Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Αθώοι Κούγιας και Παναχαϊκή!!

Για μια ακόμη φορά έχουμε ανατροπή απόφασης της αθλητικής δικαιοσύνης, μετά από έφεση. Παραμένει στη Football League η Παναχαϊκή, αλλά με -5 βαθμούς. Δικαίωση και για Κούγια!
Αθώοι Κούγιας και Παναχαϊκή!
Κλασικά πράγματα... Μετά από έφεση η αθλητική δικαιοσύνη αλλάζει την απόφασή της. Ούτε και ξέρουμε πόσες φορές έχει συμβεί φέτος αυτό. Έχουμε χάσει το μέτρημα! Έτσι, συνέβη και στην περίπτωση της Παναχαϊκής που είχε τιμωρηθεί με υποβιβασμό στη Football League 2, αλλά πλέον η ποινή δεν ισχύει.
Η ομάδα της Πάτρας θα αγωνίζεται κανονικά στη Football League και θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα (όταν θα ξεκινήσει...) με -5 βαθμούς. Δικαίωση είχαμε και για τον Αλέξη Κούγια στον οποίο θυμίζουμε ότι είχε επιβληθεί 5ετής αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο.
Αθώος κρίθηκε και ο Κουβαράς, ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού Χερσονήσου και τη νύφη την πλήρωσε ο γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής, Πέτρος Σταθάκης που τιμωρήθηκε με πενταετή αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα και 15.000 ευρώ πρόστιμο.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
"Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ συνεκδικάζοντας τις εφέσεις του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ κ. Ανδρέα Φάκου, της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε 2005», του προέδρου ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ, του ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ και του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΟΥΒΑΡΑ, Γενικού Αρχηγού της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ, κατά της υπ΄αριθμ. 309/6-10-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της FOOTBALL LEAGUE, με την υπ΄ αριθμ. 213/24-10-2011 απόφασή της δέχεται τυπικά τις εφέσεις. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση.
Διακρατεί και δικάζει επί της ουσίας την υπόθεση. Απαλλάσσει ομόφωνα κάθε κατηγορίας τους εκ των εκκαλούντων ΑΛΕΞΙΟ ΚΟΥΓΙΑ και ΕΜΜ.ΚΟΥΒΑΡΑ. Κηρύσσει κατά πλειοψηφία πειθαρχικώς ελεγκτέα και τιμωρητέα την «ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε 2005» και επιβάλλει κατά πλειοψηφία στην ΠΑΕ την πειθαρχική ποινή της αφαίρεσης πέντε (-5) βαθμών από το πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012.
Κηρύσσει επίσης κατά πλειοψηφία τον εκκαλούντα ΠΕΤΡΟ ΣΤΑΘΑΚΗ πειθαρχικώς ελεγκτέο και τιμωρητέο. Επιβάλλει σ΄αυτόν την χρηματική ποινή των είκοσι χιλιάδων (20.000€) ευρώ και κατά τα ¾ αυτής χρηματική ποινή δεκαπέντε χιλιάδων (15.000€) ευρώ, την απαγόρευση εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο επί πέντε (5) έτη και την απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) έτη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: