Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Όπως το 2002…

ΙΣΟΠΑΛΕΣ ΔΙΧΩΣ ΤΕΡΜΑΤΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ Π.Κ. ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.-Σε ένα παιχνίδι με λιγοστές φάσεις και ελάχιστο… πάθος η Γαλλία έμεινε στο 0-0 με την Ουρουγουάη στο ντεμπούτο τους στο Π.Κ. της Νοτίου Αφρικής. Πιστοί στις παραδόσεις τους «blues» που σε τρίτη σερί πρεμιέρα τους σε Μουντιάλ δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Στον πάγκο έμεινε ο Σισέ. Για 63 λεπτά αγωνίστηκε ο πρώην άσος του Λεβαδειακού, Νάτσο Γκονζάλες και για 20 ο Σεμπάστιαν Αμπρέου.

Πιστοί στα συστήματα τους

Με το αγαπημένο του 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του Ραϊμόν Ντομενέκ, κάνοντας την… έκπληξη με τον Ντιαμπί στον οποίο έδωσε φανέλα βασικού αντί του Μαλουντά. Οι επιθετικοί προσανατολισμοί των Γάλλων ήταν δεδομένοι πριν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και φανερώθηκαν ξεκάθαρα και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Την ίδια ώρα, ο Όσκαρ Ταμπαρές έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού, τοποθετώντας στα μετόπισθεν τρεις στόπερ σε ένα σύστημα 3-5-2.

Όλοι… Ριμπερί

Τα πρώτα λεπτά στο «Γκριν Πόιντ» είχαν αναγνωριστικό χαρακτήρα με τους «τρικολόρ» να διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αμυντική γραμμή της Ουρουγουάης. Ωστόσο, ο τρόπος που προσπαθούσαν να επιτεθούν οι Γάλλοι, ήταν μάλλον ανορθόδοξος καθώς όλες οι μπαλιές είχαν στόχο τον Ριμπερί, που από ένα σημείο κι έπειτα έδειξε να χάνει την φρεσκάδα του και τις δυνάμεις του.

«Ξύπνιος» μόνο ο Φορλάν

Από την άλλη πλευρά, η «σελέστε» όντας, άνευρη και δίχως ιδιαίτερη διάθεση να επιτεθεί κατάφερε να απειλήσει την εστία του Λορίς μόλις μία φορά στο πρώτο μέρος με ένα μακρινό σουτ του Φορλάν. Το συγκρότημα του Όσκαρ Ταμπαρές υστερούσε σε δημιουργικότητα με τους Γκονζάλες και Σουάρες να βρίσκονται σε κακή μέρα.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα ούτε στο δεύτερο μέρος με την Ουρουγουάη ωστόσο να μπαίνει πιο δυνατά κάνοντας αισθητή την παρουσία της στα καρέ του Λορίς και πάλι με τον Ντιέγκο Φορλάν.

Γύρω-γύρω…

Μετά από την πεντάλεπτη προσπάθεια των Λατινοαμερικανών, το παιχνίδι επέστρεψε άμεσα στο προηγούμενο αργό και βαρετό τέμπο με τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να γυρίζουν τη μπάλα γύρω-γύρω χωρίς ουσία. Στο 70’ οι δύο προπονητές αποφάσισαν να κινήσουν τα νήματα, αλλάζοντας τα δεδομένα στις επιθετικές γραμμές τους.

Ο Ανρί πέρασε στην θέση του Ανελκά για την Γαλλία, με τον Ταμπαρές να απαντάει με τον Αμπρέου στην θέση του Σουάρες. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Φορλάν είχε απολέσει μία ακόμα σημαντική ευκαιρία, την καλύτερη ίσως στιγμή της «σελέστε» στο ματς.

Άλλαξαν οι ισορροπίες, όχι και το αποτέλεσμα

Στο 80’ ο Λοντέιρο, ο οποίος είχε περάσει στο παιχνίδι στο 63’ αντί του Γκονζάλες, αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Σανιά, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Η αντίδραση του Ντομενέκ ήταν σχεδόν, άμεση αλλάζοντας τον Γκοβού με τον Ζινιάκ σε μία απέλπιδα προσπάθεια να πιέσουν οι «τρικολόρ» ακόμη περισσότερο και να πετύχουν το γκολ της νίκης, κάτι που ωστόσο δε κατάφεραν με τον αγώνα να ολοκληρώνεται δίχως τέρματα.

Οι συνθέσεις:

Ουρουγουάη (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Βικτορίνο, Μάξι Περέιρα, Πέρες (87΄ Εγκουρέν), Αρεβάλο, Νάτσο Γκονζάλες (63΄ Λοδέιρο), Αλβάρο Περέιρα, Σουάρες (74΄ Αμπρέου), Φορλάν

Γαλλία (Ραϊμόν Ντομενέκ): Λιορίς, Σανιά, Αμπιντάλ, Γκαλάς, Εβρά (75΄ Μαλουντά), Γκουρκίφ, Τουλαλάν, Ντιαμπί, Γκοβού (83΄ Ζινιάκ), Ανελκά (72΄ Ανρί), Ριμπερί

Δεν υπάρχουν σχόλια: