Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Τα ντέρμπι θα κρίνουν την κορυφή!!

Οι πέντε πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας δεν έπαιξαν μεταξύ τους το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, αλλά παρ΄ όλα αυτά μετά την 7η αγωνιστική στην κορυφή διατηρήθηκαν οι τρεις από αυτές. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Τα ντέρμπι θα κρίνουν την κορυφή
Ο Ολυμπιακός, που έκανε εύκολη την... ζωή του στη Νέα Σμύρνη, λόγω Ιμπαγάσα, ο Παναθηναϊκός που εξακολουθεί να έχει για... πρίγκιπα τον Λέτο και ο Ατρόμητος, που αγωνίζεται περισσότερο επαγγελματικά από ποτέ στη Σούπερ Λίγκα.
Αντίθετα η ΑΕΚ «φυλακίστηκε» στο Γεντί Κουλέ από τον ΟΦΗ και η διοίκησή της οδηγήθηκε σε ομαδική παραίτηση, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε την κορυφή από τον «αίωνιο» αντίπαλό του ʼρη, που προηγήθηκε με το καλημέρα στο ντέρμπι της Θεσσαλνίκης, αλλά για μια ακόμα αγωνιστική δεν νίκησε.
Τι δείχνει αυτό; Ότι όσο πιο βαθειά μπαίνουμε στο πρωτάθλημα, τόσο η κατάσταση θα ξεκαθαρίζει στην κορυφή και ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε τελευταία θα πάψει να υφίσταται. Ήδη την 8η αγωνιστική παίζουν ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και ΑΕΚ-Αρης, την 9η Αρης-Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και την 10η υπάρχει το ντέρμπι των ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.
Σε αυτές τις τρεις αγωνιστικές αναμένεται να γίνει το μεγάλο ξεκαθάρισμα στις πρώτες θέσεις. Κι επειδή εφέτος απουσιάζουν οι ανταγωνιστικές ομάδες του Βόλου και της Καβάλας, που πέρυσι δημιούργησαν προβλήματα στους ισχυρούς του ποδοσφαίρου μας, το πρωτάθλημα μοιάζει να κρίνεται περισσότερο στα ντέρμπι και λιγότερο στην περιφέρεια.
Ο Ολυμπιακός παρά την υπερπροσπάθεια κόντρα στη Ντόρτμουντ, δεν άφησε περιθώρια στον Πανιώνιο να πιστέψει ότι μπορεί να πέσει θύμα έκπληξης στη Νέα Σμύρνη. Ο Παναθηναϊκός, όχι μόνο χωρίς Σισέ, αλλά ακόμα και χωρίς κλασσικό φορ περιοχής, έχει σκοράρει 7 γκολ σε δύο αγώνες (Ξάνθη και Εργοτέλη) και δείχνει χαρακτήρα, ενώ ο Ατρόμητος πατάει στο χορτάρι πιο σίγουρος από ποτέ.
Στον ΠΑΟΚ τα προβλήματα των απουσιών ήταν πολλά και το 1-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης μοιάζει με επιτυχία, ενώ για τον ʼρη που προηγήθηκε από τα… αποδυτήρια ήταν ένα ακόμα κακό αποτέλεσμα.
Η ΑΕΚ έμεινε στην καλή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό και με τα πολλά λάθη που έκανε στο Ηράκλειο ηττήθηκε δίκαια από τον καλό ΟΦΗ, που μετά από το 0-0 στην Τούμπα και το τρίποντο κόντρα στην Ένωση πηγαίνει το Σάββατο στο Καραϊσκάκη.
Κύριο χαρακτηριστικό της 7ης αγωνιστικής, που αναμένεται μάλιστα να ενταθεί στις επόμενες, ήταν οι αντιδράσεις των φιλάθλων για την πολιτική της κυβέρνησης. Τα ίδια είχαν γίνει και στην Αργεντινή το 2001, επειδή ακριβώς το ποδόσφαιρο αποτελεί την μεγαλύτερη μαζική εκδήλωση της σύγχρονης εποχής.
Μπορεί η ΕΠΟ να έχει συγκεκριμένο κανονισμό για τα πανό και τα συνθήματα, αλλά οι προσωρινές διακοπές των αγώνων είναι σίγουρο ότι βοηθούν στην δημοσιοποίηση των αντιδράσεων. Κι αυτό ακριβώς επιδιώκει ο κόσμος.
Βέβαια και οι διαιτητές δεν ήρθαν από άλλο πλανήτη. Στην Ελλάδα ζουν, ξέρουν ότι ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του και δεν είναι κορόιδα να πηγαίνουν κόντρα στο λαϊκό αίσθημα. Από την άλλη και οι αστυνομικές δυνάμεις οφείλουν να δείχνουν αυτοσυγκράτηση και διακριτικότητα γιατί ενδεχόμενη προσπάθεια δράσης τους στις κερκίδες δεν θέλω καν να σκεφτώ καν τι μπορεί να προκαλέσει.
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: