γιώργος Καραγκούνης, δήλωσε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έφτασε η μέρα να ξεκινήσουμε αυτό το μεγάλο τουρνουά. Ελπίζω να προετοιμαστήκαμε καλά σε αυτές τις 25 μέρες. Όλοι έχουμε βοηθήσει να μη μας λείπει τίποτα. Να έρθουμε εδώ με τις καλύτερες συνθήκες. Θέλω να πιστεύω ότι και αύριο στον αγωνιστικό χώρο θα βγει αυτή η πολύ καλή προετοιμασία. Να χαρούμε το Μουντιάλ και το πρώτο παιχνίδι με ένα καλό αποτέλεσμα. Έχουμε δει την Ν. Κορέα. Είναι συμπαγής ομάδα με πολύ καλές αλληλοκαλύψεις. Παίζει ο ένας για τον άλλο. Κάνουν ντουμπλαρίσματα στα μαρκαρίσματα 2 με 1. Με την Κορέα μοιάζουμε σε πολλά σημεία. Αν στον αγωνιστικό χώρο δείξουμε το πρόσωπο που έχει δείξει και η Κορέα στα τελευταία της παιχνίδια, τότε θα κριθούν τα πάντα στην ποιότητα των δυο ομάδων. Η Ελλάδα δεν παίζει μόνο καλή άμυνα. Παίζει και επίθεση. Προσπαθούμε να βάζουμε γκολ. Μπορεί το χαρακτηριστικό μας να είναι η συμπαγής άμυνα, όμως τα όσα έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια σημαίνει ότι κιόλας σκοράρουμε. Έχουμε έρθει με φιλοδοξίες εδώ. Αν δεν είχαμε, δεν θα παίρναμε αυτή την επική πρόκριση στην Ουκρανία. Ελπίζουμε να βγάλουμε και αύριο το ίδιο πάθος στον αγωνιστικό χώρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: