Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Το οπλοστάσιο του σεξ!!

Σύμφωνα με (ανεπιβεβαίωτους) υπολογισμούς, κάθε ημέρα γύρω στα 200 εκατομμύρια ζευγάρια κάνουν έρωτα σε όλο τον κόσμο. Πράγμα που σημαίνει πάνω από 2.000 ζευγάρια το λεπτό! Γράφει ο Άρης Μαλανδράκης.

Το οπλοστάσιο του σεξ
Μιλώντας για ετερόφυλες συνευρέσεις, κάθε πλευρά των... συμβαλλομένων έχει να επιδείξει μια σειρά εντυπωσιακών δεδομένων που συνδέονται με το σεξ. Οι σωματικές ιδιαιτερότητες που καθορίζουν το φύλο και την ερωτική λειτουργία του, κουβαλούσαν, από πολύ παλιά, ένα σωρό λαθεμένες αντιλήψεις. Μόλις τον 15ο αιώνα έγινε γνωστός ο παράγοντας που συντελεί στη διέγερση του ανδρικού μορίου. Ο -πολυσχιδής- Λεονάρντο ντα Βίντσι ήταν εκείνος που ανακάλυψε πρώτος ότι αυτό που πλημμυρίζει το ορθωμένο πέος είναι αίμα, και όχι αέρας όπως πίστευαν μέχρι τότε οι προάγγελοι του... βουλκανιζατέρ.
Στο πέρασμα των αιώνων, η λαϊκή ιατρική χρησιμοποίησε μια μεγάλη γκάμα από μαντζούνια και καταπλάσματα για να πετύχει τη διέγερση των μαραμένων φαλλών: από τριμμένο κέρατο ρινόκερου, μέχρι «αμελέτητα» αλόγων, ή ακόμα και ξύσματα ανθρώπινων νυχιών. Το αστείο είναι ότι παρά τις επίμονες προσπάθειες της ανδρικής συνομοταξίας να... σκληρύνει την στάση της στο σεξ, οι γυναίκες λένε ότι το σημείο που λατρεύουν περισσότερο είναι τα οπίσθιά τους. Σε κάθε περίπτωση, οι άνδρες δεν χρειάζεται να ερεθιστούν σεξουαλικά για να έχουν διέγερση. Αυτό μπορεί να συμβεί και όταν είναι φοβισμένοι, έχουν νεύρα, ή γεμάτη την ουροδόχο κύστη τους. Στους αστάθμητους παράγοντες της διέγερσης περιλαμβάνεται και ο πλέον μακάβριος: οι «σηκωμάρες» που παρατηρούνται στους κρεμασμένους.
Δεν είναι μόνο το πέος που μεγεθύνεται στη διάρκεια του σεξ. Πηγαίνοντας χαμηλότερα, το ίδιο συμβαίνει και στα δύο γνωστά «μπαλάκια» με τα οποία πολλοί αρσενικοί υπολογίζουν τα... κότσια τους. Εχει παρατηρηθεί ότι οι όρχεις αυξάνουν το μέγεθός τους μέχρι και 50% πριν την εκσπερμάτωση. Το προϊόν που παράγουν περιέχει σε μικροποσότητες περισσότερα από 30 στοιχεία: φρουκτόζη, ασκορβικό οξύ, χοληστερόλη, κρεατίνη, κιτρικό οξύ, γαλακτικό οξύ, άζωτο, βιταμίνη Β12, διάφορα ένζυμα κ.λπ. Επόμενο ήταν να αποκτήσει το σπέρμα, εκτός από αναπαραγωγική, και τραπεζική αξία! Οι τράπεζες σπέρματος, μάλιστα, διατηρούν τα πολύτιμα «αποθεματικά» τους σε θερμοκρασία -196 βαθμών Κελσίου.
Από τη δική του πλευρά, το γυναικείο σώμα έχει άλλες ιδιαιτερότητες και λειτουργικές συμπεριφορές. Για παράδειγμα, υπολογίζεται ότι περίπου το 1% των γυναικών μπορεί να φθάσει σε οργασμό μόνο με απλή διέγερση του στήθους. Το σεξ αποτελεί για τις γυναίκες μια θαυμάσια φροντίδα ομορφιάς. Επιστημονικά τεστ έχουν αποδείξει ότι όταν κάνουν έρωτα παράγουν σημαντικές ποσότητες οιστρογόνων, που δίνουν λάμψη στα μαλλιά και κάνουν απαλότερη την επιδερμίδα τους. Ισως για αυτό τον λόγο υπολογίζεται ότι 30% των γυναικών σε ηλικία άνω των 80 ετών συνεχίζουν την ερωτική τους δραστηριότητα, είτε με τον σύζυγο, είτε με κάποιον εραστή.
Το σεξ κάνει καλό, όχι μόνο ψυχολογικά αλλά και ιαματικά. Μπορεί να ξεβουλώσει μια συναχωμένη μύτη, αποτελώντας ισχυρό αντιισταμινικό. Επίσης, βοηθά στο άσθμα και στην αλλεργική ρινίτιδα. Ανάμεσα στις ευεργετικές παρενέργειές του είναι και η καταπολέμηση του πονοκεφάλου. Με το σεξ μειώνεται το στρες που επιδρά αρνητικά στα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου. Ο γυναικείος οργασμός είναι ένα ισχυρότατο καταπραϋντικό χάρη στην απελεύθερωση των ενδορφινών. Η επίκληση του πονοκεφάλου, επομένως, είναι στην πραγματικότητα μια πολύ κακή δικαιολογία προκειμένου να αποφύγουν να κάνουν έρωτα.
Πηγή: protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: