Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Tenorio-Στοίχημα...Viva Mexico - Πάμε Ελλαδάρα ...

Επιμέλεια-Tenorio



Χαιρετώ όλα τα φιλαράκια.

Καταρχήν ,μην περιμένετε να τα αρπάξουμε χοντρά από το Mundial καί να γίνουμε πλούσιοι, πρόκειτε γιά μιά πολύ δύσκολη πραγματικά διoργάνωση πού πολύ εύκολα οποιαδήπoτε πρόβλεψη μπορεί κάλιστα πολύ εύκολα να πάει στο βρόντο.Πολύ φίλοι με ρωτούν αν έχω κάποιες μακροχρόνιες προβλέψεις γιά πρώτους σκόρερ πρωτιές ομίλων καί άλλα τέτοια ειδικά στοιχήματα.Να σας πω την αλήθεια από την πλευρά μου παίδες, τέτοιου είδους στοιχήματα καί μάλιστα μακροχρόνια, τα αποφεύγω όπως ο διάλος το λιβάνι.Είμαι λάτρης τού καθαρού σημειού στα 90 λεπτά,καί εκεί θα ρίξω το βάρος μου.

Όσο κρατήσει λοιπόν το Mundial καί θεωρώ ότι αξίζει κάτι αναφοράς θα τα λέμε μαζί, αν όχι πάλι, πίτσα μπύρα καναπές καί άγιος ο Θεός. To στοίχημα δεν τελειώνει ποτέ, καί δεν πρέπει να τρελενόμαστε επειδή ντε καί καλά είναι Mundial γιά να παίξουμε κάτι..


Πάμε ευθύς αμέσως να δούμε τι έχουμε συνδιαστικά γιά την πρεμιέρα της Παρασκευής καί για τον αγώνα της Εθνικής μας το Σαββάτο .


South Africa - Mexico (2)

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Γαλλία, Ουρουγουαή, Μεξικό, Νότιος Αφρική

Πρεμιέρα στη διοργάνωση ,η οικοδέσποινα South Africa φιλοξενεί την ομάδα τού Mexico.

Στο «Soccer City Stadium» του Johannesburg, χωρητικότητας 88.460 θεατών.

Διαιτητής αγώνα : Ravshan Irmatov (Uzbekistan)


Mε αρκετές φιλοδοξίες ξεκινά η οικοδέσποινα South Africa την διοργάνωση η οποία ποντάρει πολλά στην βοήθεια τού κόσμου.Οί γηπεδούχοι βρίσκονται γιά 3η φορά στην ιστορία τους σε τελική φάση Mundial.Η South Africa σαν διοργανώτρια δεν έδωσε αγώνες στα προκριματικά. Πάντως δείχνει να είναι γενικώς σε καλή κατάσταση καθώς παραμένει αήττητη σε 12 αγώνες φιλικών προετειμασίας πού έδωσε όλο αυτό το διάστημα.Εκτός αποστολής καί Mundial, από τούς καλύτερους καί πίο γνωστούς παίκτες της ο επιθετικός Benny McCarthy.

Eκτός τούς Aaron Mokoena (Portsmouth) Anele Ngcongca (Genk) Steven Pienaar (Everton) Kagisho Dikgacoi (Fulham) πού παίζουν σε γνωστές ομάδες, όλοι οί άλλοι αγωνίζoνται σε συλλόγους λίγο πολύ άγνωστους.

Ακούω από πολύ κόσμο ότι θα ευνοηθεί η South Africa σαν διοργανώτρια ομάδα ότι θα την σπρώξουν καί άλλα τέτοια.Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με αυτό το θέμα, δηλαδή γιά να καταλάβω, αν δεν έχει τα αγωνιστικά φόντα να προχορήσει τι θα γίνει ,με όποιον παιζει θα παίρνει πέναλτι υπέρ της καί άλλα τέτοια πού έχει να κάνει γενικώς με το σπρώξιμο?. Βρε άμα δεν έχει την ομάδα καί δεν τσουλάει το θέμα όσα σφυρίγματα καί να πάρει δεν μπορεί να κάνει τίποτα.Εντάξει υπάρχει ανέβασμα σε αγωνιστικό καί οργανοτκό επίπεδο, γιά να φτάσουν όμως ομάδες ακόμα σε στύλ Mexico, σε εμπειρία καί παραστάσεις τέτοιων αγώνων, έχουν να φάνε πολύ ψωμί ακόμη.

Το Mexico αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι από της Εθνικές ομάδες πού σχεδόν πάντα ξεκινάνε πρώτοι απ΄όλους την προετιμασιά τους σε ανάλογες μαγάλες διοργανώσεις.Ετσι έπραξε καί τώρα καθώς είναι από της πρώτες ομάδες πού ξεκίνησαν πρίν 1,5 μήνα .Συνεχείς η παρουσίες των Μεξικανών σε Mundial στο οποίο δίνουν ανελλιπώς το παρόν από το 1994 και μετά, με συνεχείς προκρίσεις ως τη φάση των «16».

Γνωστοί παίκτες πού παίζουν σε καλά Eυρωπαικά πρωταθλήματα είναι οι : Rafael Márquez (Barcelona) Ricardo Osorio (Stuttgart) Carlos Salcido (PSV) Francisco Rodríguez (PSV) Andrés Guardado (La Coruna) Giovani dos Santos (Galatasaray) Carlos Vela (Arsenal) Guillermo Franco (West Ham) οί υπόλοιποι αγωνίζoνται αποκλειστικά στο πρωτάθλημα τού Μεξικού κυρίως από την ομάδα της Chivas Guadalajara.

Θεωρώ κολοπετσομένη, σφιχτή καί πολύ δυσκολό-κατάβλητη ομάδα το Mexico.Το άγχος νομίζω θα είναι με την πλευρά των γηπεδούχων καθώς το βάρος γιά διάκριση θα είναι μεγάλο.Πίο έμπειρη ομάδα η Μεξικάνοι μπορούν πιστεύω να εκμεταλευτούν την απειρία της South Africa στην πρεμιέρα.Στο κάτω κάτω εδώ μεγαθήρια φαβορί ομάδες Εθνικών χωρών έχουν λιγύσει υπό το βάρος τού οικοδεσπότη καί της πρεμιέρας, πόσο μάλλον η South Africa.

Θα ρισκάρω στο διπλό τού Mexico σε απόδοση (2,70)


South Korea - Greece (2)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Αργεντινή, Νιγηρία, Νότιος Κορέα, Ελλάδα

Στο Port Elizabeth «Nelson Mandela Bay Stadium» χωρητικότητας 46.082 θεατών

Διαιτητής αγώνα : Michael Hester (New Zealand)


Φαίνεται μερικοί πως ξεχνούν εύκολα το τι έκανε η Εθνική μας στο Εuro το 2004, καί τί έλεγαν πρίν από την κατάκτηση, μετά την κατάκτηση ,ακόμη καί τώρα.Θα ξεφτυλιστούμε, θα φάμε 10 γκόλ όπως στην Αμερική καί άλλα τέτοια, αυτά ακούω καθημερινά γιά το τωρινό Mundial όσο αφορά την Εθνική.Κάθε μέρα βέβαια δεν είναι πασχαλιά ούτε κάθε μέρα γίνονται τέτοια θαύματα.Ποίος πίστευε δηλαδή ότι θα κατακτούσαμε το τρόπαιο όταν λέγαμε γιά μιά καλή πορεία καί ότι προκύψει. Ελα όμως πού ο Γερμανός καί τα παληκάρια του είχαν άλλα σχέδια καί έφεραν τα πάνω κάτω.

Το κλίμα πού μπορώ να πιάσω από την Εθνική έτσι κυρίως από δηλώσεις παικτών είναι αρκετά καλό καί πως υπάρχει πίστη γιά την νίκη.

Το ότι δεν παίζουμε καί την σούπερ μπάλλα το βλέπουμε καί το ξέρουμε, αλλά η τακτική καί το στήσιμο της ομάδας από τον τεράστιο Otto είναι τέτοιο πού μπορεί να δυσκολέψει οποιαδήποτε ομάδα.Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές ομάδες μετά το τέλος τού Εuro υοθέτησαν στοιχεία από το παιχνίδι της Εθνικής.

Η South Korea είναι μιά πολύ γρήγορη καί σχετικά καλή ομάδα την οποία αν υποτιμήσεις το σίγουρο είναι ότι θα την πατήσεις.Καλό καί γρήγορο σύνολο με καλή φυσική κατάσταση.Μετά την πολύ καλή παρουσία στο Mundial τού 2002 καί την φυγή τού Hiddink η πορεία δεν ήταν ανάλογη στην συνέχεια.Ηρθαν αρκετοί προπονητές ,όπως Coelho, Advocaat, Verbeek με σκοπό να συνεχίσουν κάτι ανάλογο με αυτό τού Hiddink ,αλλά δεν μπόρεσαν να προσφέρουν.Από το 2007 η ομοσπονδία της South Korea ανάθεσε στο Huh Jung Moo τα ηνία της ομάδας.

Η πιό καλοί καί σημαντικοί παίκτες κλειδιά της South Korea είναι οί : Park Ji-Sung (Man United) Lee Chung-Yong (Bolton) Park Chu-Young (Monaco) .

Μην υποτιμάτε την Ελληνική ψυχή, σεβασμός στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Εχω εμπυστοσύνη στο τεράστιο Οττο καί τα παληκάρια του.

Δεν ξέρω εσείς τι λέτε ,εγώ όμως θα ρισκάρω στο διπλό της Εθνικής σε απόδοση (2,65)


Ανακεφαλαιώνοντας, οί επιλογές μου σε Μουντιαλική δυάδα με : Mexico - Greece

Viva Mexico - Πάμε Ελλαδάρα..


Καλά να περνάτε, τα σέβη μου....

Δεν υπάρχουν σχόλια: