Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Παγιδεύτηκε από τον ΟΦΗ και τα λάθη της!!

Ο ΟΦΗ δεν είναι Λοκομοτίβ, αλλά η ΑΕΚ κατάφερε μέσα σε τρεις ημέρες να χάσει με το ίδιο σκορ και με τον ίδιο τρόπο. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Παγιδεύτηκε από τον ΟΦΗ και τα λάθη της
Φυσιολογικό αυτό από τη στιγμή που παρουσίασε ακριβώς τις ίδιες αδυναμίες. Δέχθηκε τρία γκολ από κακές τοποθετήσεις των αμυντικών της, που έχασαν τους αντιπάλους τους μέσα στην περιοχή, ενώ στο κρισιμότερο σημείο του παιχνιδιού, όταν είχε μειώσει σε 2-1 και πίεζε ασφυκτικά την εστία του ΟΦΗ, ο Μπέλεκ έχασε και πάλι ένα άχαστο.
Δύο μέτρα απ' τη γραμμή του τέρματος κατάφερε να σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι! Κάτω από αυτές τις συνθήκες, βέβαια, η ΑΕΚ δεν μπορεί να πάει πουθενά. Η ομάδα που ο Χιμένεθ είχε υποσχεθεί ότι θα δεχόταν γκολ πολύ δύσκολα, έχει γίνει η... χαρά των αντιπάλων επιθετικών, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή δυναμικότητας. Ο Κωστένογλου συνεπώς πρέπει να διδάξει τα βασικά τής λειτουργίας του αμυντικού παιχνιδιού σε μέσους και αμυντικούς.
Αρχίζοντας από τον Μανωλά, που πρέπει να μάθει να μην κάνει αχρείαστα φάουλ, να μη διώχνει τη μπάλα κατευθείαν στους αντιπάλους του και να σταματήσει τις εξορμήσεις που δίνουν εύκολες αντεπιθέσεις στην αντίπαλη ομάδα, επιχειρώντας την παραπάνω ντρίμπλα όταν πρέπει να δώσει πάσα. Χθες στο Ηράκλειο η ΑΕΚ σπατάλησε το α' ημίχρονο χωρίς να μπορέσει να βρει ρυθμό. Αιφνιδιάστηκε στο 12' από το γκολ του Μάντζιου, που τον έχασε ο Μανωλάς, άργησε να συνέλθει κι όταν το έκανε ο Λυμπερόπουλος μόνος με τον τερματοφύλακα, από την ίδια θέση που σκόραρε εύκολα με την Ξάνθη, έστειλε την μπάλα άουτ.
Ο ΟΦΗ αύξησε το προβάδισμά του νωρίς στην επανάληψη και στη συνέχεια έδωσε γήπεδο στην ΑΕΚ, που το μόνο που κατάφερε ήταν να... αυξήσει το ποσοστό κατοχής της μπάλας, καθώς όσο περνούσε η ώρα έβγαινε και η κούραση από το ταξίδι και το ματς της Μόσχας. Το τρίτο γκολ των γηπεδούχων ήταν αποτέλεσμα υποδειγματικής αντεπίθεσης του ΟΦΗ, που παγίδεψε έξυπνα την ΑΕΚ κι έδειξε ότι στην έδρα του θα κάνει πολλές ζημιές.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: