Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Η ασέβεια τιμωρείται!!

Ούτε δύο μήνες πέρασαν απ' το 8-2 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον της Αρσεναλ. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Η ασέβεια τιμωρείται
Είκοσι οκτώ Αυγούστου έλεγε το ημερολόγιο όταν η πρωταθλήτρια Αγγλίας δεν σεβάστηκε την αποδιοργανωμένη σε κάθε επίπεδο αντίπαλό της. Γράψαμε, στην εφημερίδα που κρατάτε, είπαμε, στο ραδιόφωνο του Sentra, ότι αργά ή γρήγορα τη συγκεκριμένη ασέβεια θα την έβρισκε μπροστά της. Δεν περιμέναμε ότι θα το πάθαινε τόσο γρήγορα, αλλά είναι άγραφος νόμος στο ποδόσφαιρο πως ό,τι «ανήθικο» κάνεις, θα σου γυρίσει μπούμερανγκ.
Τον οποιονδήποτε μεγάλο αντίπαλό σου οφείλεις να τον σέβεσαι. Να μην τον ισοπεδώνεις όταν τον πετυχαίνεις σε άσχημη κατάσταση, όταν είναι ανήμπορος να σταθεί στα πόδια του. Ανεξάρτητα απ' τους λόγους. Τον λαβωμένο δεν τον αποτελειώνεις, διότι το ποδόσφαιρο δεν έχει θάνατο. Οι ομάδες παραμένουν. Δεν χάνονται. Κάποια στιγμή επιστρέφουν, ανακτούν την ισχύ τους. Για όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ ισχύει αυτό.
Δεν γνωρίζουμε αν απ' το μυαλό των ποδοσφαιριστών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασαν αυτές οι σκέψεις. Καλά θα κάνουν να φροντίσουν για το πέρασμα. Να καταλάβουν πως αυτό που έκαναν στον Αρσέν Βενγκέρ και στους ποδοσφαιριστές του τους χάρισε εφήμερη δόξα, θέση στα βιβλία της στατιστικής της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και υποψηφιότητα τιμωρίας.
Θα παρατηρήσατε και εσείς πως δεν χρειάστηκαν πολλά χθες ώστε να έρθει αυτή. Η τακτική απειθαρχία των τελευταίων λεπτών, μετά το τέταρτο γκολ της Μάντσεστερ Σίτι, ήταν ίδια με αυτή της Αρσεναλ προ περίπου δύο μηνών. Οι αριθμητικές ισορροπίες ήταν επίσης ίδιες. Με δέκα ποδοσφαιριστές έμεινε η Αρσεναλ όταν το σκορ ήταν στο 6-2 υπέρ της Γιουνάιτεντ, με τόσους έπαιζε και η τελευταία (για μεγαλύτερο διάστημα) χθες. Τα γκολ του Ρούνεϊ και του Γιανγκ που έκαναν το 8-2 απλά δεν χρειάζονταν.
Η Σίτι, λοιπόν, κατέθεσε χθες τα διαπιστευτήριά της. Δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά έπαψε να είναι απλά θορυβώδης. Είναι απλά ομάδα ανώτερης ποιότητας της Γιουνάιτεντ. Το πιστεύαμε και την περασμένη σεζόν αυτό, το πιστεύουμε και την τρέχουσα. Θεωρούσαμε πως δεν πήρε τον τίτλο πέρυσι εξαιτίας του προπονητή της, θεωρούμε πως αν δεν τον πάρει φέτος, πάλι αυτός θα φταίει.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: