Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

700 ώρες... στημένα!!

Την ώρα που η ελληνική δικαιοσύνη σκοπεύει να ζητήσει από την UEFA να της στείλει νέο πακέτο με ύποπτα ή διεφθαρμένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια, για να τα «δέσει» με το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών, τα ηχογραφημένα του σούπερ κοριού της ΕΥΠ σηκώνουν μεγάλη συζήτηση και προκαλούν ξανά μεγάλο ενδιαφέρον.
700 ώρες... στημένα!
Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος
Η Αστυνομία απάντησε πρόσφατα σε ένα αίτημα του ανακριτή Γιώργου Κασσίμη ότι της είναι υπηρεσιακώς αδύνατον να προχωρήσει σε επίσημη απομαγνητοφώνηση των ηχογραφημένων συνομιλιών για τα «στημένα». Ξέρετε πόσες είναι οι συνομιλίες; Φτάνουν τις 39 χιλιάδες! Ξεπερνούν, σε διάρκεια, τις 700 ώρες! Ενας άνθρωπος θα χρειαζόταν περίπου 40 ημέρες για να τις απομαγνητοφωνήσει, αν ασχολιόταν νυχθημερόν με αυτή και μόνο τη δουλειά. Και η Αστυνομία δήλωσε ότι δεν μπορεί να το κάνει.
Αυτή η κοπτοραπτική των συνομιλιών είναι επίφοβη, σύμφωνα με τους νομικούς που δουλεύουν για την υπεράσπιση των κατηγορούμενων. Διότι αυτοί βρίσκουν βάση για να στηρίξουν τον ισχυρισμό ότι υπάρχουν αποσπάσματα στις συνομιλίες τα οποία αποδεικνύουν ότι αυτές είναι «της πλάκας» και δεν θα έπρεπε να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη στη δικογραφία.
Η ΕΥΠ βεβαίως δεν έχει ενεργήσει αυτοβούλως στην επιλογή των συνομιλιών που έχουν απομαγνητοφωνηθεί και περιληφθεί στα τέσσερα ντοσιέ που μπήκαν στην δικογραφία της υπόθεσης μετά από τα σχετικά ειδικά βουλεύματα. Ποιος μπορεί όμως να είναι βέβαιος ότι δεν κρύβονται κι άλλα μαργαριτάρια στις 39 χιλιάδες συνομιλίες; Γιατί να μην μπει κάποιος στον κόπο να τις ξανακούσει και να τις απομαγνητοφωνήσει;
Η έρευνα συνεχίζεται, η ανάκριση συνεχίζεται και ο Οκτώβριος προβλέπεται ότι θα είναι ένας πολύ ενδιαφέρον μήνας.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: