Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

«Βόμβες» στο Λονδίνο

Η περίοδος του χόρτου ενόψει του Γουίμπλεντον δεν άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για κάποιους, με τους Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Μάρεϊ και Ρόντικ να αποχαιρετούν νωρίς το τουρνουά στο Κουίνς. Ο Νο1, πλέον, της παγκόσμιας κατάταξης και νικητής του Ρολάν Γκαρός, Ραφαέλ Ναδάλ ολοκλήρωσε στη φάση των προημιτελικών τις υποχρεώσεις του, γνωρίζοντας την ήττα με 7-6, 6-4 από τον συμπατριώτη του Φελιτσιάνο Λόπεζ. Ο νεαρός Ισπανός είχε κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι στον προηγούμενο αγώνα του, ευτυχώς όμως για τον ίδιο δεν ήταν κάτι το ανησυχητικό.

Δεν κατάφερε ωστόσο να αποδώσει τα αναμενόμενα και να ξεπεράσει το εμπόδιο του Λόπεζ, ο οποίος με εκπληκτική εμφάνιση συνέχισε τις εκπλήξεις στο θεσμό, που μέχρι στιγμής έχει χάσει τα έξι από τα μεγαλύτερα ονόματα που φιλοξενούσε. Επόμενος αντίπαλός του στα ημιτελικά ο Αμερικανός, Μάρντι Φις, ο οποίος μετά τον θρίαμβο επί του Άντι Μάρεϊ, επικράτησε με 6-4, 6-4 του Μισέλ Λοντρά και πέρασε στην επόμενη φάση.

Μια μέρα νωρίτερα, είχαν αποχαιρετήσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο2), ο οποίος ηττήθηκε από τον Χαβιέ Μαλίσε με 6-3, 4-6, 6-2, ο Άντι Ρόντικ (Νο4), που έχασε από τον Ντούντι Σέλα με 6-4, 7-6, αλλά και ο Μάριν Τσίλιτς, ο οποίος αποκλείστηκε από τον Λοντρά με 7-6, 6-2.

«Αέρας» ο Φέντερερ

Την ίδια ώρα, στο τουρνουά του Χάλε, ο Ρότζερ Φέντερερ συνέχιζε ανενόχλητος την πορεία του προς τον 6ο τίτλο του στη Γερμανία, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά. Ο Ελβετός τενίστας αν και συνάντησε μερική αντίσταση από τον «οικοδεσπότη» Φίλιπ Κολσράιμπερ επικράτησε με 7-5, 6-3 και πέρασε στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον Φίλιπ Πέτζνερ. Ο Γερμανός από την πλευρά του νίκησε τον Λούκας Λάκο με 6-4. 6-3.

Το έτερο ζευγάρι των ημιτελικών συνθέτουν ο Λέιτον Χιούιτ, ο οποίος έθεσε εκτός συνέχειας τον Αντρέας Μπεκ με 7-6, 6-1 και ο Μπέντζαμιν Μπέκερ, που επικράτησε του Μίσχα Ζβέρεφ με 7-6, 6-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: