Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΕΔΡΑίωση στην κορυφή!!


ΕΔΡΑίωση στην κορυφή!
Με το απόλυτο στην έδρα της, φτάνοντας τις δέκα νίκες σε ισάριθμα ματς στο «Έτιχαντ», η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε εμφατικά της Λίβερπουλ με σκορ 3-0 και παραμένει σταθερά στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Οι Αγουέρο, Γ.Τουρέ και Μίλνερ οι σκόρερ με τον Ρέινα να φέρει μεγάλη ευθύνη στο πρώτο γκολ των «πολιτών». Τότεναμ-Γουέστ Μπρομ 1-0 και Γουίγκαν-Σάντερλαντ 1-4, στα άλλα δύο ματς της ημέρας.

Αγωνιστικά

Το παιχνίδι ξεκίνησε με εκπλήξεις πριν ακόμη το σφύριγμα της έναρξης. Ο Σουάρες εκτός αποστολής λόγω τιμωρίας, οι Μπέλαμι και Τζέραρντ στον πάγκο από πλευράς Λίβερπουλ. Στο αντίπαλο στρατόπεδο εκτός αποστολής οι Μπαλοτέλι και Νασρί ενώ στον πάγκο έμεινε ο Λέσκοτ με τον Κ.Τουρέ να παίρνει τη θέση του.

Ά Ημίχρονο

Από τα πρώτα λεπτά ο ρυθμός ήταν καλός στο ματς και στα δέκα πρώτα λεπτά θα μπορούσαν να προηγηθούν και οι δύο ομάδες. Αρχικά η Λίβερπουλ με τον Χαρτ να αποκρούει στο 8’ σε τετ-α-τετ το σουτ του Ντάουνινγκ μετά από ωραία ασίστ του Χέντερσον και στη συνέχεια η Σίτι με τον Τζέκο να σουτάρει από πλάγια θέση και τον Ρέινα να αποκρούει στη γωνία. Ένα λεπτό αργότερα όμως, στο 10΄, ο Ισπανός πορτιέρο με ένα τραγικό λάθος επέτρεψε τους «πολίτες» να ανοίξουν το σκορ. Ο Αγουέρο σούταρε έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει κάτω από το κορμί του Ρέινα σε ένα εύκολο σχετικά σουτ και να καταλήγει στα δίχτυα.

Μετά το γκολ η Σίτι επέλεξε να δώσει περισσότερο χώρο στη Λίβερπουλ οπισθοχωρώντας και χτυπούσε στις αντεπιθέσεις. Η άμυνά της πέρασε κάποιες δύσκολες στιγμές με τον Χαρτ να είναι σταθερός για μια ακόμη φορά και να αποκρούει την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άνταμ. Μετά το 30’ όμως οι γηπεδούχοι ανέβασαν κάπως στροφές και πηγαίνοντας το παιχνίδι στις κεφαλιές έφτασαν στο δεύτερο γκολ. Αρχικά από εκτέλεση κόρνερ ο Κομπανί έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Ρέινα έδιωξε σε νέο κόρνερ.

Από τη δεύτερη εκτέλεση όμως, ο Γιάγια Τουρέ έπιασε δυνατή κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα δίπλα από τον Ρέινα που ίσως και εδώ θα μπορούσε να ενεργήσει καλύτερα. Μετά το δεύτερο γκολ η Σίτι κυριάρχησε στην αναμέτρηση με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν στο 43΄όταν η μπάλα κόντραρε πάνω στον Κομπανί ένα μέτρο έξω από τη γραμμή σε γυριστό σουτ του Κάουτ από το ύψος σχεδόν της μικρής περιοχής.

Β’ Ημίχρονο

Τίποτα απολύτως μέχρι το 70’ της αναμέτρησης με το παιχνίδι να μη θυμίζει τον καλό ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου. Σε 15’ λεπτά δεν δημιουργήθηκε κανένας κίνδυνος εκατέρωθεν και το μοναδικό άξιο αναφοράς ήταν η διπλή αλλαγή της Λίβερπουλ. Ο Κένι Νταλγκλίς αποφάσισε να αλλάξει πρόσωπα αλλά όχι σύστημα με τον Τζέραρντ και τον Μπέλαμι να εισέρχονται στο παιχνίδι και τον Μαντσίνι να απαντά περνώντας τον Α.Τζόνσον στη θέση του Αγουέρο.

Το επόμενο πεντάλεπτο της αναμέτρησης μέχρι το 75΄ήταν όλα τα λεφτά! Αρχικά στο 73’ ο Γκάρεθ Μπάρι αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ματς και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια αφήνοντας τη Σίτι με δέκα παίκτες. Πριν προλάβουν να οργανωθούν όμως καλά καλά οι «κόκκινοι» και πάρουν τα πάνω τους είδαν ένα λεπτό αργότερα τον διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σκρτελ στον Γ.Τουρέ και ο Μίλνερ στο 75΄εκτέλεσε εύστοχα για το 3-0! Τόσο η αποβολή όσο και το πέναλτι προκάλεσαν εκατέρωθεν διαμαρτυρίες προς τον ρέφερι.

Μετά το τρίτο γκολ και με τη Σίτι να αγωνίζεται με δέκα παίκτες η Λίβερπουλ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και αφού είδε το δοκάρι να τη σώζει από το τέταρτο γκολ σε σουτ του Άνταμ Τζόνσον, απείλησε με μακρινά σουτ των Μάξι, Τζέραρντ, Ντάουνινγκ και με το εξ’ επαφής του Μάξι που απέκρουσε ο Χαρτ. Ο Άγγλος γκολκίπερ προσέθεσε άλλο ένα σπουδαίο παιχνίδι στο ενεργητικό του.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Μαν.Σίτι: Χαρτ, Κλισί, Κ.Τουρέ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Σίλβα (76' Λέσκοτ), Γ.Τουρέ, Μπάρι, Μίλνερ, Αγουέρο (72’ Τζόνσον), Τζέκο

Πάγκος: Παντιλιμον, Ζαμπαλέτα, Σάβιτς, Ντε Γιονγκ, Κολάροφ

Λίβερπουλ: Ρέινα, Ενρίκε, Άγκερ, Σκρτελ, Τζόνσον, Ντάουνινγκ, Σπίαρινγκ (76’ Μάξι), Άνταμ (57’ Τζέραρντ), Χέντερσον, Κάρολ, Κάουτ (57’ Μπέλαμι)

Πάγκος: Ντόνι, Κάραγκερ, Σέλβεϊ, Κέλι.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: