Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Μωρά για φίλημα!!

Κόντρα στη ξενο-μανία που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου, η Ξάνθη φαίνεται να προσπαθεί να επιστρέψει στις παλιές καλές εποχές, που στηριζόταν ως επί των πλείστων σε νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, μετατρέποντας την ομάδα σε ένα τεράστιο φυτώριο.
Μωρά για φίλημα
Μπορεί οι Θρακιώτες να μπήκαν στον πειρασμό της μόδας αυτής, φέρνοντας δεκάδες ξένους παίκτες στα Πηγάδια και παραμερίζοντας προσωρινά τους Έλληνες, ωστόσο όλα αυτά φαίνεται πως αλλάζουν. Η έλευση του Μαρίνου Ουζουνίδη στην ομάδα και τα όχι και τόσο θετικά αποτελέσματα της άφιξης όλων αυτών των ξένων, που παρέλασαν από τη Ξάνθη τα τελευταία χρόνια, κάνουν τους Θρακιώτες να στραφούν ξανά στο ελληνικό στοιχείο, με τον παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Άρη να το επιβεβαιώνει.
Μανόλης Μπέρτος, Σταύρος Σταθάκης, Πέτρος Μάνταλος και Παναγιώτης Βλαχοδήμος, είναι τέσσερα ονόματα που φέτος θα μας απασχολήσουν πολύ και καλά θα κάνουν κάποιοι να τα θυμούνται…
Όνομα: Μανόλης
Επίθετο: Μπέρτος
Ημ. Γεν.: 13-05-1989
Θέση: Δεξί μπακ
Ύψος: 1,80
* Διανύει την πέμπτη του χρονιά στη Ξάνθη και όπως όλα δείχνουν φέτος θα κάνει την πιο γεμάτη του σεζόν. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης του έχει δώσει φανέλα βασικού και στις πέντε μέχρι τώρα αναμετρήσεις δείχνοντας ότι τον πιστεύει πολύ. Κόντρα σε Ολυμπιακό και Άρη ο 22χρονος δεξιός μπακ έδειξε ότι ξέρει να κολυμπάει στα βαθιά και όλοι περιμένουν να δούνε το ταλέντο του να εξελίσσεται.
+ Χαρακτηρίζεται σαν ένας παίκτης με ποδοσφαιρικό θράσος. Οι φετινές συμμετοχές του αποδεικνύουν πως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της ομάδας. Τον διακρίνει το πάθος και η δύναμη στο παιχνίδι του και έχει πολύ καλή σέντρα. Μπορεί και οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας του. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός, έχει ικανοποιητική παρουσία στις εναέριες μονομαχίες.
- Θα πρέπει να μάθει να βγαίνει μπροστά και να βοηθάει στην ανάπτυξη της ομάδας του. Δύσκολα θα αφήσει τον χώρο του για να προωθηθεί. Κόντρα στον Άρη είχε κάποιες επιθετικές εμπνεύσεις, αλλά μέχρι εκεί. Χρειάζεται να δουλέψει λίγο περισσότερο στα στημένα.
Όνομα: Παναγιώτης
Επίθετο: Βλαχοδήμος
Ημ. Γεν.: 11-10-1991
Θέση: Μεσο-επιθετικός
Ύψος: 1,84
* Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μία ευχάριστη έκπληξη στη φετινή Ξάνθη. Κάποιοι τον αποκαλούν αποκάλυψη των Θρακιωτών, αφού σε κάθε του ενέργεια κερδίζει τις εντυπώσεις. Μεγαλωμένος στη γερμανική σχολή ποδοσφαίρου (αποκτήθηκε από τη δεύτερη ομάδα της Στουτκάρδης) είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολήσει πολύ. Κόντρα στον Άρη, μπήκε στο 60΄ και έκανε άνω κάτω την άμυνα των αντιπάλων.
+ Είναι εξαιρετικά γρήγορος με τη μπάλα στα πόδια. Αν και είναι 20 χρονών, έχει πολύ καλή τεχνική και αξιοπρόσεχτη σέντρα. Αρκετές φορές δοκιμάζει το πόδι του σε σουτ έξω από την περιοχή, δημιουργώντας κινδύνους, ενώ η μαχητικότητά του είναι αξιοζήλευτη. Παλεύει την κάθε φάση μέχρι τέλος. Χαρακτηρίζεται από τους συμπαίκτες του σαν ένας ποδοσφαιριστής… διαφορετικός από τους άλλους.
- Λόγω του νεαρού της ηλικίας του, ίσως δεν έχει σωστή αντίληψη του χώρου του. Επίσης θα πρέπει να διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι των συμπαικτών του και να μάθει πότε θα πρέπει να πάρει το μαν του μαν και πότε να δώσει πάσα. Αν πάρει παιχνίδια στα πόδια του, θα είναι σίγουρα η αποκάλυψη της φετινής Ξάνθης.
Όνομα: Σταύρος
Επίθετο: Σταθάκης
Ημ. Γεν.: 30-11-1987
Θέση: Στόπερ, αριστερός μπακ
Ύψος: 1,88
* Αν και βρίσκεται πέντε χρόνια στην ομάδα, κάποιοι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να κάνει κάποια γεμάτη σεζόν. Ωστόσο φέτος μοιάζει πιο έτοιμος και αποφασισμένος από ποτέ. Κόντρα στον Άρη έκανε φέτος ντεμπούτο και μάλιστα ως βασικός, δείχνοντας πως θα μπορέσει να αποτελέσει μία πολύ αξιόλογη λύση στο κέντρο της άμυνας. Οι Θρακιώτες περιμένουν πολλά από αυτόν και δικαιολογημένα έχουν απαιτήσεις.
+ Το ύψος του τον κάνει σχεδόν αλάνθαστο στο ψηλό παιχνίδι και στις εναέριες μονομαχίες. Έχει πολύ καλή τεχνική στο να κατεβάζει την πρώτη μπαλιά και δεν φοβάται τα σκληρά μαρκαρίσματα. Δυνατός παίκτης, με καλό σουτ και προσπαθεί να πηγαίνει πρώτος στη μπάλα. Σέντρα ακριβείας.
- Αν αποκτήσει μεγαλύτερη σταθερότητα στην απόδοσή του και αυτοπεποίθηση, τότε θα αποτελέσει βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας. Είναι ένας καθαρά αμυντικογενής παίκτης και δύσκολα θα αφήσει την περιοχή του για να βγει μπροστά και να οργανώσει παιχνίδι.
Όνομα: Πέτρος
Επίθετο: Μάνταλος
Ημ. Γεν.: 31-08-1991
Θέση: Επιτελικός μέσος
Ύψος: 1,73
* Κάποιοι τον χαρακτήρισαν σαν στοίχημα και άλλοι σαν ένα πείραμα του Ουζουνίδη, που τον ξεκίνησε βασικό κόντρα στον Άρη. Ότι και να ήταν τελικά, ένα είναι σίγουρο. Ο Πέτρος Μάνταλος δικαίωσε τον προπονητή του και έκανε ένα πολύ σοβαρό και ώριμο παιχνίδι. Η φετινή τρίτη του χρονιά στη Ξάνθη, αναμένεται να είναι και η πιο πολυσυζητημένη του.
+ Διακρίνεται για την ωριμότητα του, έχει ικανοποιητική τεχνική και καλή σέντρα. Έχει αίσθηση του γκολ. Κυνηγάει όλες τις φάσεις στην περιοχή του και του αρέσει ο ρόλος του κρυφού επιθετικού. Χαρακτηρίζεται για τη διεισδυτικότητα και το πάθος. Δύσκολα θα μπορέσει να τον περιορίσει κάποιος στο χώρο του. Είναι ψύχραιμος και σωστός στις μεταβιβάσεις του.
- Πρέπει να αποκτήσει ένα πιο δυνατό τέμπο, αφού πολλές φορές τον χαρακτηρίζει η χλιαρότητα. Ένα από τα στοιχεία στο οποία θα πρέπει να δουλέψει, είναι ο τομέας της δύναμης. Λόγω ηλικίας τα σωματικά του προσόντα δεν τον βοηθάνε στο βαθμό που θα ήθελε. Επίσης θα πρέπει να μάθει να μοιράζει μπαλιές στο παιχνίδι του και να δουλέψει στο τελείωμα των φάσεων.
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: