Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Καμάρωνε η άμυνα, καμάρι ο Τοτσέ!!

Ο Τοτσέ, με γκολ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από ήττα στο Αγρίνιο (1-1). Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε στο 63΄ με τον Καμαρά, τον οποίο καμάρωνε η άμυνα του τριφυλλιού, που ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Βύντρα στο 0-0.

Καμάρωνε η άμυνα, καμάρι ο Τοτσέ!
Σε ένα ματς χωρίς πολλές φάσεις ο Καμαρά εκμεταλλεύτηκε τη μία από τις λιγοστές και έκανε το 1-0 στο 63`, γκολ το οποίο δεν ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη ο ελλιπής Παναιτωλικός κόντρα στον ακόμα πιο... ελλιπή Παναθηναϊκό, που από το 80` και μετά έπαιξε και με 10, αφού τραυματίστηκε ο Μπουμσόνγκ και ο Φερέιρα είχε κάνει τις αλλαγές του, καθώς ο Τοτσέ στις καθυστερήσεις έσωσε την παρτίδα για τους πράσινους.
Οι ψυχωμένοι Αγρινιώτες στο παρά... ένα δεν κατάφεραν να νικήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους τους πράσινους, οι οποίοι γλίτωσαν στο τέλος παρά τις απουσίες τους, αλλά έχασαν έδαφος στη μάχη του τίτλου από τον Ολυμπιακό...
Πράσινη ανούσια κατοχή
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα στο ματς και στο πρώτο 15λεπτο είχε δυο καλές ευκαιρίες με τον Κλέιτον (ιδίως στο 8`), όμως οι Αγρινιώτες ισορρόπησαν και μάλιστα σκόραραν και με τον Εντζεγκουέλε στο 20`, όμως σωστά δεν μέτρησε ως οφσάιντ.
Οι πράσινοι είχαν την κατοχή, αλλά είχαν μπλοκαριστεί στον άξονα και δεν έκαναν παιχνίδι από τα άκρα με αποτέλεσμα να είναι ανούσιοι. Από την άλλη ο Παναιτωλικός αμυνόταν σωστά, όμως δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά.
Ο Παναθηναϊκός πήρε κάποιες πρωτοβουλίες στο τελευταίο 5λεπτο, με το 0-0 πάντως να παραμένει ως την ανάπαυλα. Τέλος, στο 41` οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Άντι στον Βύντρα, σε μια δύσκολη φάση, με τον παίκτη των πρασίνων πάντως να πέφτει... εντυπωσιακά.
Καμαρά, Μπλάζιτς και... Τοτσέ!
Βλέποντας την ίδια φλυαρία στην επίθεση, ο Φερέιρα στο 58` πέρασε τον Πετρόπουλο αντί του Καραγκούνη. Όμως στο 63` ο Ρότσα με μια φοβερή κάθετη έκοψε στα δύο την άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Καμαρά με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0!!
Ο Παναιτωλικός στη συνέχεια κλείστηκε φυσικά, για να κρατήσει το 1-0, ενώ ο Πορτογάλος έψαχνε λύσεις με Μαρίνο και Τοτσέ από τον πάγκο για να γυρίσει το σκορ... Σαν να μην έφτανε το γκολ για τον ΠΑΟ, στο 80` τραυματίστηκε ο Μπουμσόνγκ και αποχώρησε, με τους πράσινους να συνεχίζουν με 10, καθώς είχαν γίνει όλες οι αλλαγές.
Ο Μπλάζιτς έκανε την απόκρουση του αγώνα στο 88` στο σουτ του Τοτσέ, αλλά ο Ισπανός πήρε την εκδίκηση του στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν σημείωσε το 1-1, κλέβοντας την μπουκιά από το στόμα των Αγρινιωτών..

Το φιλμ του αγώνα:
90+5` Λήξη του αγώνα
90+3` Ο Τοτσέ με ωραίο σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-1!
90+1` Κίτρινη στον Σιμάο
88` Φοβερή πάσα του Κατσουράνη από δεξιά, ο Τοτσέ στην κίνηση έπιασε το σουτ, αλλά ο Μπλάζιτς απέκρουσε!
84` Ο Πασάς αντί του Καραμαλίκη
80' Με 10 θα συνεχίσει ο Παναθηναϊκός καθώς ο Μπουμσόνγκ δεν μπορεί να συνεχίσει και οι"πράσινοι" έχουν κλείσει και τις τρεις αλλαγές
73` Κίτρινη στον Κούσα
71'  Ο Τοτσέ στη θέση του Μαυρία
70` Κίτρινη στον Πετρόπουλο
68` Κούσας αντί του Μουμίν
67` Ο Μαρίνος αντί του Ζέκα
65` Ο Παλαιολόγος αντί του Σιόντη
63` Ο Ανρί Καμαρά με ωραίο πλασέ από τη φοβερή κάθετη μπαλιά του Ρότσα έκανε το 1-0 από πλάγια θέση αριστερά!
58` Ο Πετρόπουλος αντί του Καραγκούνη
52` Kαλό σουτ του Κλέιτον έξω από την περιοχή, απέκρουσε δύσκολα ο Μπλάζιτς
46` Έναρξη του δευτέρου μέρους
45+1` Λήξη του πρώτου μέρους
43` O Mαυρίας ξεμαρκαρίστηκε ωραία από αριστερά και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ
42` Ο Παναθηναϊκός ζητάει πέναλτι σε σπρώξιμο του Άντι στον Βύντρα στην περιοχή...
38` Μακρινό συρτό σουτ του Καραγκούνη, μπλόκαρε ο Μπλάζιτς
33` Κίτρινη στον Καραγκούνη
29` Κίτρινη στον Καντέ
21` Κίτρινη στον Καραμαλίκη
20` O Εντζεγκουέλε σκόραρε με κεφαλιά αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά ως οφσάιντ
17' Δυνατό σουτ του Σπυρόπουλου από πλάγια θέση και αριστερά, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Μπλάζιτς
13` Ο Καμαρά στόπαρε μες στην περιοχή και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ πάνω από τα δοκάρια
12` Σουτ του Κλέιτον έξω από την περιοχή, ο Μπλάζιτς έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ
8` Ο Μαυρίας έκοψε στον Κλέιτον από αριστερά, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου κόντραρε στον Ντολεζάι και πέρασε κόρνερ
1` Έναρξη του αγώνα
Οι συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Μουμίν, Ρότσα, Μπουμάλ, Ενζενγκέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Καραμαλίκης, Σιόντης, Άντι, Καμαρά.
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Ζέκα, Σιμάο, Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Μαυρίας, Κλέιτον.
Διαιτητής: Βοσκάκης
Βοηθοί: Δημητριάδης, Φραγκιαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: