Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Νέρι, πάλι φταίνε οι άλλοι;

Πολύ διαφορετικά θα φανταζόταν ο Νέρι Καστίγιο την καριέρα του, όταν πριν από δέκα χρόνια ξεκινούσε στον Ολυμπιακό, ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που εμφανίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Νέρι, πάλι φταίνε οι άλλοι;
Το ξεκίνημα στον Ολυμπιακό
Αμούστακο παιδί ήρθε στον Ολυμπιακό ο Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο το 2000 και όλοι στο Ρέντη μιλούσαν για ένα καταπληκτικό ταλέντο. Οι μεγαλύτεροι Λατίνοι των ερυθρόλευκων τον είχαν από «κοντά» με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Τζιοβάνι, ο οποίος τον είχε σαν μικρό αδερφό. Τα πρώτα τρία χρόνια ήταν η προσαρμογή του και σταδιακά έπαιρνε συμμετοχές, ώσπου την περίοδο 2003-04 ήρθε η καθιέρωση όπου σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη, μέτρησε συνολικά 39 συμμετοχές και 11 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ακολούθησαν άλλες τρεις σεζόν που συνοδεύτηκαν με τίτλους του ΟΣΦΠ. Τελευταία του σεζόν στο λιμάνι, ήταν το 2006-07 που ήταν γεμάτη από συμμετοχές και (35 συμμετοχές-15 γκολ).
Η απογείωση… που έγινε προσγείωση
Μετά από αρκετές μέρες σεναρίων φημολογίας και διαπραγματεύσεων, στις 31 Ιουλίου του 2007 ο Ολυμπιακός του Σωκράτη Κόκκαλη συμφώνησε με την Σαχτάρ Ντόνετσκ για την παραχώρηση του Καστίγιο έναντι 15 εκατ. Η αλήθεια είναι ότι ο πάικτης δέχτηκε πιέσεις γιατί ήθελε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά η διοίκηση των ερυθρόλευκων δεν μπορούσε να αρνηθεί αυτά τα χρήματα για τον 23χρονο τότε επιθετικό. Από εκείνη την ημέρα και έπειτα η καριέρα του Νέρι ήταν σε φθίνουσα πορεία.
Δεν στέριωσε πουθενά
Όλα ξεκίνησαν στραβά για τον Καστίγιο στην παγωμένη Ουκρανία και με το «καλημέρα» οι σχέσεις του με τον προπονητή του συλλόγου Μιρτσέα Λουτσέσκου ήταν κάκιστες. Ο Ρουμάνος τεχνικός που είναι λάτρης της πειθαρχίας δεν συμπάθησε ποτέ τον Μεξικανό, ο οποίος από την πλευρά είχε συνηθίζει να είναι το καλομαθημένο παιδί στο Ρέντη.
Αποτέλεσμα όλων αυτών οι συνεχόμενοι δανεισμοί του. Αρχικά στην Μάντσεστερ Σίτι, την επόμενη χρονιά στην Ντνιέπρ και στη συνέχεια στους Σικάγο Φάϊρ. Αξίζει να αναφερθεί ότι από το 2007 μέχρι το 2010 που ήρθε στον Άρη είχε συνολικά 38 συμμετοχές και δύο γκολ στις τέσσερις ομάδες που έπαιξε σε 3,5 χρονια…
Η επιστροφή στην Ελλάδα
Πριν από έναν χρόνο ο η Σαχτάρ παραχώρησε δανεικό στον Άρη τον Νέρι Καστίγιο, ο οποίος έλπιζε ότι η αγαπημένη του Ελλάδα θα τον βοηθήσει να ξανα-ζωντανέψει την καριέρα του. Το πρώτο εξάμηνο κύλησε καλά, με τον Νέρι να μετρά δέκα συμμετοχές και δύο γκολ.
Έτσι το καλοκαίρι του 2011, κατάφερε να αποδεσμευτεί από τους Ουκρανούς και να υπογράψει με κανονική μεταγραφή στους κίτρινους, οι οποίοι επένδυσαν πάνω του, προσφέροντας του διετές συμβόλαιο με 550.000 ευρώ ετησίως. Ταυτόχρονα του δόθηκε ο ρόλος του ηγέτη της ομάδας και όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά.
Φταίει και ο Άρης;
Το φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε με τον Τσιώλη να έχει στα βασικά του πλάνα τον Καστίγιο, αλλά χωρίς αυτός να πείθει με την παρουσία του. Η έλευση του Πρόμπιερζ σήμανε ουσιαστικά το τέλος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι φταίει ο Πολωνός τεχνικός. Η αδιαφορία και ο εγωισμός του, που συνδυάστηκαν με κακές εμφανίσεις έβγαλαν εκτός εαυτού τόσο τον κόσμο, όσο την διοίκηση των κίτρινων.
Πλέον οι δύο πλευρές βρίσκονται στα άκρα και ο Καστίγιο αρνείται να λύσει το συμβόλαιο του με τον Άρη, απαιτώντας συνολικά το ποσό που θα λάμβανε σε δύο χρόνια. Το θέμα είναι ότι σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να υφίσταται και σίγουρα δεν μπορεί να φταίνε μονίμως οι άλλοι. Πλέον είναι δεδομένο ότι ο ταλαντούχος Καστίγιο δεν θα κάνει ποτέ μια καριέρα ανάλογη των ικανοτήτων του και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει στον ίδιο.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: