Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

"Με λένε Αλέξη" (BINTEO)

Στις 4 Οκτωβρίου 1987 η Βέροια νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό, χάρη σε γκολ που πέτυχε ένας πιτσιρικάς, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά στην Α' Εθνική.
"Με λένε Αλέξη" (BINTEO)
Το όνομα αυτού; Αλέξης Αλεξανδρής! Ναι, μην ψάχνεστε. Στον γνωστό Αλεξανδρή αναφερόμαστε. Με εκείνο το γκολ, το πρώτο από τα 186 που σημείωσε στην πλούσια καριέρα του στην Α' Εθνική, συστήθηκε ουσιαστικά στο ευρύτερο φίλαθλο κοινό. Λίγες μέρες πριν κλείσει τα 19 του χρόνια.
Ο Αλεξανδρής είχε μεταγραφεί στη Βέροια το φθινόπωρο του '86 από την Αναγέννηση Κιάτου και γρήγορα κέρδισε θέση στην ενδεκάδα. Ο τότε προπονητής της μακεδονικής ομάδας, Τέλης Μπατάκης, διέκρινε αμέσως τις ικανότητές του και δεν δίστασε να τον εμπιστευθεί. Και σαν σήμερα ένιωθε κι εκείνος δικαιωμένος, μια και το γκολ του μικρού χάρισε στη Βέροια μία από τις σημαντικότερες νίκες της ιστορίας της.
Τη συνέχεια τη γνωρίζετε. ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Εθνική Ελλάδος. Τίτλοι, πρωτιές στον πίνακα των σκόρερ, αμέτρητες διακρίσεις. Λίγοι το αντιλήφθηκαν σαν σήμερα, πριν από ακριβώς 24 χρόνια, αλλά ένα «αστέρι» είχε γεννηθεί.
Βέροια - Ολυμπιακός 1-0 (58' Αλεξανδρής)
Βέροια (Τέλης Μπατάκης): Αμανατίδης, Μαντζιούνης, Μπόντζος, Σιαπανίδης, Πιττός, Στόιος, Τερζόπουλος, Αντωνίου (85' Καβάσης), Καλτσάς (86' Βακουφάρης), Τσαλουχίδης, Αλεξανδρής.
Ολυμπιακός (Αλκέτας Παναγούλιας): Καζιμιέρσκι, Ξανθόπουλος, Αποστολάκης, Αλεξίου, Μίχος, Καπουράνης, Βούζας, Μπονόβας, Κωστίκος (60' Ζελιλίδης), Σάντμπεργκ (71' Παπαχρήστου), Ψεύτης.
Πηγή: sday.gr (κλικ πάνω στην εικόνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: