Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ο Ξενιάδης είναι άνθρωπος των έργων!!

ΔΕΝ θα το πάμε στην υπερβολή ότι μια φωτογραφία κάνει για χίλιες λέξεις, όπως λένε οι Κινέζοι, αλλά στην προκειμένη περίπτωση έχει τη σημασία της. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Ο Ξενιάδης είναι άνθρωπος των έργων
Του Ξενιάδη δηλαδή, στην πρώτη σελίδα χθες στο «Goal». Με μαύρο ή σκούρο μπλε σταυρωτό σακάκι, με μεταλλικά κουμπιά.
Η τελευταία λέξη της μόδας τη δεκαετία του '80, μετά το ζιβάγκο που είχε λανσάρει ο Ανδρέας Παπανδρέου στη Μεταπολίτευση. Κι απ' ό,τι μπορείς να κόψεις από φάτσα, καθότι υπάρχει και το μαύρο γυαλί, η φωτογραφία δεν είναι είκοσι, είκοσι πέντε χρόνια πίσω. Για πρόσφατη φαίνεται. Ο τελευταίος Ελληνας που έχω δει να κυκλοφορεί με τέτοιο σακάκι είναι ο Μαυροκουκουλάκης. Κι είναι λογικό.
Σ' αυτήν την ηλικία το τελευταίο που κοιτάζει κάποιος είναι η γκαρνταρόμπα. Αν είσαι όμως κάτω από πενήντα και φορτωμένος με εκατομμύρια γιούρο, όπως ο Ξενιάδης, είναι δυνατόν να φοράς μπλέιζερ με τσίγκινα κουμπιά; Αυτά τα σακάκια είναι πλέον για τα κέρινα ομοιώματα στο μουσείο της Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο. Τελευταία λέξη της μόδας στις ελληνικές ταινίες όταν έπαιζε και τα φόραγε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας.
Μην είμαστε σχολαστικοί όμως. Μπορεί ο Ξενιάδης να έχει δει ότι τέτοια σακάκια φόραγε ο Αριστοτέλης Ωνάσης και να θέλει σαν άνθρωπος που ασχολείται με τη ναυτιλία να διατηρήσει την παράδοση. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Η σιγουριά του ωστόσο δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης: «Αν πάνε όλα καλά, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχω πάρει την ΑΕΚ ». Οχι σαν τον Τσάκα που τα επεισόδια με τους πρίγκιπες κοντεύουνε να φτάσουνε αυτά που είχε γράψει ο Νίκος Φώσκολος για τη «Λάμψη».
Ο Ξενιάδης είναι άνθρωπος των έργων. Οχι των λόγων. Το ξεκαθάρισε ο ίδιος: «Είναι η τελευταία φορά που βγαίνω στο ραδιόφωνο». Και προς άρσην πάσης παρεξήγησης πρόσθεσε: «Δεν μιλάτε με άνθρωπο που είναι γραφικός». Αυτό τα λέει όλα. Εκεί πλέον σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Οταν ο άλλος λέει από μόνος του «δεν είμαι γραφικός», σε αποστομώνει. Σε κολλάει στον τοίχο. Δεν μπορείς να του πεις τίποτα. Και με τι στοιχεία να του αποδείξεις το αντίθετο; Ο εν λόγω Ξενιάδης και πτυχίο έχει να βάλει στο τραπέζι και φωτογραφίες πλοίων.
Ντοκουμέντα που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς. Κι ούτε έχει καμία σημασία ότι από το 2005 και μετά οι φορολογικές δηλώσεις του είναι μηδενικές. Δεν είναι κανένα κορόιδο ο Ξενιάδης να κάνει δήλωση στην Ελλάδα. Για να του πίνει το αίμα η Εφορία. Σαν πολίτης του κόσμου που είναι, φορολογείται στο εξωτερικό. Δεν είναι μαλάκας να βάλει συνέταιρο στην τσέπη του τον Βενιζέλο. Και δεν μιλάει αέρα πατέρα.
Οπως ο Γιωργάκης δηλαδή, που έλεγε πριν από τις εκλογές «λεφτά υπάρχουν». Οπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες έχει δύο βιβλιάρια που δείχνει με τις καταθέσεις του σε κάθε άπιστο Θωμά. Ενα στη δεξιά κωλότσεπη με 36 εκατομμύρια καταθέσεις κι ένα στην αριστερή με 25 εκατομμύρια. Χαίρετε.
Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΓΙΑ να λέμε και του στραβού το δίκιο, μια χαρά τα είπε ο Νίκος ο Παπανδρέου: «Τι άλλαξε από τότε που έφυγε από πρωθυπουργός ο Γιώργος; Τίποτα». Κι έτσι είναι. Την ίδια ρότα τραβάει το καράβι. Κι ακόμα χειρότερη μάλιστα. Αν τους ξεβράκωσαν Μέρκελ και σία για την 6η δόση που δεν ήταν ούτε δέκα εκατομμύρια, τώρα για την 7η που είναι ογδόντα θα τους περάσουνε νουμεράδα. Ενας ένας θα περνάνε από τον πάγκο.
Γι' αυτό ακριβώς και βάλανε μπροστινό τον Παπαδήμο (φωτό). Ενας κανονικός πρωθυπουργός θα είχε κόστος. Τεράστιο. Ο Παπαδήμος δεν πάει για πρωτάθλημα. Δεν είναι πολιτικός. Δεν πρόκειται να ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού στις προσεχείς εκλογές. Μπροστινός είναι. Οπως γίνεται στην πιάτσα. Αν έχει κάποιος μια μπαρμπουτιέρα ή ένα μαγαζί με Ρωσίδες. Ακόμα και μια κανονική επιχείρηση που εν γνώσει του θα ρίξει κανόνι. Δεν είναι μαλάκας να την έχει στο όνομά του. Βάζει κάποιον άλλον.
Κάποιον μεταξύ ογδόντα και θανάτου που δεν έχει στο όνομά του ούτε ποδήλατο. Ούτε φυλακή δηλαδή πάει ούτε έχει περιουσία για να του την κατασχέσουνε. Αυτούς δηλαδή, που τα παλιά χρόνια λέγανε αυτοφωράκηδες. Οταν έκανε το ντου η αστυνομία, τους τσίμπαγε και τους πήγαινε την άλλη μέρα το πρωί στο αυτόφωρο. Αυτή είναι κι η δουλειά του Παπαδήμου. Παρτ τάιμ πρωθυπουργός για να μη φάει τη λέζα κάποιο πολιτικό πρόσωπο.
Ο καημός του και το ψώνιο του είναι η διαιτησία
ΚΑΠΟΥ στα χαρτιά μου βρήκα κάτι δηλώσεις που είχε κάνει ο Πομάσκι. Ομοσπονδιακός προπονητής στα άλματα: «Για ποιο λόγο να υπάρχει διευθυντής σταδίου στο ΟΑΚΑ, όταν δεν υπάρχουν αθλητές; Για ποιο λόγο να υπάρχει γγΑθλητισμού, αν δεν υπάρχει αθλητισμός». Και δεν αναφερόταν ο άνθρωπος στα λεφτά. Αυτά τα έχουνε ξεχάσει προ πολλού. Ελεγε ότι δεν υπάρχουν φωτισμός και θέρμανση κι όταν βρέχει πλημμυρίζει το προπονητήριο.
Πράγματι. Πού να βρει όμως χρόνο ο Μπιτσαξής ν' ασχοληθεί με τον Αθλητισμό; Ο καημός του και το ψώνιο του είναι η διαιτησία. Τρεις άνθρωποι είναι στην Ελλάδα που ασχολούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ με τη διαιτησία. Ο Πηλαδάκης με τον Μαρινάκη κι ο Μπιτσαξής. Κι επειδή ο Μπιτσαξής τυγχάνει να είναι και θεσμικός παράγοντας, βρήκε και τη λύση.
Αντί για ορισμός να γίνεται κλήρωση. Και βάζει και βέτο, μάλιστα, ότι αν δεν επανέλθει η κλήρωση, δεν πρόκειται η Super League να πάρει τα λεφτά της χορηγίας από τον ΟΠΑΠ. Ευτυχώς δηλαδή που ο φίλος του ο Πάγκαλος τον βόλεψε σαν γγΑ. Αν ήτανε στο υπουργείο Παιδείας, θα είχε επαναφέρει την κουκουβάγια και την ποδιά.
«Στο ποδόσφαιρο όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Κι αν είχε λεφτά ο Ξενιάδης, θα τα έβαζε στην ΑΕΚ;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: