Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Εφευρέθηκε το "αόρατο" κλειδί!!

Ερευνητές από την Ταϊβάν εφηύραν την τεχνολογία ενός «αόρατου» κλειδιού, με την οποία οι χρήστες του θα ανοίγουν μια πόρτα απλά κάνοντας τις αντίστοιχες χειρονομίες μπροστά από την κλειδαριά.
Εφευρέθηκε το "αόρατο" κλειδί!
Η καινοτομία βασίζεται σε ένα «τσιπάκι» που ανιχνεύει τρισδιάστατα τις κινήσεις μπροστά από την πόρτα, όπως κάνει για παράδειγμα, το Nintendo Wii.
Οι χρήστες κάνουν μια συγκεκριμένη χειρονομία, που έχει προηγουμένως «περαστεί» στην μνήμη του αισθητήρα και, όταν αυτή η χειρονομία επαναλαμβάνεται, η πόρτα ξεκλειδώνει εύκολα μόνη της.
Η απίστευτη εφεύρεση είναι έργο των επιστημόνων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Επιστήμης της Βόρειας Ταϊβάν και κέρδισε το χρυσό βραβείο στη διεθνή έκθεση «έξυπνης» τεχνολογίας στην Ταϊπέι, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σύμφωνα με τον ερευνητή Τσάι Γιάο-Πιν, στο εγγύς μέλλον δεν θα ξαναχρειαστεί να αγχωθούμε για το αν ξεχάσαμε τα κλειδιά μας στο σπίτι, ενώ οι εκτιμήσεις για το πότε θα βγει στην αγορά το συγκεκριμένο κλειδί κάνουν λόγο για τους πρώτους μήνες του 2012.
Ήδη, όπως ήταν αναμενόμενο, αρκετές εταιρίες έχουν δείξει εμπορικό ενδιαφέρον.
Πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: