Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Σίφουνας Θρύλος, «ξεβράκωμα» παπα... Κωστένογλου!!

Καυστικός ο Νικόλας Αλέφαντος, μιλάει για Βαλβέρδε, Ιμπαγάσα, Πανιώνιο, Λέτο, Αναστόπουλο, Κωστένογλου, αλλά και το ντέρμπι του Μάντσεστερ...
Σίφουνας Θρύλος, «ξεβράκωμα» παπα... Κωστένογλου!
Ο Ολυμπιακός είχε ωραία άμυνα πάλι, γρανιτένια, με Μέλμπεργκ- Αβραάμ. Δεν είχε δυσκολίες, επιβλήθηκε κατά κράτος, με τον αέρα της Ντόρτμουντ πέρασε σαν σίφουνας από τη Νέα Σμύρνη. Ο Τζιμπούρ είναι σε μεγάλη φόρμα, ο Ιμπαγάσα έβγαλε φοβερές μπαλιές, πάτησε τη σφραγίδα του και στα 3 γκολ.
Ο Βαλβέρδε καλά κάνει και στηρίζει τον Αμπντούν και τον περιμένει να βρει τη φόρμα του, διότι είναι διεισδυτικός και ντριμπλέρ, έχεις ανάγκη τέτοιους παίκτες.
Ο Πανιώνιος ήταν απογοήτευση, δεν είχε ικανό πλάνο να σταματήσει τον Ολυμπιακό, σε αντίθεση με τον Αναστόπουλο που τον ξεβράκωσε τον «παππά» Κωστένογλου! Θα τα πω παρακάτω για τον ΟΦΗ ο οποίος σε 2 ματς έξω- μέσα με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πήρε 4 βαθμούς!
Αν δεν βάλεις στον Ιμπαγάσα παίκτη, αν δεν πιέσεις τη «μηχανή» του Ολυμπιακού, ως Πανιώνιος είσαι τελειωμένος.

Παρένθεση εδώ για τη Μάντσεστερ. Τι έπαθε από τη Σίτι, 6 γκολ έφαγε στην έδρα της, τρομερό. Και ας έμεινε με 10 παίκτες, ανεπίτρεπτο. Πάτησε στη σιγουριά του ο Φέργκιουσον και το πλήρωσε, εγκλήματα έκανε. Όταν κάνεις τον Ρούνεϊ χαφ, όταν ο Γούλμπεκ δεν παίζει τίποτα, ο Νάνι τίποτα, όταν δεν έχεις ένα χαφ οργανωτή, όταν μεγάλωσε ο Φέρντιναντ και παίζει σαν τον Δέλλα (!), όταν παίρνεις τον σέντερ μπακ τον Σμόλινγκ και τον βάζεις δεξί μπακ, όταν δεν παίρνεις καμιά μεταγραφάρα, πάρε τον Σνάιντερ, πάρ’τον, έπρεπε να τον πάρεις. Όταν αφήνεις τη Σίτι και παίρνει τον Αγκουέρο. Όταν στηρίζεσαι σε αυτόν τον ανεκδιήγητο τερματοφύλακα, τον Ντε Χέα. Το είχα δηλώσει από το καλοκαίρι στο ΦΩΣ στον Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη ότι τσάμπα έδωσε η Μάντσεστερ 20 εκ. ευρώ γι’ αυτόν, τα πέταξε! Όταν κάνεις λοιπόν αυτά, ε τώρα κινδυνεύεις πάρα πολύ να χάσεις το πρωτάθλημα από τη Σίτι.
Πολύ καλό το κέντρο της Σίτι και μπροστά έχει παίκτες φωτιά. Ειδικά αυτός ο Σίλβα που ήρθε από την Ισπανία μου αρέσει πάρα πολύ, ό,τι θέλει κάνει ως οργανωτής και χώνεται από πίσω. Τον πήρε από εξτρέμ και τον έκανε οργανωτή. Χάφαρος. Είχε δίκαιο το παιδί που είχε διαμαρτυρηθεί και είχε δηλώσει ότι αν έπαιζε στη Ρεάλ ή την Μπαρτσελόνα, θα ήταν βασικός στην Εθνική Ισπανίας! Επιτρέπεται να μην καλείται αυτός ο παίκτης;
Έχουν και πληθώρα κυνηγών στη Σίτι, τι να λέμε, βάζει 2 γκολ ο Μπαλοτέλι και τον βγάζει, πετάει μέσα στο ματς τον Ντζέκο ο οποίος βάζει και αυτός 2 γκολ! Ο Μουρίνιο το είχε δηλώσει από πέρσι ότι η Μάντσεστερ Σίτι θα πάρει το πρωτάθλημα.
Η Ρεάλ πήρε κεφάλι στην Ισπανία από την Μπαρτσελόνα. Τα είδα και τα δύο τελευταία ματς της Ρεάλ σε Τσάμπιονς Λιγκ και σε πρωτάθλημα, 4 μπαλάκια στη Λιόν και 4 στη Μάλαγα. Αυτή η ομάδα όταν βρει ανοιχτούς χώρους, χαίρεσαι να τη βλέπεις.
Ο Παναθηναϊκός να λέμε την αλήθεια έπαιξε πολύ καλά. Γρήγορος, δεμένος, τον διέλυσε τον Εργοτέλη. Έχει κάνει την ομάδα γρήγορη ο Φερέιρα και είναι στα υπέρ του ότι πέρασε τον Λέτο δεύτερο φορ μαζί με τον Κουίνσι μπροστά που είναι ταχύτατος, πέταξε έξω τον Τοτσέ και έφαγε τον Πετρόπουλο τον «κτίστη». Με 2 αμυντικά χαφ, τον Κατσουράνη και τον Σιμάο ο οποίος έχασε κιλά και είναι κινητικότατος.
Στο θέμα του Λέτο είναι πασιφανές ότι έπεσε έξω ο Βαλβέρδε, ο Λέτο έχει γίνει σε στιλ Ρονάλντο στη Ρεάλ που παίζει ελεύθερος και βγαίνει στον άξονα σκοράροντας κατά ριπάς. Ο Φερέιρα πολύ σωστά τον πήρε από τη γραμμή τον Λέτο, δεν είναι αυτοί οι παίκτες να χαραμίζονται να κυνηγάνε το μπακ, τον έφερε μπροστά γιατί είναι γρήγορος, ντριμπλέρ, και κάνει τη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός θα δείξει τώρα στην Τούμπα αν έχει τα φόντα να διεκδικήσει φέτος το πρωτάθλημα. Θα κριθεί τώρα στα δύσκολα.
Ο Αναστόπουλος έκανε θρίαμβο. Θρίαμβο τακτικής. Στήθηκε πολύ ωραία, πρέσαρε σε ένα συγκεκριμένο σημείο του γηπέδου στο κέντρο, την περίμενε την ΑΕΚ και την χτύπαγε στην κόντρα, ξέρετε τι έλεγε ο Αναστόπουλος από μέσα του στον Κωστένογλου; «Κράτα εσύ την κατοχή της μπάλας να σου βάλω εγώ 3 γκολ»! Και με τον ΠΑΟΚ είχε άριστη τακτική και δεν έχασε στην Τούμπα στο προηγούμενο ματς.
Δεν θα πω πολλά για το ματς ΟΦΗ-ΑΕΚ, διότι τα μυστικά δεν πρέπει να λέγονται, ένα μόνο θα πω. Τον εξαφάνισε τον Λεονάρντο που ήταν σε φόρμα στα προηγούμενα ματς και είχε δημιουργήσει τα προβλήματα στον Ολυμπιακό, του έκανε ό,τι είχε κάνει και στον ΠΑΟΚ που εξαφάνισε τους Λίνο- Βιερίνια. Με διπλά μαρκαρίσματα, με τον Γαλανόπουλο που είναι γρήγορος και με τη βοήθεια του δεξιού χαφ του Παπουλή που είναι φισέκι, εναλλάξ με τον Κάλαϊτζιτς, είναι πολλά, με λεπτομέρειες για το δεξί πόδι και το αριστερό πόδι, δεν πρέπει να τα λέμε όλα.
Τον Κατάι ο Αναστόπουλος στον ΟΦΗ ούτε αναπληρωματικό δεν τον έχει! Και απ’ ότι λένε έδωσε πολλά λεφτά ο Ολυμπιακός για να πάρει αυτό το «πουλέν» του Κοβάσεβιτς. Μα να μην παίζει ούτε στον ΟΦΗ που δόθηκε δανεικός; Και όμως…
πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: