Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Αλλη διαιτησία έντος κι άλλη εκτός έδρας!!

Ούτε επί "παράγκας" δεν ήταν τόσο ισχυρό φαβορί ο Ολυµπιακός. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Αλλη διαιτησία έντος κι άλλη εκτός έδρας
Στο 1.40 άνοιξε από τον ΟΠΑΠ η απόδοση του Ολυµπιακού για κατάκτηση του πρωταθλήµατος. Υστερα από την πρώτη αγωνιστική η απόδοση έπεσε στο 1.30. Χωρίς ο Ολυµπιακός να έχει παίξει και χωρίς ο Παναθηναϊκός να έχει κάνει γκέλα. Η απόδοση έπεσε επειδή ο Ολυµπιακός φορτώθηκε. Επειδή ακόµα και σ' αυτή τη σκληρή οικονοµικά εποχή κάποιοι τζογάρουνε τα λεφτά τους στην προοπτική να πληρωθούνε του χρόνου τον Απρίλιο. Και σε ό,τι έχει να κάνει µε την απόδοση του Ολυµπιακού, σύντοµα θα πάει στο 1.10 και στη συνέχεια τέλος. Θα φραχτεί πριν ακόµα τελειώσει ο πρώτος γύρος. Ούτε επί «παράγκας» δεν ήταν τόσο ισχυρό φαβορί ο Ολυµπιακός.
Ούτε όταν σφυρίζανε οι πεζοναύτες όπως τους είχα βαφτίσει: Παπαχίτζιος, Κωνσταντινίδης, Παπαπέτρου και σία. Ούτε όταν είχε Ζιοβάνι-Καρεµπέ, Ριβάλντο-Τζόρτζεβιτς. Αυτή η σεζόν είναι συνέχεια της περσινής. Ο Ολυµπιακός να συνεχίζει µε φόρα και οι ανταγωνιστές του την κατηφόρα. Ο συνδυασµός αυτός είναι που τον καθιστά γκραν φαβορί. Ο ίδιος είναι ένα κλικ πιο µπροστά και οι άλλοι κάποια κλικ πίσω. Μέχρι την Κυριακή ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που υποτίθεται ότι θα τον απειλούσε. Ο ΠΑΟΚ του Μπολόνι που εντυπωσίασε στο 3-0 µε την ΑΕΚ και είναι αήττητος στην Ευρώπη. Κι ο ΠΑΟΚ ήτανε σαν να µην κατέβηκε ποτέ στο γήπεδο. Η Skoda στην πρεµιέρα είχε κάνει πολύ καλύτερη εµφάνιση. Ούτε το αυτογκόλ του Κοστάντσο µπόρεσε να εκµεταλλευθεί ο ΠΑΟΚ. Ούτε την αβάντα της διαιτησίας. Εδώ είµαστε εµείς για να τα λέµε και να τα γράφουµε όλα.
Εξαλλος ήταν µετά το τέλος του µατς ο Βαγγέλης. Κοίταξε δεξιά κι αριστερά στη σουίτα (φωτό) και µόλις του περάσανε τα νεύρα και η θολούρα είπε στους συνεργάτες του: «Η χειρότερη διαιτησία στο Καραϊσκάκη». Ετσι πάει. Δεν είναι η διαιτησία ενιαία και αδιαίρετη. Ιδια σε όλα τα γήπεδα. Αλλη είναι η διαιτησία στο Καραϊσκάκη κι άλλη όταν η Ολυµπιακάρα παίζει εκτός έδρας. Για Καραϊσκάκη λοιπόν και επί προεδρίας Βαγγέλη η διαιτησία Κουκουλάκη και βοηθών ήταν η χειρότερη. Σκέψου δηλαδή να είχε σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και να έκανε στα χασοµέρια το δύο-δύο ο Γεωργιάδης. Πταίσµα θα ήταν το έγκληµα κατά της Ελλάδας του Δαλούκα µπροστά στο κακούργηµα του Κουκουλάκη. Ευτυχώς που ο Βαγγέλης κράτησε την ψυχραιµία του απέναντι στην ιταµή αυτή πρόκληση. Κι εκεί που είχε κατέβει µε φόρα για να µπουκάρει στα αποδυτήρια των διαιτητών, µπούκαρε στα αποδυτήρια της οµάδας του.
Το προσφυγικό έβγαλε από µέσα του
Ο οφθαλµίατρος από το Ηράκλειο Μιχάλης Κουκουλάκης, που τα έβλεπε όλα ασπρόµαυρα, προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση των αντικειµενικών συλλογικών εφηµερίδων: «Σε διατεταγµένη υπηρεσία. Πρόκληση Κουκουλάκη και Γκάγκα».
«Χειρουργική διαιτησία. Ο Θρύλος νίκησε Κουκουλάκη και βοηθούς». Πιλάβιος και Βασάρας έστειλαν Κουκουλάκη και βοηθούς στο Καραϊσκάκη, όπως το λέει ο Λυκουρόπουλος, χωρίς σίγµα στο τέλος, να σφάξουν τον Ολυµπιακό. Κι όπως έξαλλη ήταν η θύρα 7 σε κάθε φάουλ που σφρυρίζοταν υπέρ του ΠΑΟΚ, έτσι έξαλλος ήταν κι ο Βαγγέλης. Αυτά στο Καραϊσκάκη δεν περνάνε. Βαρόµετρο για το Καραϊσκάκη είναι ο Καλόπουλος κι ο Τρύφωνας. Ετσι πρέπει να παίζουν διαιτητές και επόπτες εντός έδρας τον Ολυµπιακό. Κι όταν τελειώνουν τα παιχνίδια, να παίρνει τηλέφωνο ο Αχιλλέας (φωτό) τον Βαγγέλη και να του λέει στείλε κάποια παιδιά να προστατεύσουνε διαιτητή και βοηθό. Τέτοιες διαιτησίες θέλουν στο Καραϊσκάκη ο Ολυµπιακός και ο πρόεδρός του. Σαν κι αυτή πέρυσι µε τον Παναθηναϊκό. Με κάποια ανθρώπινα λάθη έστω, αλλά χωρίς δόλο και σκοπιµότητα.
Οχι σαν τον Κουκουλάκη που µε τα φρου και φρου έσπρωχνε τον ΠΑΟΚ και τους έσπαγε τα νεύρα. Πώς να παίξουν όµως το 50-50 που θέλει ο Ολυµπιακός διαιτητές και βοηθοί όταν το κατεστηµένο έφαγε από τους πίνακες Καλόπουλο-Τρύφωνα; Τέλος πάντων. Νίκη ρουτίνας ήταν αυτή για τον Ολυµπιακό. Τη νίκη της αγωνιστικής την έκανε η ΑΕΚ στη Νέα Σµύρνη. Γι' αυτό κι ο Αδαµίδης (φωτό) ξέσπασε και τους είπε «σας γαµ...ω». Και δεν προσέφυγε σ' αυτή την ενέργεια σαν οπαδός. Οχι. Το δίκιο σαν πρόσφυγας ήτανε που τον έπνιγε. Οι Πανιώνιοι είναι που έχουν αµφισβητήσει τις ρίζες της ΑΕΚ. Και την έχουνε αποκαλέσει µαϊµού-πρόσφυγα. Οτι οι κανονικοί πρόσφυγες ήταν διωχθέντες από τη Σµύρνη κι όχι οι καλοπερασάκηδες της Κωνσταντινούπολης. Δεν αντέδρασε ποδοσφαιρικά ο Αδαµίδης. Το προσφυγικό έβγαλε από µέσα του. Χαίρετε.
Τους δίνει συνέχεια φαΐ
ΣΕ ό,τι έχει να κάνει µε τον Παναθηναϊκό, όλοι και όλα κινούνται σε ρυθµούς Τσάκα (φωτό). Ο οποίος Τσάκας µιλάει στα ΜΜΕ επτά µέρες την εβδοµάδα, 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς διάλειµµα ή ρεπό: «Δεν έχετε καταλάβει το µέγεθος του πρίγκιπα και βλέπετε φαντάσµατα. Σοβαρευτείτε όλοι σας. Ελεος πια. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει». Οι δηµοσιογράφοι µπορεί να τον αποκαλούν και να τον αναφέρουν σαν τον φερόµενο εκπρόσωπο του πρίγκιπα, αλλά συνεχώς ασχολούνται µαζί του. Κι αυτός τους δίνει συνέχεια φαΐ: «Δεν µας ενδιαφέρει η άλλη πρόταση. Δεν ασχολούµεθα µε τρικ. Να µας αφήσουν να κάνουµε τη δουλειά µας». Και σιγά σιγά αρχίζει να το σκληραίνει και να δείχνει το διαφορετικό του πρόσωπο: «Αν οι µέτοχοι µπορούν να περιµένουν ένα χρόνο ακόµα µε τον Παναθηναϊκό εκτός Ευρώπης και εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήµατος, τότε ας το κάνουν».
Με την ευχή του
ΚΑΙ συνέχισε ακάθεκτος: «Ο πρίγκιπας δεν µπορεί να περιµένει». Ετσι πάει. Αν θέλουν στον Παναθηναϊκό να είναι µέσα στη µιζέρια και να βλέπουν την πλάτη του Μαρινάκη, που είναι σαν τρίφυλλη ντουλάπα, δικαίωµά τους. Ο πρίγκιπας όµως δεν το ανέχεται και θέλει να το αντιστρέψει το συντοµότερο δυνατόν. Στο µεταξύ, οι εξελίξεις τρέχουν: πρίγκιπας και Βαρδινογιάννης, πάντα κατά το ρεπορτάζ Τσάκα, µίλησαν τηλεφωνικά. Την επόµενη φορά θα τα πουν µέσω τηλεδιάσκεψης, όπως ο Βενιζέλος µε την τρόικα. Και η ευχάριστη είδηση που ο Τσάκας την άφησε για το τέλος. Οτι ο Σαουδάραβας βασιλιάς Αµπντάλα ενηµερώθηκε σχετικά από τον Σουλτάνο. Το deal δηλαδή γίνεται πλέον µε την «ευχή του βασιλιά». Και δεν έχει καµιά σηµασία που σε άλλη εφηµερίδα ο βασιλιάς αναφέρεται αντί για Αµπντάλα σαν Αµπντουλάχ. Βασιλιάς είναι, έχει όσα ονόµατα γουστάρει. Εδώ αυτός ο τέως της Ελλάδας έχει τρία: Και Κωνσταντίνος και Γλύξµπουργκ και Ντε Γκρέτσια. Δεν θα έχει δέκα της Σαουδικής Αραβίας που είναι και κανονικός;
«Αθλητική Κυριακή» χωρίς Γιώργο Μίνο είναι σαν σούπα όταν έχει κόψει το αυγολέµονο.
-Observer.
Μόνο όταν φτιάχνει το µαλλί
ΨΑΧΝΑΝΕ, λέει, στον Ολυµπιακό για τον διάδοχο του Νικοπολίδη. Μαλακίες. Ούτε για διάδοχος του Πάρντο δεν φτουράει αυτός ο Κοστάντσο. Λάθη κάνουν όλοι οι γκολκίπερ. Στη προκειµένη περίπτωση µιλάµε για αδυναµίες. Το κόρνερ που έκανε το ένα-µηδέν ο ΠΑΟΚ ήταν το δεύτερο. Τι έκανε ο Κοστάντσο στο πρώτο; Η µπάλα είναι όπως λέµε «δικιά του». Στο ύψος του στήθους του. Μπορεί να την πιάσει και να τη φέρει στην αγκαλιά του. Αντί να κάνει αυτό, σχεδόν σκύβει και τη διώχνει χαµηλά µε τα δύο χέρια. Δεν πλήρωσε αυτό το λάθος, πλήρωσε το επόµενο. Σωστά χρησιµοποιεί τα χέρια του µόνο όταν φτιάχνει το µαλλί.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Κι αν ο Αδαµίδης βάλει πρόστιµο στον Μανωλά που αγκάλιασε στο γκολ τον Χιµένεθ;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: