Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Συνέχεια με Πορτογαλία

Για τους επόμενους αγώνες της στο Ευρωπαϊκό Λιγκ προετοιμάζεται η Εθνική βόλεϊ των ανδρών, η οποία το Σαββατοκύριακο (12-13/6) θα αντιμετωπίσει στην Πορτογαλία το αντίστοιχο συγκρότημα της χώρας. Έπειτα από ένα πολύωρο ταξίδι, αφού η άφιξη στην Πορτογαλία χρειάστηκε να γίνει μέσω Μαδρίτης, η ελληνική ομάδα έφτασε στον προορισμό της και συγκεκριμένα στην πόλη Πόβοα Ντε Βαρζίμ, όπου θα φιλοξενηθούν οι δύο αγώνες, στο πλαίσιο του β' προκριματικού ομίλου της διοργάνωσης.

Άπαντες στο γαλανόλευκο στρατόπεδο θέλουν να ξεχάσουν την ήττα της πρεμιέρας κόντρα στην Αυστρία και να συνεχίσουν με επιτυχία τις υποχρεώσεις τους. Τα προβλήματα ωστόσο δεν λείπουν αφού οι τραυματισμοί δεν αφήνουν την Εθνική να... αγιάσει, ενώ η κούραση των διεθνών από τα πλέι οφ του πρωταθλήματος είναι εμφανής.

Σε αυτό ακριβώς στάθηκε και ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γκόρντον Μέιφορθ, ο οποίος σχολίασε: «Έχουμε ακόμα απουσίες, ενώ πολλοί παίκτες δεν έχουν προλάβει να ξεκουραστούν από τα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό που κάνουμε είναι να βλέπουμε κάθε μέρα ξεχωριστά για το ποιους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Και εδώ αντιμετωπίζουν προβλήματα ο Καρυπίδης, ο Ανδρεάδης και ο Προύσαλης. Ελπίζω όμως πως θα μπορέσουν όλοι να αγωνιστούν», τόνισε αρχικά ο Αμερικανός κόουτς.

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν προβλήματα τους τελευταίους δύο μήνες. Οι υπόλοιπες ομάδες χρησιμοποιούν τους ίδιους παίκτες όλο αυτό τον καιρό. Εμείς δε μπορούμε να παίξουμε με τους ίδιους ούτε για πέντε ημέρες. Έχουμε πάντως καλούς παίκτες μαζί μας εδώ στην Πορτογαλία. Τα παιχνίδια με την Πορτογαλία, όπως και η πρωτιά στον όμιλο, δεν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Με βάση και τα αποτελέσματα του άλλου ομίλου μέχρι τώρα, ίσως η δεύτερη θέση όχι απλά να μην είναι μειονέκτημα, αλλά να αποτελέσει και πλεονέκτημα στην τελική φάση».

Δύο νίκες και μάλιστα εκτός έδρας μετρούν μέχρι στιγμής οι Πορτογάλοι κόντρα στην Τουρκία, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Παναγιώτη Πελεκούδα, ο οποίος επισήμανε: «Είχαμε ένα άσχημο πρώτο παιχνίδι, όταν και χάσαμε στην Αυστρία, ενώ οι Πορτογάλοι πέτυχαν δύο νίκες. Μπροστά μας είναι δύο δύσκολα παιχνίδια, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όμως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τους νικήσουμε και να τους περάσουμε στη βαθμολογία. Ασφαλώς θα είναι πολύ σημαντικό βήμα αν πετύχουμε νίκες απέναντί τους προκειμένου να περάσουμε στην επόμενη φάση. Η ομάδα είναι καλά. Υπάρχουν ακόμη ορισμένα προβλήματα, αλλά τα παιδιά που βρίσκονται εδώ θα δώσουν το 100% των δυνάμεών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: