Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ευτυχώς, το είδαν λίγοι...!!

Ταλαιπώρησαν το μπάσκετ στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν 65-52 κεκλεισμένων των θυρών και μπήκαν με το δεξί στην Α1, μετά από αγώνα παιδικής χαράς...
Ευτυχώς, το είδαν λίγοι...
Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι από πλευράς θεάματος και χωρίς κόσμο λόγω τιμωρίας, ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη με 65-52 στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική της Α1. Ο «Δικέφαλος» μπόρεσε ουσιαστικά να κοντράρει τους Πειραιώτες μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς την διαφορά την έκαναν οι Χάινς και Σπανούλης. Ο Έλληνας άσος είχε 18 πόντους με έξι ριμπάουντ και ο Αμερικανός 16 με τέσσερις τάπες. Για τον ΠΑΟΚ καλή εμφάνιση είχαν οι Στίγκερς, Ντικούδης και Γκόρι, που σημείωσαν από 11 πόντους.
Ξεκίνησε δυνατά, τελείωσε εντυπωσιακά!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με τέσσερις πόντους του Ντικούδη ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, 6-2 και 8-4. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε προσωρινά στο 8-8 και πέρασε μπροστά για πρώτη και μοναδική φορά στο πρώτο δεκάλεπτο με 8-9 από μία εύστοχη βολή του Σπανούλη, ωστόσο η συνέχεια ανήκει στους γηπεδούχους. Ο «Δικέφαλος» με τον Γκριν να δημιουργεί πολλά προβλήματα στους Πειραιώτες κάτω από την ρακέτα και τον Στίγκερς να πετυχαίνει ένα μοναδικό τρίποντο από το κέντρο στην λήξη της περιόδου, έφτασε στο 22-16.

Οι εντολές του Ίβκοβιτς και ο σούπερ Χάινς

Στο δεύτερο ημίχρονο το... σκηνικό ανατράπηκε, καθώς ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έδωσε εντολή στους παίκτες του να πιέζουν σε όλο το γήπεδο, γεγονός που δυσκόλεψε πάρα πολύ τους Θεσσαλονικείς. Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε 25-16 και μετά... σιώπησε. Ο Ολυμπιακός με ένα σερί 14-0 έφερε «τούμπα» το ματς και προηγήθηκε 25-30! Η βελτίωση των Πειραιώταν ήταν αποτέλεσμα της σωστής άμυνας, αλλά και των εύστοχων επιλογών στην επίθεση από τους Σπανούλη και Χάινς. Ο Έλληνας γκαρντ έκλεισε το ημίχρονο με 12 πόντους και 2/4 τρίποντα, ενώ ο Αμερικανός είχε 10 πόντους και τέσσερις τάπες! Για τον ΠΑΟΚ, που στο δεύτερο δεκάλεπτο πέτυχε μόλις 8 πόντους τη στιγμή που δέχθηκε 20, ανάσες στην επίθεση έδωσε πέντε πόντους στα τελευταία λεπτά ο Καλαμπόκης.

Ξέφυγε ο Ολυμπιακός, επέστρεψε ο ΠΑΟΚ

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, καθώς συνεχίζοντας να παίζει άμυνα σε όλο το γήπεδο, «εγκλώβισε» τον ΠΑΟΚ, που σε περίπου επτά λεπτά είχε πετύχει μόνο δύο πόντους! Αυτό βοήθησε τον Ολυμπιακό να προηγηθεί με 49-32, χωρίς τους Χάινς και Σπανούλη στο παρκέ. Ο Αμερικανός χρεώθηκε γρήγορα με τρίτο φάουλ, ενώ ο Έλληνας άσος έπρεπε να ξεκουραστεί. Η απουσία όμως των δύο καλύτερων παικτών του Ολυμπιακού στο σημερινό ματς από το παιχνίδι, βοήθησε τον «Δικέφαλο» να μειώσει. Με ένα σερί 11-0... ροκάνισε την διαφορά και τελικά το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται 50-43.
Όλα τα... λεφτά το τρίποντο του Παπανικολάου

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στο τελευταίο δεκάλεπτο να κάνει την... ηρωική αντεπίθεση και παρά τους δύο γρήγορους πόντους του Σπανούλη, με ένα σερί 6-0 μείωσε σε 47-54. Στο σημείο αυτό οι γηπεδούχοι έχασαν δύο ευκαιρίες για να μειώσουν και άλλο, ενώ ο Ολυμπιακός μετά από λάθος επιθέσεις βρήκε λύση με το τρίποντο του Παπανικολάου. Το καλάθι αυτό ήταν καθοριστικό, καθώς περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος του ματς ο Ολυμπιακός ξέφυγε και πάλι στο +10. Στην συνέχεια ο «Δικέφαλος», αν και είχε τις ευκαιρίες, δεν μπόρεσε να μειώσει το σκορ, καθώς είχε πολλές λανθασμένες επιλογές στην επίθεση. Το τελικό σκορ ήταν 65-52.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 30-36, 43-50, 65-52

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 7 (1), Στίγκερς 11 (1), Αράπης, Γκορί 11, Ντικούδης 11, Καλαμπόκης 7, Αντρουσκεβίτσιους, Ράιτ 5 (1), Γιαννακίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Χάινς 16, Άντιτς 2, Σπανούλης 18 (2), Κέσελ 2, Γκετσεβίτσιους 3, Γλυνιαδάκης 6, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 3 (1), Μάντζαρης 7 (1), Σλούκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: