Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Οι αμέτοχοι μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ!!

Για την κατάντια της ομάδας σε όλα τα επίπεδα οι ευθύνες βαρύνουν βασικά τους κκ. Νοτιά και Παππά. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.
Οι αμέτοχοι μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ
Την ευθύνη για την πολυεπίπεδη (οικονομική, αγωνιστική, διοικητική) κατάντια της ΑΕΚ που οδήγησε σε παραίτηση το ΔΣ της ΠΑΕ, αν και η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει στη Γενική Συνέλευση της 1ης Νοεμβρίου, έχουν βασικά οι ουσιαστικά αμέτοχοι εδώ και καιρό μεγαλομέτοχοι της ποδοσφαιρικής Ενωσης κκ. Νίκος Νοτιάς και Πέτρος Παππάς. Οι δύο εναπομείναντες (μη) χρηματοδότες που παρακολουθούν την ΑΕΚ να... σέρνεται, να χάνει την αξιοπρέπειά της, ακόμα και να κυνηγά με το τουφέκι μερικές χιλιάδες... ψωροευρώ από κάποιους αγνώστων προθέσεων και επιχειρηματικής οντότητας Ιταλορώσους (Petite Chateau).
Οι κκ. Νοτιάς και Παππάς, παρακολουθούν την ΑΕΚ να γίνεται μονίμως θέμα συζήτησης για κάθε τι αρνητικό, να μην αντιδρά απέναντι στις προκλήσεις, να μικραίνει αγωνιστικά και να δίνει το δικαίωμα σε αντιπάλους της, σημαντικά υποδεέστερους, να δηλώνουν (όπως άνθρωποι του Πανιωνίου εσχάτως) ότι «περιμέναμε ότι θα νικούσαμε εύκολα, ήταν δυσάρεστη έκπληξη για εμάς αυτό που έγινε και χάσαμε» ή ότι «ήταν ένα έυκολο βράδυ για εμάς, η ΑΕΚ έχει μικρύνει τόσο πολύ που ο ΟΦΗ μπροστά της φαίνεται γίγαντας» (παράγοντας της κρητηκής ομάδας σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου).
Ο κ. Νοτιάς και ο κ. Παππάς (ή ο κ. Παππάς και ο κ. Νοτιάς, κατά προτίμηση επιλογής) αφήνουν την ΑΕΚ να οδηγείται με μαθηματικό τρόπο προς την κατάρρευση και πραγματικά δεν φαίνεται να τους καίγεται καρφί! Δεν δίνουν σημασία για το αν οι παίκτες είναι 8 μήνες απλήρωτοι, αν οι προπονητές (ο κ. Μανόλο Χιμένεθ αρχικά, ο κ. Νίκος Κωστένογλου τώρα) εξευτιλίζονται, αν οι υπάλληλοι δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο του σπιτιού τους. Αφήνουν τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Σταύρο Αδαμίδη (ο οποίος όφειλε ήδη να έχει παραιτηθεί και όχι να περιμένει τη ΓΣ προκειμένου να το πράξει) να παλεύει μόνος του μήπως και ανατρέψει μία κατάσταση που είναι ξεκάθαρο πλέον ότι είναι αδιέξοδη.
Εν κατακλείδι, η τράπουλα με την οποία παίζει ο εκάστοτε προπονητής της ομάδας είναι σημαδεμένη. Είναι μία κατάσταση προβλέψιμη αυτό που βιώνουν οι φίλοι της Ενωσης, προφανώς και δύσκολα αναστρέψιμη. Αυτή είναι η πραγματικότητα της ΑΕΚ, δεν δίνει ελπίδα για κάτι καλύτερο. Πρόκειται για μία ομάδα που ζει αγώνα με τον αγώνα, η οποία είναι εγκλωβισμένη λόγω της αδυναμίας να διοικηθεί και πρωτίστως να χρηματοδοτηθεί επαρκώς. Αυτό ο καθένας μπορεί να το μεταφράσει όπως θέλει, όμως λύσεις δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα όσο κι αν οι βασικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση κκ. Παππάς και Νοτιάς συμπεριφέρονται λες και δεν πρόκειται για δική τους εταιρεία.
Εκτός των άλλων, αγωνιστικά η ΑΕΚ δεν έχει ψυχολογία. Ξέρουν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της ότι δεν μπορούν να κάνουν πολλά. Σε όλα τα επίπεδα, η ΠΑΕ νοσεί. Από τη διοίκηση, τον προπονητή, τους παίκτες, ως και τον τελευταίο εργαζόμενο, η κιτρινόμαυρη οικογένεια εκτός του ότι δεν είναι λειτουργική, δεν έχει κατεύθυνση.
Η ΑΕΚ έχει μεγάλη ανάγκη από αλλαγές, από χρήματα, από καλύτερους ποδοσφαιριστές, από άλλη νοοτροπία. Οι φίλοι της διαπιστώνουν ότι αυτό δεν προκύπτει... Αποδέχονται την πραγματικότητα, ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο, αλλά πρέπει και να γνωρίζουν ότι η ομάδα είναι ακέφαλη μετοχικά και διοικητικά. Πάντως, με μία προσωρινή διοίκηση που απλώς συντηρεί (να δούμε μέχρι πότε) την αμετοχικότητα των ιδιοκτητών της ΠΑΕ ΑΕΚ η πόρτα του Πρωτοδικείου ίσως δεν είναι μακριά...
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: