Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Οι εμπνεύσεις του Παπουτσή και το έλλειμμα διοίκησης!!

Ο Νίκος Ασημακόπουλος γράφει για τη διαταγή προς τους μπάτσους, γύρω από το ΟΑΚΑ, να κατεβάζουν με το ζόρι τους ανθρώπους από τα αυτοκίνητά τους και να ψάχνουν στα πορτμπαγκάζ το πανό που έγραφε για τα «λαμόγια» τους «πολιτικούς».
Οι εμπνεύσεις του Παπουτσή και το έλλειμμα διοίκησης
ΑΝ είναι, τελικά, ο Παπουτσής εκείνος που έδωσε τη διαταγή στους μπάτσους γύρω από το ΟΑΚΑ να κατεβάζουν με το ζόρι τους ανθρώπους από τα αυτοκίνητά τους και να ψάχνουν στα πορτμπαγκάζ το πανό που έγραφε για τα «λαμόγια» τους «πολιτικούς», που σήκωσαν οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Εργοτέλη, τότε δεν πρέπει να νιώθουμε καμία έκπληξη.
Είναι ο ίδιος υπουργός (Προστασίας του Πολίτη, βεβαίως βεβαίως!) που είχε προτείνει σε κάποια σύσκεψη να φοράνε οι δημοσιογράφοι στις διαδηλώσεις... κίτρινα φωσφοριζέ γιλέκα για να τους ξεχωρίζουν οι ΜΕΑτζήδες και να μην τους βαράνε. Τόσο ξέρει, τόσο καταλαβαίνει, τόσο κάνει, άρα περιττό να έχουμε παραπάνω απαιτήσεις...
ΘΕΜΑ, όμως, υπάρχει με το ίδιο το πανό. Οχι επειδή κάποιοι φανατικοί οπαδοί σκέφτηκαν να το φτιάξουν και να το πάνε στο γήπεδο, όσο γιατί... κανένας δεν το είδε από την αρχή και, όταν αργότερα το... κατάλαβαν και το διάβασαν, πάλι κανένας δεν ήταν σε θέση να πάρει την ευθύνη να το κατεβάσει. Γιατί αυτό δεν ήταν δουλειά της αστυνομίας, αλλά των υπόλοιπων που έχουν αναλάβει να προστατεύουν ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.
ΚΑΛΩΣ ή κακώς, η FIFA απαγορεύει να σηκώνονται στα γήπεδα πανό με πολιτικό, ρατσιστικό ή άλλο παρόμοιο περιεχόμενο. Καλώς ή κακώς, πρώτα ο παρατηρητής και μετά ο διαιτητής είναι υποχρεωμένοι μόλις τα βλέπουν να ζητάνε να φύγουν αμέσως.
ΕΔΩ κυριάρχησε η αθάνατη ελληνική λογική: Ολοι στην αρχή έκαναν πως... δεν βλέπουν. Κι όταν μετά από μισή ώρα παιχνιδιού ήρθε, προφανώς από πολύ ψηλά, η εντολή να το βγάλουν και να το εξαφανίσουν, άρχισαν να πετάνε ο ένας στον άλλο το μπαλάκι. Ο ρέφερι προειδοποίησε μία φορά για διακοπή, τον... έγραψαν κανονικά, σταμάτησε το ματς όπως ήταν υποχρεωμένος, ζητώντας «να φύγει το πανό, αλλιώς δεν πρόκειται να συνεχίσω», ο παρατηρητής ασχολήθηκε τυπικά και ο Γόντικας, ο πρόεδρος της ομάδας, μόλις πλησίασε στο πέταλο κι άκουσε να του φωνάζουν «έξω οι τσάτσοι του Βαρδινογιάννη», δήλωσε αδυναμία!
ΕΤΣΙ, μετά από 7 λεπτά χωρίς ποδόσφαιρο, και επειδή οι (υποτίθεται) αρμόδιοι αποδείχτηκαν ανίκανοι να τα βάλουν με το λαό, ο διαιτητής (πάλι προφανώς με άνωθεν εντολή και για να μη χαλάσει το ματς...) αποφάσισε να συνεχίσει, ακούγοντας σε όλο το δεύτερο ημίχρονο τον κόσμο να βρίζει.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, βέβαια, δεν είναι αν μια χιλιάδα από τη Θύρα 13 αποφάσισε να εκφράσει την όποια οργή του κόσμου για τα οικονομικά μέτρα, αλλά η ανευθυνότητα των υπεύθυνων, μα και το έλλειμμα διοίκησης που υπάρχει στον Παναθηναϊκό από πέρυσι κι εκφράζεται μ' ένα σωρό τρόπους.
ΚΑΙ επειδή φαίνεται άδικο να ρίχνει κάποιος την ευθύνη στον Γόντικα που... απλός υπάλληλος είναι ο άνθρωπος, μόνιμα μεταβατικός στο πόστο του, επικεφαλής ενός επίσης προσωρινού Δ.Σ., πραγματικοί υπεύθυνοι γίνονται οι μέτοχοι, που άφησαν την ομάδα απροστάτευτη από τον οποιονδήποτε και πρώτα από τους ίδιους τους φανατικούς τους, που πολλές φορές την έχουν πνίξει με την αγάπη τους, έτσι ανεξέλεγκτοι που είναι, επειδή εκμεταλλεύονται το έλλειμμα ηγεσίας...
ΟΣΟ για τον Παπουτσή, που έκανε στο τέλος ακόμη και συλλήψεις για ένα πανό με το οποίο διαφωνεί η κυβέρνηση, ήταν μια καλή ευκαιρία να δείξει στα νέα παιδιά τι γινόταν εδώ την εποχή του Παττακού...
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: