Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Ήττα για την Εθνική γυναικών στο Ισραήλ

Την ήττα με 3-1 γνώρισε η νεανική Εθνική γυναικών από τις έμπειρες παίκτριες του Ισραήλ, στην πρεμιέρα της Ευρωλίκα.Στη Ρασάνα, η ελληνική ομάδα έδειξε πολλά προβλήματα στην υποδοχή δεν είχε καθόλου πάθος και ψυχή, παρουσιάζοντας την εικόνα ότι θέλει πολύ δουλειά.

Στο πρώτο σετ, οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο ως το 10-10, αλλά συνεχόμενοι πόντοι της Αρτμένκο έφεραν το 16-10. Έτσι ο Καπράρα αντικατέστησε τις Χαντάβα-Νομικού με τις Κοσμά-Ιβάνοβα. Το σετ τελείωσε 25-20.

Στο δεύτερο μέρος τα σερβίς της Σοφίας Κοσμά έδωσαν προβάδισμα νίκης 16-10, που διατηρήθηκε ως το τέλος και το 19-25 έγινε με άσο της Εύης Κυριακίδου.

Ωστόσο, στο τρίτο σετ το 1-5 έγινε γρήγορα 8-6 με τα σερβίς της Φράγκε, που έκανε τη ζημιά και αργότερα, παρά το νέο σχήμα του Καπράρα, με διαγώνια την Χαντάβα και ακραίες τις Κοσμά, Τσίμα.

Τα σετ: 25-20, 19-25, 25-16, 25-19

Ισραήλ (Σέλινγκερ): Φράγκε 13, Βελίκι 15, Βόλιβατς 9, Βισότσκι 10, Πόντε 3, Αρτμένκο 20, Ζίνομπερ(λ, 43%), Χαιμ 1, Αράζι 1

Ελλάδα (Καπράρα): Κυριακίδου 15, Νομικού 5, Κουτουξίδου 3, Τζανακάκη 7, Τσίμα 3, Χαντάβα 5, Καραγκούνη(λ, 34%), Κοσμά 12, Ιβάνοβα 5, Χριστοδούλου, Γκιουζέλη 1.

Καπράρας: «Θύμωσα πολύ»
Αχίλλειος πτέρνα ήταν και πάλι η υποδοχή για τα κορίτσια του Καπράρα, ο οποίος έγινε πυρ και μανία μετά το ματς. «Είναι η πρώτη φορά που θύμωσα πολύ. Περίμενα περισσότερα από τις παλιές παίκτριες. Μετά από τις άμυνες η πασαδόρος μας δεν έπαιζε όπως έπρεπε. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε στο δεύτερο ματς, αρκεί να βελτιώσουμε την υποδοχή μας και να είναι οι παίκτριες συγκεντρωμένες στο παιχνίδι. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, αρκεί να πιστέψουν και οι παίκτριες στους εαυτούς τους».

Κοσμά: «Το μυαλό μας δεν ήταν στο γήπεδο»

Η Σοφία Κοσμά, η μοναδική νεαρή που διακρίθηκε για το πάθος της, είπε : «Είχαμε και πάλι προβλήματα στην υποδοχή και το μυαλό μας δεν ήταν στο γήπεδο. Θα κερδίσουμε όμως το δεύτερο παιχνίδι».

Η πρώην παίκτρια του Ολυμπιακού Τατιάνα Αρτμένκο τόνισε «κερδίσαμε γιατί είχαμε καλό σερβίς» και ο Άρι Σέλιγκερ πρόσθεσε: «δυσκολέψαμε την Ελλάδα στην υποδοχή και δεν είχαν καλή επίθεση. Στόχος μας η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό, αλλά θα πάμε στα μπαράζ με τη Λευκορωσία χωρίς δυο βασικές παίκτριες γιατί μετακομίζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: