Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Η μαύρη επέτειος του ΠΑΟΚ


Δώδεκα χρόνια πέρασαν από την τραγωδία που έχει στιγματίσει την ιστορία του ΠΑΟΚ. Tα ρολόγια σταματούν και οι μνήμες γυρνούν πίσω. Σε εκείνο το ξημέρωμα της 4ης Οκτωβρίου του 1999, όταν έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο ατύχημα, που έγινε στα Τέμπη.


Την Κυριακή (9/10) το μεσημέρι (12:00GR) θα πραγματοποιηθεί στα Τέμπη το ετήσιο μνημόσυνο, παρουσία εκπροσώπων όλης της οικογένειας του ΠΑΟΚ.
Μετά το παιχνίδι του Δικεφάλου στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό (1-1), ένα πούλμαν που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ -κατά την επιστροφή στην Θεσσαλονίκη- συγκρούστηκε με φορτηγό στην περιοχή των Τεμπών.
Eκει ο Χάρος φύλαγε καρτέρι... Διψούσε για νεανικό αίμα... Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και το λεωφορείο βγήκε εκτός πορείας και ανετράπη, με τραγικό αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ και αρκετοί να τραυματιστούν.
Σκηνές πανικού ακολούθησαν στο νοσοκομείο της Λάρισας, όπου κατέφθαναν οι συγγενείς και φίλοι των παιδιών που επέβαιναν στο μοιραίο πούλμαν. Κάποιοι είδαν με ανακούφιση τους δικούς τους ανθρώπους στη λίστα των τραυματιών. Εξι οικογένειες, όμως, πληροφορήθηκαν τον θάνατο των αγαπημένων τους προσώπων.
Τα 7 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους για την μεγάλη τους αγάπη, τον ΠΑΟΚ...
Χριστίνα Τζιόβα, ετών 18.
Γιώργος Γκανάτσιος, ετών 21.
Τάσος Θέμελης, ετών 19.
Δημήτρης Ανδρεαδάκης, ετών 25.
Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, ετών 20.
Κυριάκος Λαζαρίδης, ετών 17.

Δεν υπάρχουν σχόλια: