Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

14:30, ώρα… Ελλάδος

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΟ 19ο Π.Κ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΗ –ΣΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ- ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ Ν. ΚΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΕΞΕΠΛΗΞΕ ΤΟ 2002.Η δεύτερη μέρα του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Αφρικής φέρνει στο προσκήνιο την Εθνική Ελλάδος, στην δεύτερη συμμετοχή της στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, σε επίπεδο χωρών. Η «γαλανόλευκη» τίθεται αντιμέτωπη της Νότιας Κορέας (14:30, ΝΕΤ) στην πρεμιέρα του Β’ ομίλου, για τον οποίο αργότερα ακολουθεί το ματς της Αργεντινής με την Νιγηρία.

Ρόλο «κλειδί» ο Κατσουράνης

Τα πάντα είναι έτοιμα για το ποδαρικό της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αφρικής. Οι διεθνείς προπονήθηκαν σε χαλαρούς ρυθμούς το απόγευμα, είναι ενήμεροι για το τι θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή απέναντι στους μαχητικούς Ασιάτες και το μόνο που απομένει είναι το εναρκτήριο σφύριγμα του Νεοζηλανδού Μάικλ Χέστερ.

Ο Ότο Ρεχάγκελ φαίνεται πως έχει κατασταλάξει για το σύστημα αλλά όχι και για τους παίκτες που θα παρατάξει στο ματς του Πορτ Ελίζαμπεθ. Οι κακές αμυντικές επιδόσεις της Εθνικής στα δύο φιλικά με Βόρεια Κορέα και Παραγουάη ήχησαν σαν «καμπανάκι» στα αυτιά του Γερμανού που πλέον προσανατολίζεται στο να χρησιμοποιήσει τρεις παίκτες στα μετόπισθεν, σε μια διάταξη 3-4-3.

Επιπλέον, στην συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε, ο Ρεχάγκελ δεν αποκάλυψε ένα μέρος τις ενδεκάδας (τους έξι παίκτες που συνήθως δίνει), αφήνοντας την εντύπωση πως και ο ίδιος δεν είναι απόλυτα βέβαιος για τους «11». Αυτοί που θα πρέπει να αισθάνονται σίγουροι είναι οι Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Γκέκας.
Από τον ρόλο που θα πάρει ο Κατσουράνης θα κριθούν πολλά. Ο Ρεχάγκελ τον δοκίμασε τις τελευταίες μέρες και πίσω αλλά και μπροστά από τα στόπερ. Το πιθανότερο σενάριο για την Κυριακή είναι το δεύτερο, με τον μέσο του Παναθηναϊκού να παίζει πιο πίσω από τους Καραγκούνη, Τζιόλη και μπροστά από Βύντρα και Κυργιάκο. Την θέση του Βύντρα διεκδικεί και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ενώ στις θέσεις τις επίθεσης, ένας εκ των Σαλπιγγίδη, Χαριστέα θα δει το παιχνίδι από τον πάγκο, τουλάχιστον στο ξεκίνημα του.

Γρήγοροι και θανάσιμοι…

Η Ν. Κορέα έχει σαφώς περισσότερες εμπειρίες από Παγκόσμια Κύπελλα από την Ελλάδα. Στο Μουντιάλ του 2002 το οποίο συνδιοργάνωσε με την Ιαπωνία, έφτασε ως τα ημιτελικά υπό τις οδηγίες του Γκους Χίντινγκ, έχοντας και την αμέριστη συμπαράσταση από τους διαιτητές που την βοήθησαν στα ματς με την Ιταλία και την Ισπανία. Όμως, στις υπόλοιπες έξι συμμετοχές της αποκλείστηκε από τον πρώτο κιόλας γύρο, δείχνοντας πως η απόσταση που την χώριζε από τις πιο παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαίρου, παρέμενε μεγάλη.

Εν έτη 2010, η «ασιατική τίγρης» αριθμεί αρκετά πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα. Στα υπέρ της είναι η παρουσία παικτών όπως ο Παρκ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, ενώ στα δεξιά έχει εξασφαλισμένη θέση ένας άλλος παίκτης που παίζει στην «Πρέμιερσιπ», ο Λι Τσουνγκ-Γιονγκ της Μπόλτον. Εκεί που αναμένεται να χτυπήσει η Εθνική μας είναι στο μέτριο αμυντικό δίδυμο το οποίο αποτελούν οι άπειροι σε υψηλό επίπεδο, Λι Γιουνγκ-Σόο και Κιμ Χιουνγκ Ιλ.

Πολλά επίσης θα κριθούν στην μάχη στα δεξιά της άμυνας των Κορεατών, εκεί όπου ο Τσα Ντου-Ρι που αγωνίζεται στην Φράιμπουργκ θα έχει ένα ενδιαφέρον ματς απ με τον Γιώργο Σαμαρά, τον παίκτη που ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χου Γιουνγκ-Μόο φαίνεται πως υπολογίζει περισσότερο. Στην άλλη πλευρά της άμυνας, ξεχωρίζει η μορφή του Λι Γιουνγκ- Πιο, που έκανε μεγάλη καριέρα στην Αϊντχόφεν και αργότερα στην Τότεναμ ενώ πλέον αγωνίζεται στην Σαουδική Αραβία με την Αλ Χιλάλ.
Η ενδεκάδα της Νότιας Κορέας που θα τεθεί αντιμέτωπη της Εθνικής Ελλάδας, αποτελείται από τους Λι Γουν-Γιάε, Τσα Ντου-Ρι, Λι Γιούνγκ-Πιο, Κιμ Χιούνγκ-Ιλ, Λι Γιούνγκ-Σόο, Κιμ Γιουνγκ-Γο, , Κι Σουνγκ-Γιένγκ, Λι Τσουνγκ-Γιονγκ, Παρκ Γι-Σουνγκ, Γέομ Κι-Χουν, Παρκ Τσου-Γκιούνγκ, σε διάταξη 4-4-1-1.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Pame Elladaraaaaaaaaaa!!!