Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Η απάντηση της ΕΡΤ για το Champions League!!

Με αφορμή τον ντόρο που δημιουργήθηκε με την ΕΡΤ και την απόκτηση των δικαιωμάτων του Champions League, η δημόσια τηλεόραση με ανακοίνωσε της επεσήμανε πως αφενός το κόστος της συμφωνίας με την ΤΕΑΜ είναι μικρότερο απ' το συμβόλαιο για την τριετία 2009-12, ενώ τονίζει πως δεν επιβαρύνεται από άλλα μεγάλα συμβόλαια.
Η απάντηση της ΕΡΤ για το Champions League
Αναλυτικά:
"Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη συνέχιση της μετάδοσης από τη Δημόσια Τηλεόραση της κορυφαίας διοργάνωσης ποδοσφαίρου, CHAMPIONS LEAGUE, και κατά την τριετία 2012 – 2015, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ Α.Ε. επισημαίνει τα ακόλουθα:
1. Η ΕΡΤ Α.Ε. έχει την υποχρέωση να προσφέρει στους Έλληνες τηλεθεατές, που πληρώνουν γι’ αυτήν, το καλύτερο δυνατό τηλεοπτικό προϊόν. Το CHAMPIONS LEAGUE είναι αναμφίβολα το κορυφαίο διασυλλογικό ποδοσφαιρικό γεγονός του κόσμου.
2. Με τη φετινή συμφωνία, η Διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. πέτυχε σημαντική μείωση του τιμήματος (άνω του 20%), σε σχέση με το προηγούμενο συμβόλαιο ΕΡΤ Α.Ε. - TEAM (2009-2012).
3. Η επιλογή αυτή αξιολογήθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο ως η πλέον ενδεδειγμένη, καθώς από την τρέχουσα τηλεοπτική περίοδο η Δημόσια Τηλεόραση δεν επιβαρύνεται με άλλα μεγάλα ποδοσφαιρικά συμβόλαια (ΟΣΦΠ, Super League).
4. Η ΕΡΤ έκλεισε με πλεόνασμα τον ισολογισμό της προηγούμενης χρονιάς και οφείλει να επενδύσει μέρος των εσόδων της σε ποιοτικές εκπομπές και τηλεοπτικά προγράμματα υψηλής τηλεθέασης.
5. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σέβεται απολύτως τους κανόνες της τηλεοπτικής αγοράς και λειτουργεί με πλήρη νομιμότητα και διαφάνεια.
6. Απορούμε με αυτούς που δηλώνουν ότι γνωρίζουν τις προσφορές που έκαναν τα άλλα κανάλια. Η διαδικασία των κλειστών προσφορών δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν και ποτέ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: