Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Χάνονται οι ηγέτες της Σούπερ Λίγκας!!

Διαβάστε πώς οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας χάνουν τους ηγέτες τους από την οικονομική κρίση.

Χάνονται οι ηγέτες της Σούπερ Λίγκας
Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετές από τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, τις αναγκάζουν να προχωρήσουν σε λύσεις συμβολαίων ή στην πώληση αρκετών βασικών στελεχών τους.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί σύλλογοι να χάσουν τους ηγέτες τους και μάλιστα χωρίς να καταφέρουν να τους αντικαταστήσουν. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ είναι μερικές από τις ομάδες που συμπεριλαμβάνονται στη σχετική λίστα.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ο Τζιμπρίλ Σισέ ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με τους φιλάθλους των «πρασίνων», ωστόσο αυτή η αγάπη δεν ήταν ικανή να κρατήσει τον Γάλλο στο «τριφύλλι». Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό, ανάγκασε τους ανθρώπους της διοίκησης να τον πουλήσουν έναντι 5.5 εκατ. ευρώ στη Λάτσιο.
Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτέλεσε και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Μετά τη λήξη του συμβολαίου του, ο Βραζιλιάνος προτίμησε να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη για χάρη της Γκρέμιο, στην οποία θα αγωνίζεται τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρη του 2012.
ΑΕΚ
Τόσο ο Νάτσο Σκόκο όσο και ο Ίσμαελ Μπλάνκο αποτελούσαν μήλον της Έριδος για αρκετές ελληνικές ομάδες, με την «Ένωση» να αρνείται την παραχώρησή τους. Τελικά όμως, τα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ ανάγκασαν τη διοίκηση να τους πουλήσει, σε ομάδες του εξωτερικού.
Ο πρώτος προτίμησε να πάει στο Ντουμπάι και την Αλ Αΐν με τη μεταγραφή να αγγίζει τα 2.8 εκατ. ευρώ. Μπορεί οι «κιτρινόμαυροι» να του είχαν ανανεώσει το συμβόλαιο με υψηλές αποδοχές, η παραχώρησή του κατά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού όμως ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη.
Ο Μπλάνκο από την άλλη, πήγε στη Σαν Λουίς Ιγκνάσιο Αμπρίς, μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του. Ο ίδιος ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται μακριά από τη χώρα του την Αργεντινή, όπως είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, και γι’ αυτό επέλεξε τον μεξικανικό σύλλογο.
ΠΑΟΚ
Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έγινε «λύκος». Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε κι επίσημα ότι ήρθε σε συμφωνία με τη Βόλφσμπουργκ για την παραχώρηση του Πορτογάλου, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ντυμένος στ’ «ασπρόμαυρα». Δυστυχώς η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας και συνεπώς και τις ελληνικές ομάδες, οδήγησε τον «Δικέφαλο του Βορρά» να πουλήσει ένα από τ’ αστέρια των Θεσσαλονικέων που μπορεί να τους κοστίσει αγωνιστικά, θα δώσει όμως βαθιά… ανάσα στην ΠΑΕ, αφού θα βάλει στα ταμεία της ένα ποσό κοντά στα 4.5 εκατ. ευρώ.
Την πόρτα της εξόδου διαβαίνει και ο Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός αμυντικός χάρισε σημαντικό μέρος των δεδουλευμένων του στον ΠΑΟΚ και πλέον έχει τη δυνατότητα να πάρει μεταγραφή στην Κόλο Κόλο ως ελεύθερος. Το απόγευμα της Τρίτης αποχαιρετά τους συμπαίκτες του στον «Δικέφαλο του Βορρά».
Αναδείχθηκαν νέοι ηγέτες;
Μετά την πώληση των αστεριών τους, οι ομάδες δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν ακριβές μεταγραφές. Μετά τον Σισέ, ο Σεμπάστιαν Λέτο που βρισκόταν ήδη στην ομάδα κουβαλάει στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό, ενώ στην ΑΕΚ παρότι οι παίκτες είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, τα δίνουν όλα στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ μοιάζει με… διχασμένη προσωπικότητα, αφού μπορεί στο ελληνικό πρωτάθλημα να έχει χάσει σημαντικό έδαφος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο άλλο πρόσωπο δείχνει στο Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό γιατί προκρίθηκε στους «32» της διοργάνωσης ως πρώτος κάνοντας μεγάλες νίκες, με το «διπλό» του Λονδίνου κόντρα στην Τότεναμ να ξεχωρίζει…
Αναμένονται κι άλλες αποχωρήσεις…
Η αποχώρηση του Σωτήρη Νίνη από τον Παναθηναϊκό είναι δεδομένη, αφού ο 21χρονος αμυντικός φέρεται να έχει συμφωνήσει με την Πάρμα και, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσει την καριέρα του στο Καμπιονάτο, συναντώντας τον πρώην συμπαίκτη του στο «τριφύλλι», Σισέ, στα ιταλικά γήπεδα.
Άλλος ένας παίκτης των «πρασίνων» έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ομάδας από τη Serie A είναι ο Κουίνσι, καθώς ο Γκανέζος φέρεται να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Νάπολι.
Μετά την ένταξη του Απόστολου Βέλλιου στο δυναμικό της, η Έβερτον παρακολουθεί στενά και την περίπτωση του αμυντικού της «Ένωσης», Κώστα Μανωλά.
Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, αρκετοί παίκτες του έχουν τραβήξει τα βλέμματα πάνω τους, με τους Ράφικ Τζεμπούρ, Φρανσουά Μοντέστο και Νταβίντ Φουστέρ να έχουν την… τιμητική τους. Και το όνομα του Αβραάμ Παπαδόπουλου είχε ακουστεί για μερικές ιταλικές ομάδες.
Ωστόσο, όσον αφορά τους «ερυθρολεύκους» κανέναν από τους παίκτες που έχουν ακουστεί για άλλες ομάδες, δεν είναι διατεθειμένη διοίκηση Να τους παραχωρήσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Τζεμπούρ, ο οποίος έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον την Φενερμπαχτσέ, με τους Τούρκους όμως να μένουν με την… όρεξη.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: